Nuotr.: FIBA
Nuotr.: FIBA
Nuotr.: FIBA
Nuotr.: FIBA
Nuotr.: FIBA
Nuotr.: FIBA
Nuotr.: FIBA
Nuotr.: FIBA
Nuotr.: FIBA
Nuotr.: FIBA

Įvairiuose čempionatuose Italijos krepšinio rinktinė yra susidūrusi su dvikovos autsaiderių statusu, tačiau garsėja tuo, jog begalinių pastangų būdu ir tolimais metimais sugeba įveikti už save pajėgesnes komandas.

Kaip pavyzdį, galima išskirti 2004-ųjų Atėnų olimpiados pusfinalį, kuomet Italija pataikė 18 tritaškių bei tuometinę Europos čempionę Lietuvos rinktinę paliko be galimybės kovoti dėl aukso.

Šiemet situacija labai panaši. Favoritais nelaikyti italai įveikė olimpinės atrankos barjerą, o jo finale parklupdė šeimininkus serbus ir pirmą kartą nuo 2004 metų iškovojo teisę žaisti olimpinėse žaidynėse. Prireikė 17-os metų.

Ir olimpiadoje italai vėl demonstruoja kovingumą: iškovoję dvi pergales ir patyrę vieną pralaimėjimą B grupėje Meo Sacchetti auklėtiniai žengė į atkrintamąsias, o ištraukus burtus paaiškėjo, jog jų laukia savo galią jau parodžiusi ir JAV žvaigždyną įveikusi Prancūzijos rinktinė.

Nuo 2017-ųjų už Italijos rinktinės vairo stovintis Sacchetti išskiria prancūzų pajėgumą ir yra atviras – reikės pasitelkti dar nepanaudotus ginklus.

„Šioje turnyro stadijoje visos likusios komandos yra labai stiprios. Mano nuomone, JAV rinktinė yra stipriausia, bet grupių etape jie pralaimėjo Prancūzijai ir tai daug ką pasako apie prancūzų pajėgumą, – kalbėjo Sacchetti. – Mums reikės peržengti savo galimybių ribas, kad juos įveiktume, bet mano vaikinai jau įrodė, jog gali tai padaryti. Tai bus gražios rungtynės.“

Vis dėlto tokiuose turnyruose serijos nežaidžiamos ir viskas sprendžiasi iš vienerių rungtynių. Tą supranta ir Sacchetti, kuris tiki savo rinktinės šansais.

„Mes žinome, kad kiekviena likusi komanda yra labai gera. Tai yra olimpinių žaidynių ketvirtfinalis. Prancūzija – viena iš pagrindinių kandidačių laimėti auksą ir jau tai įrodė įveikdama amerikiečius. Tai komanda su patirtimi, fiziškumu ir talentu: jie turi visą paketą. Tai yra vienerios rungtynės, todėl bet kas gali nutikti. Kaip visada, mūsų idėja yra atiduoti viską, ką turime ir palikti aikštelę su pasididžiavimu, kad vėliau nereikėtų gailėtis“, – pridėjo 67-erių specialistas.

Ketvirtfinalis tarp Italijos ir Prancūzijos prasidės antradienį – 11.20 val. Lietuvos laiku.

Komentarai:
Anonimas
djgaffer Italai tai toks grynas tamsusis arkliukas.O prisiminus prancūzus,tai jie mėgsta ketvirtfinalyje suklupti,yra taip nutikę ne kartą,kai tas favoritų statusas jiems pakišo koją.Italų tas atsidavimas labai patinka,matosi,kad visą širdį atiduoda ant parketo.Ech,kad mūsų žaidėjams vėl kažkas įpūstų tokį norą už tėvynę parketą dantimis išarti.
2021-08-02
+8
Atsakyti
Anonimas
ar rodys kasi tv3 ? ar neverta keltis?
2021-08-02
+2
Atsakyti
manau italai laimes 5 taskais.
2021-08-02
+1
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.