Nuotr.: FIBA
Nuotr.: FIBA
Nuotr.: FIBA
Nuotr.: FIBA
Nuotr.: FIBA
Nuotr.: FIBA
Nuotr.: FIBA
Nuotr.: FIBA
Nuotr.: FIBA
Nuotr.: FIBA

Vilniaus „Rytas“ nesėkme Oldenburgo „EWE Baskets“ pradėjo FIBA Čempionų lygą. Vilniečiai varžovų pranašumą pripažino atkaklioje kovoje – 72:76.

Fotogalerija

Po rungtynių Vokietijoje sostinės klubo vyriausiasis treneris Giedrius Žibėnas pripažino, kad paskutinėmis minutėmis varžovai žaidė užtikrinčiau.

„Tai buvo geras, atkaklus mačas, rungtynių pabaigoje prametėme savus metimus ir laimėtoją nulėmė smulkios detalės. Paskutinėmis minutėmis Oldenburgo komanda buvo geresnė“, – spaudos konferencijoje sakė Žibėnas. 

Tuo metu 21 tašką įmetęs Buva neslėpė nusivylimo ir buvo tikras, kad „Rytas“ turėjo laimėti.

„Pralaimėjome rungtynes, kurias turėjome laimėti, – teigė Buva. – Pažiūrėsime vaizdo peržiūrą, kur padarėme klaidas pabaigoje, nes tai buvo vieno kamuolio rungtynės. Neradome kelio lengvai pelnyti taškų.“

Artimiausias rungtynes FIBA Čempionų lygoje Lietuvos vicečempionai žais spalio 19-ąją, kuomet namie priims Burgoso „CB Miraflores“.

Komentarai:
tomygun
Gaila, gal bent zali siandien nustebins, nes tarptautinis sezonas nusimato liudnokas
2021-10-07
+3
Atsakyti
Ayo
Su Rytu viskas aisku. Nebent fanai nustotu pirkt bilietus ir pamaciusi vadovybe kad nera is ko uzdirbt tiesiog parduotu kam kluba. Komanda nei vieno gero zaidejo neturi, nebent Butke. Gynyba Ryte nulis. Pats blogiausias variantas komandom su mazais biudzetais, kai nesigini, nes tu su mazom sumom nepritrauksi snaiperiu i komanda. Goudelock pernai buvo isimtis. Siemet vel grupe nevykusiu niekam nereikalingu zaideju. Bus Rytas paskutiniai toje grupeje, o tada vel Simasiaus eis maldaut daugiau savivaldybes pinigu. Kai nieko pats neidedi is saves tai kaip ir rezultatai nera svarbus.
2021-10-07
-1
Atsakyti
Plius
parodo kad tokie kaip kariniauskas margiris tik lkl kieti, o siaip valinsko lygio ir tinkami zaisti tik treciarusese lygose kaip vengrija, belgija, rumunija
2021-10-07
-8
Atsakyti
Bravo
nu ta prasme ko jus tikites is ryto, kai: 1. susikomplektuoja sezonui komanda su 3!!! aukstais!!! (buva, leisneris ir williamsas) ir tikisi istempti visa sezona (paceviciaus nelaikau net lkl lygio kasioru). ir komandos vadovybei viskas ok. dabar nutinka taip kad dar pries sezona williamso trauma ir lieka fiba cempionu sezonui su 2 aukstais!!! ir tikisi bent vienas varzybas laimeti??? ufonautai ne kitaip - zavackas uz toki apgailetina darba turetu lekti lauk
2021-10-07
+3
Atsakyti
Bee
gal ir pradėsit laimėti kai: 1) Žibėnas baigs nuolaidžiauti Buvai dėl žaidimo gynyboj. ta prasme, negi ta jo nauda puolime yra tokia didelė, kad jam gynyboj leidžiama ilsėtis? pabrėžiu - ILSĖTIS. prieš Uteną vaikšto gynyboj, prieš vokiečius vaikšto - kas čia vyksta? Mike James nesigina? Mirotičius? De Colo? Milleris iš Juventuso? Šimtą kartų naudingesni puolime, bet ir gynyboj aria kiek jiem gaunasi. Na, turbūt todėl ir žaidžia Čempionų lygoj, nors ir fiksuoja 15-17 taškų kur bežaistų. Žaidėjas NIEKINIS. 2) Pradėsit išnaudot Arną puolime. Ta prasme bičas yra nerealus gynyboj, bet pažiūrėkit, kas darosi, kai jis imasi iniciatyvos - 90% atvejų arba pats įmeta, arba išprovokuoja pražangą, arba sukuria puikią progą komandos draugui. Prieš tris-keturis metus atrodė, kad puolime jis tiesiog beviltiškas- baudas metė gal 30proc, apie trajaką nešneku, bet dabar, trenerio vietoj, aš jam atiduočiau visus clutch metimus- pasidarė itin efektyvus scoreris. Problema viena- tos iniciatyvos imasi 4-6 kartus per varžybas. Šitam lygy jis drąsiai gali būti 20ppg 8ast žaidėjas. Kaip Kleiza pasakė- tikėkimės, kad artėjant 30mečiui, jis pagaliau tą supras. Žibėnas galėtų link to pastūmėti. 3) Nebebus leidžiamas Girdžiūnas paskutinėms 5-7 minutėms į aikštę. Taip, jis gali įmesti prieš Pasvalį ar Klaipėdą svarbų metimą, bet Europiniuose turnyruose ar prieš TOP Lietuvos komandas - niekaip. Jei kalbam, kad Kuzminskas kinkas drebina visas baltas lemiamu metu, tai Girdžiūnas su juo palyginus išvis su tarakono kiaušais. JIS TIESIOG NEGALI
2021-10-07
+1
Atsakyti
Anonimas
jo pasak kalbu buva ir butke suvalgo puse biudzeto ryto skirto algoms..ar tai adekvatu?nzn jis skaicius moka darytis tas tiesa panasu kad ant to rytas ir pakibo nes reali nauda labai abejotina kas ir irodi kd jokiai rimtai komandai jo niekada ir neprireike..busiu uzminusuotas bet butkes taip pat..tas isitikinimas kad jis nepraeinamas ginyboje, na vakar mateme ...bet visa tai butu dar nieko palyginus su aleksandraviciumi va ten tai tragedija rimtai .tai tiek
2021-10-07
-4
Atsakyti
Anonimas
Nieko jie neturejo. Susitiko lygiaverciai varzovai ir laimejo ta komanda, kuri turi tikra lyderi. O su savo gynybos sugebejimais jam isvis nederetu svaistytis tokiomis frazemis sioje lygoje.
2021-10-07
-1
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
Oldenburgo EWE Baskets
Vilniaus Rytas
50%
25/50
Metimai iš žaidimo
38%
23/60
31
Atkovoti kamuoliai
32
12
Rezultatyvūs perdavimai
13
4
Perimti kamuoliai
8
80%
20/25
Baudų metimai
76%
19/25
13
Prarasti kamuoliai
8

Rungtynių žaidėjai

Max  Heidegger
26 PTS
7/14 FG
10/11 FT
Ivan  Buva
21 PTS
6/12 FG
8/11 FT
Bennet  Hundt
7 REB
7 DREB
0 OREB
Gytis  Radzevičius
10 REB
5 DREB
5 OREB
Bennet  Hundt
6 AS
0 TO
26 MIN
Kenneth  Smith
4 AS
1 TO
26 MIN
Bennet  Hundt
25 EFF
67% 2P%
60% 3P%
Ivan  Buva
17 EFF
50% 2P%
50% 3P%