Iš Dalaso "Mavericks" vyriausiojo trenerio pareigų atsistatydino Donas Nelsonas. Stratego postą užims praėjusiais metais profesionalaus krepšininko karjerą baigęs Avery Johnsonas.

"Mavericks" komandos savininko Marko Cubano teigimu, D.Nelsonas iš vyriausiojo ekipos trenerio pareigų pasitraukė dėl šeimyninių ir kitų priežasčių. Tiesa, jis patvirtino, kad D.Nelsonas liks dirbti Dalaso klubo konsultantu.

Per kelias praėjusias savaites antrąją vietą NBA pagal iškovotas pergales užimantis D.Nelsonas nedalyvavo keleriose rungtynėse, nes budėjo prie žmonos, kuri atsigauna po atliktos operacijos.  

"Mavericks" ekipa jau nuo sezono pradžios ruošėsi trenerių pasikeitimams, o ir pats D.Nelsonas klubo vadovams teigė, jog savo įpėdiniu norėtų matyti kitą savaitę keturiasdešimtmetį švęsiantį A.Johnsoną.

Šį sezoną per kelis susitikimus treneriai jau buvo susikeitę vaidmenimis - A.Johnsonas atliko vyriausiojo trenerio pareigas, o D.Nelsonas buvo jo asistentu. Naujasis "Mavs" treneris prie komandos vairo stovėjo ir dešimtyje mačų, kai ekipai dėl atliktos peties operacijos D.Nelsonas vadovauti negalėjo. Tuomet A.Johnsono treniruojama komanda laimėjo 7 rungtynes ir patyrė 3 nesėkmes.

Komentarai:
Na,tas Jonsonas neblogai treniravo tas 10 rungtyniu.O del zmonos operacijos-gal,bet juk gi jinai atsigaus
2005-03-19
+2
Atsakyti
kodel ne delas haris ar jaunesnis nelsonas, o naujai iskeptas be jokios rimtesnes paskirties buves zaidejas? jiems geriau matyt
2005-03-19
+5
Atsakyti
rax
neblogai tvarkesi tas johnsonas. todel donas ir palieka koma (na, neuzmirstant, kad jis jai vis dar pades) ramia sirdimi. turejo gera ipedini, todel ir pasitrauke. ;) as taip manau
2005-03-19
-4
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.