Nuotr.: BNS
Nuotr. BNS

Į Turkiją pasiruošimą naujam sezonui perkėlę Kauno „Žalgirio“ krepšininkai „Gloria Sports Arena“ komplekse sutiko ne vieną pažįstamą veidą iš varžovų komandų, dalyvavusių draugiškame „Gloria Cup“ turnyre.

Mantas Kalnietis

Mantas  Kalnietis
Komanda: Lietuvos rinktinė
Krasnodaro Lokomotiv
Pozicija: PG
Amžius: 35
Ūgis: 196 cm
Svoris: 89 kg
Gimimo vieta: Kaunas, Lietuva

Mantas Kalnietis ne kartą spėjo prasilenkti ir pasikalbėti su buvusiais komandos draugais iš Krasnodaro „Lokomotiv“. Vienas šio klubo krepšininkų – aukštaūgis Alanas Williamsas su Kalniečiu ir Mindaugu Kuzminsku Rusijoje rungtyniavo pastaruosius du sezonus ir tapo gerais bičiuliais.

Sunkią kelio traumą praėjusiame sezone patyręs Williamsas Turkijoje dar treniravosi pagal atskirą treniruočių programą, tačiau jau netrukus prisijungs prie komandos ir aikštėje. Žaidėjas maloniai sutiko pabendrauti su „Žalgiris TV“ Turkijoje ir pasikalbėti apie Lietuvos krepšinio sirgaliams aktualius dalykus.

„Mantas man labai padėjo demonstruoti gerą žaidimą ir jis buvo esminis faktorius, padėjęs man rodyti tokį krepšinį praėjusiame sezone, – kalbėjo praėjusio sezono metu po 14,5 taško ir 12,5 atkovoto kamuolio Europos taurėje rinkęs Williamsas. – Mano karjeros kryptis tikrai nebūtų buvusi tokia be šių dviejų žaidėjų indėlio.“

Sugrįžimui į aikštę besiruošiantis „Lokomotiv“ aukštaūgis atskleidė, kad Rusijoje kartu su Kalniečiu ir Kuzminsku buvo didžiuliai pirčių gerbėjai. Žaidėjo teigimu, iki rungtyniavimo Krasnodare tokios veiklos jis nebuvo išbandęs, tačiau greitai ją pamėgo.

„Dievinu rusiškas pirtis. Man regis, Vitalijus Fridzonas buvo pirmasis, supažindinęs mane su jomis. Iš pradžių tai buvo keista patirtis, kadangi nežinai, ko tikėtis ir kas po velnių ten vyksta. Aišku, būna, kad kažkur nueini ir tave išmasažuoja, bet niekada nebuvau buvęs vietoje, kur nueini ir ten yra visokių žolelių, arbatų, o tave daužo kažkokiais lapais. Iš pradžių buvo keista, bet tai greitai tapo neatsiejama mano rutinos dalis. Į pirtį eidavau kiekvieną savaitę“, – šypsojosi krepšininkas.

Kalbai sugrįžus prie Kalniečio, praėjusiame sezone tapusio VTB lygos MVP, Williamsas pasakojo, kad į „Žalgirį“ sugrįžęs gynėjas buvo tikras Krasnodaro klubo lyderis tiek aikštėje, tiek ir rūbinėje.

„Jis sugebėjo įtraukti ir kitus komandos draugus bei, žinoma, buvo mūsų komandos lyderis. Mes tikrai nuliūdome, kai jis paliko mūsų komandą, bet esame laimingi, kad Mantas grįžo namo, – tvirtino amerikietis. – Jeigu jis matė, kad yra reikalas, ateidavo pasikalbėti su tavimi, kalbėdavosi su treneriu. Jis turi tvirtą balsą ir veda į priekį kitus rodydamas pavyzdį. Praėjusiame sezone jis numetė gal 5 kilogramus, gerai išsimiegodavo. Jis prisižiūrėdavo savo mitybą ir jo kūnas atrodė nuostabiai. Mantas žaidė VTB lygos MVP žaidėjo ritmu.“

Į Europą prieš 2019–2020 m. sezoną pirmą kartą atvykęs Williamsas žino, ką reiškia sparčiai prisitaikyti prie kitokio krepšinio stiliaus. Kuo greičiau perprasti Europos krepšinio stiliaus subtilybes artėjančiame Eurolygos sezone stengsis tokie krepšininkai kaip „Žalgirio“ gynėjas Emmanuelis Mudiay ar geras Williamso bičiulis – Sankt Peterburgo „Zenit“ naujokas Shabazzas Napieras, rungtyniavęs su „Lokomotiv“ aukštaūgiu Bruklino „Nets“ ekipoje.

„Manau, kad Emmanuelis turi labai tvirtą kūną ir galimybę prasiveržti aštriai arčiau krepšio. Jis turi gerą aikštės matymą. Aišku, kad adaptacijos procesas gali užtrukti, nes čia jis bus pirmą kartą. Jis ir nėra tokio veterano amžiaus, kokio yra Napieras. Kaip bebūtų, manau, kad tikrai mėgausitės jo žaidimu komandos gretose bei tuo, ką jis sugebės duoti komandai per kiekvienas rungtynes.

Kalbant apie Shabazzą, jis vienas kovingiausių vyrukų, su kuriuo esu žaidęs ar matęs žaidžiant aikštėje. Vien žiūrint į tai, ką jis gali pasiūlyti, jis turi gerus šansus tapti Eurolygos MVP. Jis žais tikrai gerą sudėtį turinčioje komandoje, kuri gali turėti kartu su juo puikų sezoną“, – mintimis dalijosi Williamsas.

Komentarai:
Westas
žvieriena jis
2021-09-13
+7
Atsakyti
djgaffer
Puikiai pamenu,kai Williamsas dar už Suns žaidė.Tuo metu komanda buvo dugne ir tiesiog tankino,o Williamsas žaidė G lygoj.Tai jį pasiėmė pabandymui ir jis nenuvylė.Net buvo tapęs pagrindiniu centru ir ne vieną dublį surinkęs.Tai buvo keista,kai jo nepasiliko,bet kaip matom,jis ir Europoje puikiai pritapo.Ir neužilgo turėtų pagaliau kažkas iš EL klubų jį paimti,pribrendo jau.
2021-09-13
+6
Atsakyti
alioalio
sitas eurocup pernai tai nerealiai dominavo
2021-09-13
-5
Atsakyti
Mister_81
Kad visi legionieriai tokie butu :)
2021-09-13
-3
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.