Nuotr.: AFP-Scanpix, BasketNews iliustracija/E.Alšauskas, BNS
Nuotr. AFP-Scanpix, BasketNews iliustracija/E.Alšauskas, BNS

Tinklalapis BasketNews atliko Eurolygos klubų generalinių direktorių apklausą, o sezono starto dieną pristato pirmąją jos dalį.

Dauguma Eurolygos generalinių direktorių pasidalijo savo nuomone apie tarpsezonio metu atliktus darbus, atskleidė galimas strategijas ir pabandė prognozuoti artėjančio sezono įvykius.

Pirmoje apklausos dalyje pateikiame atsakymus iš tarpsezonio metu atliktų darbų kategorijos. Apklausa buvo anoniminė, todėl jos dalyviai galėjo būti visiškai atviri.

Kas buvo geriausias šios vasaros pirkinys?

Sankt Peterburgo „Zenit“ naujokas Shabazzas Napieras šioje kategorijoje sulaukė daugiausiai paminėjimų. Gynėjas surinko 36,4 proc. balsų. Antroje vietoje liko Nicolo Melli iš Milano „Armani Exchange“ klubo, surinkęs 18,2 proc. balsų.

Aleksejus Švedas (Maskvos CSKA), Filipas Petrušvas (Stambulo „Anadolu Efes“), Nigelas Williamsas-Gossas (Madrido „Real“), Nikola Kaliničius (Belgrado „Crvena Zvezda“) ir Simone Fontecchio (Vitorijos „Baskonia) surinko po 9,1 proc. balsų.

Žaidėjas Balsų procentas
Shabazzas Napieras (Sankt Peterburgo „Zenit“) 36,4%
Nicolo Melli (Milano „Armani Exchange“) 18,2%
Aleksejus Švedas (Maskvos CSKA) 9,1%
Simone Fontecchio (Vitorijos „Baskonia“) 9,1%
Nikola Kaliničius (Belgrado „Crvena Zvezda“) 9,1%
Filipas Petruševas (Stambulo „Anadolu Efes“) 9,1%
Nigelas Williamsas-Gossas (Madrido „Real“) 9,1%

Kuris klubas geriausiai pasidarbavo šį tarpsezonį?

Šiuo klausimu mes turime labai skirtingas nuomones. „Monaco“, „Baskonia“, Stambulo „Fenerbahče“ ir „Zenit“ komandos surinko po 18,2 proc. balsų

Po šių klubų eina CSKA, „Anadolu Efes“ ir „Real“, surinkę po 9,1 proc. balsų.

Šią vasarą „Monaco“ įsigijo tokius žaidėjus kaip Mike'as Jamesas ir Donatas Motiejūnas. „Baskonia“ sustiprino savo sudėtį su Fontecchio ir Wade'u Baldwinu.

Tuo metu „Fenerbahče“ pasipildė Pierria Henry, Achille Polonara ir Devinu Bookeriu, o „Zenit“ pasirašė sutartis su Napieru, Jordanu Loydu, Mindaugu Kuzminsku ir kt.

Klubas Balsų procentas
„Monaco“ 18,2%
Vitorijos „Baskonia“ 18,2%
Stambulo „Fenerbahče“ 18,2%
Sankt Peterburgo „Zenit“ 18,2%
Maskvos CSKA 9,1%
Stambulo „Anadolu Efes“ 9,1%
Madrido „Real“ 9,1%

Labiausiai nustebinęs šio tarpsezonio ėjimas

Mike'as Jamesas buvo pagrindinis atsakymas į šį klausimą. Amerikietis gynėjas susitarė dėl sutarties nutraukimo su CSKA ir, kaip pirmiausiai apie tai pranešė BasketNews, pasirašė sutartį su „Monaco“. Jameso persikėlimas į Monaką surinko 36,4 proc. balsų.

Iškart po jo – Vasilije Micičiaus kontrakto pratęsimas su „Anadolu Efes“ (18,2 proc.). Po to, kai dauguma krepšinio aistruolių ruošėsi pamatyti serbo debiutą NBA, krepšininkas visų nuostabai liko Eurolygos čempionų komandoje.

Vienas iš balsų taip pat atiteko „Fenerbahče“ komandai už tai, kad Aleksandras Djordjevičius buvo pasirinktas kaip naujasis vyriausiasis treneris, kuomet Igoris Kokoškovas priėmė sprendimą grįžti į NBA.

Žaidėjas Balsų procentas
Mike'as Jamesas („Monaco“) 36,4%
Vasilije Micičiaus kontrakto pratęsimas (Stambulo „Anadolu Efes“) 18,2%
Aleksejus Švedas (Maskvos CSKA) 9,1%
Adamas Hanga (Madrido „Real“) 9,1%
Nikola Kaliničius (Belgrado „Crvena Zvezda“) 9,1%
Jalenas Reynoldsas (Tel Avivo „Maccabi“) 9,1%
Aleksandras Djordjevičius (Stambulo „Fenerbahče“) 9,1%

Kurią priešininkų komandą jums bus įdomiausia stebėti?

Laisvas „Anadolu Efes“ propaguojamas krepšinio stilius sužavėjo daugumą Eurolygos klubų generalinių direktorių. Dabartiniai čempionai surinko 27,3 proc. balsų.

Antrąją ir trečiąją vietas pasidalijo ilgamečiai varžovai – „Real“ ir „Barcelona“ komandos, surinkusios po 18,2 proc. balsų.

Vilerbano ASVEL, CSKA, „Maccabi“ ir „Zenit“ taip pat pateko tarp komandų, kurias bus įdomiausia stebėti (po 9,1 proc. Balsų).

Klubas Balsų skaičius
Stambulo „Anadolu Efes“ 27,3%
„Barcelona“ 18,2%
Madrido „Real“ 18,2%
Vilerbano ASVEL 9,1%
Maskvos CSKA 9,1%
Tel Avivo „Maccabi“ 9,1%
Sankt Peterburgo „Zenit“ 9,1%

Kuris klubas praras pozicijas dėl vasaros metu atliktų darbų?

Dauguma generalinių direktorių mano, kad Kauno „Žalgiris“ šį tarpsezonį atliko mažiausiai įtikinamus ėjimus. Lietuvos krepšinio grandas surinko 36,4 proc. balsų.

Šią vasarą „Žalgiris“ neteko tokių žaidėjų kaip Marius Grigonis, Thomasas Walkupas, Nigelas Hayesas, Rokas Jokubaitis ir Augustine'as Rubitas. Juos pakeitė Emmanuelis Mudiay, Mantas Kalnietis, Janis Strelnieks, Nielsas Giffey, Edgaras Ulanovas, Tyleris Cavanaugh ir Joshas Nebo.

Iškart po „Žalgirio“ – ALBA, surinkusi 27,3 proc. balsų. Tuo metu „Baskonia“ užėmė trečiąją vietą (18,2 proc. balsų).

Klubas Balsų procentas
Kauno „Žalgiris“ 36,4%
Berlyno ALBA 27,3%
Vitorijos „Baskonia“ 18,2%
Vilerbano ASVEL 9,1%
Neturi nuomonės 9,1%
Komentarai:
__
2021-09-30
-4
Atsakyti
Pff
gal kas i lyga priimsit?
2021-09-30
+4
Atsakyti
As
zalgirio kompleltacija yra zemiau kritikos cia tik irodymas ka dare gerai saras. motiejunas yra nepajegus protingai komplektuoti ekipa
2021-09-30
+3
Atsakyti
Anonimas
sakyciau Baskonia sustiprejo per vasara. bet ryskiausiai nusilpo Zalgiris, ner cia ka diskutuot.
2021-09-30
Atsakyti
Ayo
Kad Zalgirio biudzetas mazas cia ir durniui aisku. Man tik keista kad joks jaunimas nera tobulinamas, po to kuri uz ispirka butu galima parduoti. Ka tu veiksi su tais Ulanovais, Kalnieciais ir Strielniekais kai jiems jau karjeros saulelydis. Veteranai yra reikalingi lemiamons rungtynems kur negali daryti daug klaidu. Jeigu visi mato kad siemet Zalgiris neturi sansu patekt i top 8 tai kaip ir komanda gaunasi tokia be tikslo. Vienintelis Mudiay ar Nebo tik dar gali pasikelti verte. Visi kiti jau tokie ka matai geriau nebus. O Blazevic vel sedes ant suolo visa laika Eurolygoje.
2021-09-30
+1
Atsakyti
R
isspausdinkit visom kalbom ir pakabinkit rubinej. Geresnes motyvacijos pries sezono pradzia ir as nesugalvociau! Pirmyn Zalgiris!!!
2021-09-30
-6
Atsakyti
:/
Praeitu metu antros sezono dalies zalgiris geras pavyzdys koki ir siemet matysim.
2021-09-30
-2
Atsakyti
Nesuprantu as tu egzpertu komentaruose. Nuviliantis Zalgiris, Motiejuna mest lauk.... Paziurekit i paskutiniu 5 metu rezultatus dundukai. Su vienu maziausiu biudzetu rimtai EL draskomes. Si tarpsezoni paliko pagrindiniai trys ginejai o jus lojat nes si karta neisejo topines eurropos komandos uz centus surinkt... Realistais reikia buti, nebus taip kad kiekvienais metais randam deimanciukus ir sokam auksciau bambos. Net tokiem klubam kaip Oly ir Pao tenka pragyventt prastesnius laikus o jie milijonais metos.
2021-09-30
+4
Atsakyti
djgaffer
Tarp nustebinusių ėjimų tikrai galėjo paminėti Mudiay atėjimą į Žalgirį.Vistik 7 NBA šaukimas ir atėjo ne į kokį grandą,o į lygos vidutiniokus.Tai tikrai turėjo nustebinti.O tarp labiausiai stebimų komandų paminėjo Asvel,nes ten juk žais didelis talentas Wenbanyama.Todėl vien dėl jo bus įdomu stebėti prancūzų žaidimą.
2021-09-30
+4
Atsakyti
A.
Ar ne laikas Motiejūno viešpatavimo pabaigai? Sunku būtų rasti geresni GM. Bet yra. Broga gal ar pan.
2021-09-30
-2
Atsakyti
Anonimas
Prie Saro o kaip buvo prie Saro,pirmiausia pavyko nupirkt pigiai geri zaidejai ir sujuetas Saro ivauzdis,kad riksmu paima pergales
2021-09-30
-11
Atsakyti
Anonimas
vyksta gulincio spardymas vnz. kokia naujiena su top 5 maziausiu biudzetu komanda greiciausiai uzims 14-16 vieta neitiketina:)) k lokiu tupu zurnalistu reikia but kad postringaut kaip blogai va nekovosim del top 8
2021-09-30
+7
Atsakyti
Koks
tau ubagiskas biudzetas? jis net padidejes lyginant su pernai - plius z biudzeta lyginant su tuo paciu asveliu (11 mln) negali lyginti nes francai is jo demgia arena, jaunima ir pan tad realiai zaideju algoms (kai dar pernai brangiausi zaidejai francu lygoje buvo vos iki 300 k) kitos komandos dar maziau gali skirti nei z kuris realiai visa biudzeta skiria administeacijos ir zaideju algoms.
2021-09-30
-6
Atsakyti
ai
Nuviliantis zalgiris,nuviliantis zalgiris kiek dar ilgai cia bliausit?Nespejo suzaisti nei vienu rungtyniu eurolygos kol kas? O beje ko jus tikites su ubagisku biudzetu top 8?Rekia maziau verkt o palaikyt,padrasint zalgiri ur ziuret i viska realiai
2021-09-30
+8
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.