Nuotr.: FIBA
Nuotr. FIBA

Utenos „Juventus“ ekipa pergalingai pradėjo kovas Karaliaus Mindaugo taurės turnyre (KMT) Pasvalyje įveikdama vietos „Pieno žvaigždes“ (85:75). Visgi po mačo uteniškių treneris Žydrūnas Urbonas negailėjo kritikos savo žaidėjams dėl prasto nusiteikimo.

„Pergalė yra pergalė, bet 23 klaidos yra 23 klaidos. Kai kurių žaidėjų požiūris retsykiais buvo toks, kad į BBL atvažiavę būtume. Kažkam atrodė: „Treneri, galvok tu čia ką nors, man tai šiandien taip žinai...“ Tokie dalykai mane nervina. Nežinau, ką čia daryti, reikės ausį nusukti, kaip minimum“, – spaudos konferencijose kalbėjo strategas.

– Ar nekilo klausimų dėl Mindaugo Kupšo pastangų rungtynėse?
– Man kyla klausimų dėl Roko (Gusčio) sportinės formos ir jo žaidimo. Jis yra per sunkus ir mes dirbame ties šiuo klausimu, jis žino savo bėdas ir darbuojasi. Aš nesakau, kad mes šiandien visiškai rimtai nepažiūrėjome į šias rungtynes – ne. Kai kurių žaidėjų nusiteikimas, tas požiūris, turnyro formatas iššaukė, kad jie galėjo sau daugiau leisti nei įprastai Lietuvos krepšinio lygoje. Tikrai tas jautėsi. Man atrodo ir Virgis, kuris vienu metu gavo 30 taškų nuo „Neptūno“, irgi labai atvirai pasakė: „Duosime pasižaisti jaunimui.“ Na, man tas nerimtumas... Ačiū dievui, kad be traumų atlakstėme, rotacija buvo nebloga. Mūsų lyderiai daug nežaidė – Gecas (Martynas Gecevičius) 24 minutes, Patrickas (Milleris) – 28. Tai irgi svarbus dalykas.

– Ar turite pretendentų į Kupšo vietą, kuris spalio pabaigoje išvyks žaisti į Taivaną?
– Ne, dar tikrai per daug neskubame. Po truputį žiūrinėjame, nes pas mus yra susitarimas, jog Mindaugas spalio 17 dieną sužaidžia rungtynes ir išvažiuoja. To laiko dar yra, žinoma, ta rinka ir tie mūsų pinigai nėra didžiuliai. Tie normalesni aukštaūgiai yra gavę darbus arba susitarę. Aš nesakau, kad yra likę tik blogi žaidėjai, bet kai kurie turi didesnius lūkesčius. Mūsų finansinės sąlygos nėra stebuklingos, kad galėtume atrasti taip lengvai gerą žaidėją. Vis tiek norisi, kad žaidėjas būtų arti Mindaugo lygio. Matau viziją, kaip komanda turi atrodyti, o dabar man lėtokas ir aukštas yra Rokas, truputį per lėtas. Man norėtųsi mobilesnio, greitesnio aukštaūgio. Šios savaitės pabaigoje ir kitos pradžioje pradėsime rimčiau žiūrėti į tuos kandidatus ir matysis, ką čia galime paimti. Pinigai riboti, negalime siūlyti 10 tūkstančių, o tokios aplinkybės daug ką sprendžia. Ratelis iškart sumažėja. 

– Kada į rikiuotę grįš Jaylinas Airingtonas?
– Galbūt ir su „Rytu“ jau žengs, nes Patrickui reikia pakeitimo, su Gecu įžaidėjo pozicijoje jau esame atžaidę nemažai, jis viską žino, todėl jam jokių priekaištų neturiu. Visgi žaisti gynėju jam būtų paprasčiau, galėtų pelnyti daugiau taškų, išlaikyti didesnę energiją. Todėl Jaylino labai reikia. 

– Norbertas Giga atrodė pasyviai, kas jam nutiko?
– Štabas sakė, kad jo draugė atvažiavo pažiūrėti rungtynių. Nepastebėjau, gal jis į mane žiūrėdavo, o už manęs gal draugė sėdėjo, tai taip ir gavosi, kad nelabai rungtynėse buvo.

Tuo metu po pralaimėjimo pasvaliečių vyr. treneris Mantas Šernius bedė pirštu į pramestus metimus bei taip pat negailėjo replikų savo žaidėjams.

„Rungtynės tikrai buvo intensyvios ir mes stengėmės palaikyti tempą. Visgi tas tempas, kai komandoje yra naujokas ir yra sezono pradžia, netenkina. Atrodėme kaip nerimta komanda.

Turime susimesti tuos metimus iš po krepšio ir buvo momentų, kur tikrai turėjome bausti, bet turbūt tas virusas pasileido ir prametėme 10 baudų metimų, daug metimų iš po krepšio. Aišku, varžovai yra patyrę, susižaidę, kai kurie kartu žaidžia 3-4 sezoną, vienas kitą gerai jaučia ir lyderiai neleido mums artėti prie jų. Jie kontroliavo rungtynes, o mes nesugebėjome jų perlaužti“, – dėstė treneris.

– Kokių teigiamų dalykų įžvelgiate šiose rungtynėse?
– Aš manau, kad tie krepšininkai, kurie prametė daug laisvų metimų iš po krepšio, kitose rungtynėse bus patys geriausi krepšininkai.

– Kokį įspūdį palieka naujoko Marqueso Towneso žaidimas?
– Jis praktiškai visą vasarą praleido Europoje, buvo jį lengva čia atsigabenti. Nereikėjo jokios aklimatizacijos, tiesiog jis turėjo tik vieną vakarinę treniruotę su komanda. Kad įeitų į sistemą, jam reikės ilgai ir nuobodžiai dirbti treniruotėse. Tai irgi nepadeda, nes negalime normaliai žaisti penki prieš penkis – yra iškritęs Paulius Petrilevičius bei esame pagrindinio centro paieškose. Kol kas sezonas įsibėgėja sunkiai. Rezultatas tai atspindi.

– Ar Joshua Shelby liks komandoje?
– Dar negaliu atsakyti. Už poros dienų yra data, kada turėsime nuspręsti, ar jis lieka komandoje. Ar norėčiau, kad jis liktų? Negaliu atsakyti į šį klausimą, reikės spręsti su asistentais. Townesas gali žaisti pirmu numeriu, bet ieškotume dar vieno gynėjo.

– Kada į rikiuotę grįš Petrilevičius?
– Kiekviena trauma gyja skirtingai. Viskas priklausys nuo to, kaip greitai gydytojai jį pastatys ant kojų.

Komentarai:
kaimo muzikelis savam stiliuj-jei kas gerai tai cia jo nuopelnas, jei blogai-kalti zaidejai. tik del stabiliu finansu zaidejai eina i utena nes zaist pas ta stuobri menkas malonumas
2021-09-30
-4
Atsakyti
As
vel primadonos interviu
2021-09-30
+1
Atsakyti
A.
Komentatorius gal išraiškingai komentuoja, bet bso tembra galėtų šiek tiek pamankstinti, kad nebūtų toks nemalonus ausiai. Apžvalga pradedama labai blankiai (video), pagal šabloną. Galėtų daugiau dėmesio skirti lyderių brandinimui, pvz. Milerio reklamai. Antra vertus, nesimatytų tiek lietuvių. Bet kam, jei jie skysti ir nemeta po 30 akių. :) Lekunas patinka. Charakteris, ranka nebloga. Galėtų aplankyti yoga ir pažiūrėti video nauju6judesiu, kiltų į aukštesnį lygį kaip krepšininkas.
2021-09-30
-6
Atsakyti
Rokas
Kam apie zaideja taip viesai kalbėti? Aiskinmites viduje. Lietuviskas mentalitetas palot.
2021-09-30
+2
Atsakyti
Jau pasakos Urbono yra kažkas tokio. Koks sveiko proto adekvatus žmogus juolab treneris viešai kritikuos savo žaidėją? Tas negerai anas negerai tai laba diena čia jūsų pačių bėda nes esate neįgalūs išnaudot žinoma visus šunys ant žaidėjo sukurt labai paprasta. Jau taip nervina tos URBONO spaudos konferencijos ale aš jūsų draugas Šaras.
2021-09-29
+2
Atsakyti
Juve
Na Juve Rizikavo Pasikviesdami Roka gusti jei forma neramina urbonui zaidimas
2021-09-29
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.