Nuotr.: FIBA
Nuotr.: FIBA
Nuotr.: FIBA
Nuotr.: FIBA
Nuotr.: FIBA
Nuotr.: FIBA
Nuotr.: FIBA
Nuotr.: FIBA
Nuotr.: FIBA
Nuotr.: FIBA

Penktas kartas nemelavo – bronziniuose finaluose nuo 1988 metų Seulo olimpiados klupę australai medalių sausrą nutraukė Tokijuje, nepalikdami šansų slovėnams, o pagrindiniu pergalės kalviu tapo gynėjas, kuris 2016-aisiais Rio de Žaneire taip pat patyrė amžinai ketvirtų prakeiksmą.

Fotogalerija

Ketvirtoje savo olimpiadoje žaidęs Patty Millsas per 38 minutes sukratė 42 taškus (11/16 dvit., 4/15 trit., 8/10 baud.), atkovojo 3 bei perėmė 1 kamuolį, atliko 9 rezultatyvius perdavimus ir surinko 35 naudingumo balus.

Millsas ne tik atvedė australus į bronzą, bet ir pagerino olimpinį bronzinių mačų rezultatyvumo rekordą, iki šiol priklausiusį Jugoslavijos krepšininkui Draženui Dalipagičiui, kuris 1984 metų Los Andželo olimpiados mače dėl trečiosios vietos įmetė 37 taškus.

Po mačo 32-ejų Millsas neslėpė džiaugsmo.

„Aš tiesiog stengiausi ant parketo palikti visą save ir yra banalu sakyti, jog bakas visiškai tuščias. Aš tiesiog žinojau, kad reikėjo rasti gilesnius sluoksnius ir išspausti viską, kas iš mūsų liko bei tai visiems mums pavyko. Ypač šiam vyrukui man iš dešinės (Joe Inglesui). Kartu mes praėjome labai daug tiek aikštelėje, tiek už jos ribų. Pagaliau tai atsipirko“, – kalbėjo australų lyderis.

„Patty iškėlė mūsų kultūrą į kitą lygį, prieš tai tai padarė Bogutas, Joe... Visi šie vyrukai. Kai šiandien vykau į areną, mane išpylė šaltas prakaitas. Kai bandžiau visa tai įsivaizduoti, šiurpai nuėjo per kūną. Vis dar negaliu tuo patikėti“, – žodžius sunkiai rinko buvęs žalgirietis Jockas Landale'as.

„Mes dar nebaigėme. Nuo dabar tai bus standartas Australijos krepšiniui“, – po mačo sakė australų puolėjas Inglesas.

Vis dėlto vienas iš pagrindinių Australijos rinktinės žaidėjų negalėjo dalyvauti ceremonijoje. Grupės mače prieš Italiją kaklą susižeidęs Aronas Baynesas dėl prastos savo būklės bronzinį mačą ir apdovanojimų ceremoniją turėjo stebėti iš savo ligoninės palatos.

„Kažkas sakė, kad jie per televizorių girdėjo Patty rėkiant, jog ši pergalė yra skirta Baynesui, – pasakojo Inglesas. – Jis yra dar vienas vyrukas, kuris buvo didžiulė mūsų dalis ilgą laiką. Jis yra geras mūsų draugas. Viskas susiklostė labai nedėkingai, kad jis negalėjo čia būti dėl traumos, bet Aronas visuomet buvo svarbi mūsų dalis.“

Paklaustas, ar su australais sieks dar vieno olimpinio medalio 2024-aisiais Paryžiuje, vyr. treneris Bryanas Goorjianas atsakymo neturėjo, tačiau prajuokino savo auklėtinius Millsą ir Inglesą.

„Nesu pasiruošęs kalbėti apie Paryžiaus olimpiadą. Aš tiesiog noriu atsipalaiduoti. Būnant mano amžiaus, tu turi mėgautis gyvenimu kiekvieną dieną“, – šmaikštavo Goorjianas.

Komentarai:
Anonimas
djgaffer Ilgai jiems reikėjo laukti olimpinio medalio ir pagaliau jis iškovotas.Tiek daug nusivylimų turėjo,visada ketvirti likdavo,pačioje prasčiausioje vietoje.Tačiau galiausiai ir pas juos atėjo šventė.O galėjo gal net ir auksą imti,nes prieš JAV vienu metu 15 tšk.pirmavo.Tačiau galiausiai ir bronza gerai,juk pirmas jiems olimpinis medalis.
2021-08-08
+1
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
Slovėnijos rinktinė
Australijos rinktinė
49%
35/71
Metimai iš žaidimo
55%
40/73
39
Atkovoti kamuoliai
32
23
Rezultatyvūs perdavimai
24
6
Perimti kamuoliai
8
1
Blokuoti metimai
2
84
Naudingumas
108

Rungtynių žaidėjai

Luka  Doncic
22 PTS
7/20 FG
5/6 FT
Patrick  Mills
42 PTS
15/31 FG
8/10 FT
Luka  Doncic
8 REB
7 DREB
1 OREB
Joe  Ingles
9 REB
8 DREB
1 OREB
Luka  Doncic
7 AS
8 TO
36 MIN
Patrick  Mills
9 AS
2 TO
38 MIN
Klemen  Prepelic
18 EFF
60% 2P%
50% 3P%
Patrick  Mills
33 EFF
69% 2P%
27% 3P%