Nuotr.: BNS
Nuotr. BNS

Kai Paulius Motiejūnas išsiuntė kvietimą apsilankyti Kauno „Žalgirio“ pirmose Eurolygos namų rungtynėse, Renaldas Seibutis nujautė, tačiau iki galo nebuvo tikras, kas jo laukia.

„Buvo žinutė: „Pasipuošk.“ – bendraudamas su tinklalapiu BasketNews, juokdamasis „Žalgirio“ vadovo duotą signalą prisiminė Seibutis.

Švarku, o po juo – „Žalgirio“ aprangos linijos marškinėliais pasipuošęs šviežiai karjerą baigęs krepšininkas Nemuno saloje įsikūrusioje arenoje pasirodė dar gerokai prieš rungtynių startą.

Iš pradžių jis su dviejų sūnų kompanija stabtelėjo šalia aikštės įkurtoje parketinėje žiūrovų eilėje, nuo kurios karts nuo karto persimetė žodžiais su pažįstamais žalgiriečiais.

Vėliau Seibutis patraukė į jam paskirtas garbingas vietas – per kelis metrus nuo krepšio ir visiškai šalia parketo, kur toje pusėje rungtynėms ruošėsi Artūro Gudaičio ir Mindaugo Kuzminsko atstovaujama Sankt Peterburgo „Zenit“.

„Kai pamačiau, kokiose vietose sėdėsiu, jau daugmaž nutuokiau – bet kaip ir kas, tai nelabai žinojau, – artėjimą prie iškilmingo momento prisiminė Seibutis. – Buvo užuominos, kad pirmajame kėlinyje.“

Pirmoje kėlinio viduryje teisėjams paskelbus minutės pertraukėlę, „Žalgirio“ arenos kube pasirodė Seibučio karjeros momentai atstovaujant Kauno klubui. 

Motiejūnas prigriebė paruoštą atminimo fotodrobę ir sparčiu žingsniu skubėjo buvusio žalgiriečio link.

Nuo kėdės pakilęs Seibutis plačia šypsena ir iškelta ranka dėkojo susirinkusiems bei apsikabino „Žalgirio“ vadovą. 

Ir tai buvo tik fantastiško momento pradžia – daugiau nei 10 tūkst. rungtynėse apsilankiusių sirgalių ėmė stotis iš sėdimų vietų ir garsiai plodami skandavo „Ačiū!“

„Įspūdžiai – tik geriausi, – tinklalapiui BasketNews komentavo Seibutis. – „Žalgirio“ organizacija eilinį kartą parodė aukščiausią lygį, tikrai maloniai nustebino mane.

Kad kažkas bus, nutuokiau šiek tiek, bet kad taip gražiai… Tikrai ne ir tikrai labai maloniai nustebino mane ir mano šeimą. Labai smagu. Nėra net žodžių apsakyti, kai tiek susirinkusių sirgalių prisimena.

Kaune žaidžiau prieš ketverius metus ir tik du sezonus, bet vis tiek įdėjau savo širdies ir labai džiaugiuosi, jog tai matė ir įvertino. Nuoširdus ačiū jiems ir visai „Žalgirio“ organizacijai.“

Ypatingą įvykį iš arti stebėję sūnūs plojo kartu, žvalgėsi į atsidėkojančius sirgalius bei stebėjo iš džiaugsmo spindintį tėtį.

„Jie džiaugėsi. Labai džiaugiuosi, jog mano šeimai ir artimiausiems žmonėms teko tai patirti kartu. Didžiąja dalimi dėl savo karjeros sėkmės esu dėkingas jiems. Jie – dalis to, ką pasiekiau ir koks esu žmogus“, – tinklalapiui BasketNews kalbėjo Seibutis.

Nuotr. BNS

Seibutis „Žalgiriui“ atstovavo 2015-2017 metais ir būtent gindamas Kauno ekipos garbę kėlė į viršų skambiausius klubinio krepšinio trofėjus: dukart tapo LKL čempionu ir sykį laimėjo Karaliaus Mindaugo taurę.

Vilkint Lietuvos rinktinės marškinėlius, gynėjas tapo pasaulio U21 čempionu ir turnyro MVP bei pasidabino Europos U20 čempionato sidabru, o su vyrų komanda dukart iškovojo Senojo žemyno pirmenybių sidabrą bei Lietuvai laimėjo istorinę bronzą pasaulio čempionate.

„Džiugu ir gera, kad sirgaliai prisimena. Gaila, kad man teko taip išeiti iš krepšinio dėl sveikatos problemų, – apmaudą išreiškė Seibutis. – Būnant šalia arenos parketo vis tiek įsijauti į veiksmą ir širdyje dar labai norėtųsi išbėgti į aikštelę. Bet realybė yra kitokia, reikia žiūrėti į priekį.

Augant ir einant pirmuosius krepšinio žingsnius būdavo tikslai, o vienas jų buvo tapti Lietuvos čempionu. Tai pavyko padaryti būtent su Kauno „Žalgiriu“ ir esu pamalonintas.“

Kaip tarp sirgalių ir krepšininko užsimezgė toks šiltas santykis?

„Turbūt dėl to, kad visada nuoširdžiai save palikdavau aikštėje, – mąstė Seibutis. – Man krepšinis – žaidimas, kurį mylėjau ir vis dar myliu. Žaisdamas jį galėdavau realizuoti save. Jaučiausi taip gerai, kaip niekur kitur. Žmonės tai mato, o tikrų jausmų nesumeluosi. 

Kad ir kur bežaidžiau, visur atiduodavau savo širdį, nes taip atėjau į krepšinį ir tik taip pakilau iš provincijos – darbu, tikėjimu ir užsispyrimu. Kontaktas su žiūrovais būdavo visada. Man asmeniškai žiūrovai visada būdavo didelė paspirtis ir be jų neįsivaizduodavau emocijų, kurias teko patirti krepšinio aikštelėje ir už jos ribų. Visada žinojau, kad reikia atiduoti pagarbą.“ 

Nuotr. Scanpix

Seibutis „Žalgirio“ arenoje spėjo pasilabinti su Kauno komandos veteranais, su kuriais tikino tebepalaikantis aktyvų ryšį.

Išskyrus „Žalgirio“ jaunuosius žaidėjus, jis yra rungtyniavęs su visais Kauno komandos lietuviais: su Luku Lekavičiumi, Artūru Milakniu, Edgaru Ulanovu, Mantu Kalniečiu ir Pauliumi Jankūnu skynė pergales gindamas Lietuvos ir „Žalgirio“ garbę.

„Visada išgyvename, visada palaikome ir esame didžiausi „Žalgirio“ fanai – ir sūnūs, ir visa šeima. Iki šiol turime daug gerų draugų, su kuriais teko žaisti „Žalgiryje“, – pasakojo 36-erių Seibutis, pasidžiaugęs už rungtyniaujančius bendražygius. – Ką Jankūnas dar gali stebinti? (šypsosi) Paulius – legenda, žaidėjas iš didžiosios raidės.

Ir jis, ir Mantas, ir Milaknis… Reikia atiduoti pagarbą. Yra metai, bet žmonės vis tiek žaidžia aukščiausiame lygyje ir tikėkimės, kad sezonas bus sėkmingas.“

Komentarai:
Anonimas
briedas tas go3, man pvz db uk gyvenant nerodo, nes mes nebe eu, o cia pagrindas lietuviu, tai turiu kurtis vpn ir t.t. kad ta go3 vilktu, siaip jei kam reik saukit urban vpn, bent jau as ant mozilla naudoju add on, pasirenkam lt ir ziurim ;)
2021-10-10
-15
Atsakyti
Go3
Pamaiso Komandas Sekmadieniais
2021-10-10
+6
Atsakyti
Go3
Dabar 4 Runktynes zalgirio per Go 3 Ne BTV
2021-10-10
+2
Atsakyti
Ee
kas cia per lempa rodys per btv siaulius?😂😂kur zalgiri paziuret?
2021-10-10
-1
Atsakyti
Rjey
Įdomiausia, kad geriausi jo karjeros momentai buvo Ryte
2021-10-10
+4
Atsakyti
djgaffer
Gaila,kad turėjo būtent tokiu būdu baigti karjerą.Net nespėjo sužaisti paskutinio tokio tikro sezono,po kurio būtų atsisveikinęs.O čia staigiai traumos suėmė ir teko kabinti kedus.Bet gerai,kad Žalgirio organizacija jį taip pagerbė,vertas vien dėl savo atsidavimo,visada visą širdį atiduodavo visoms komandoms,kuriose žaidė.
2021-10-10
+5
Atsakyti
Anonimas
net vaikams kaukes sudetos.. ziauru toj Lietuvoj😞
2021-10-10
-3
Atsakyti
Anonimas
is kur zinot, kad Seibutis placiai shypsojos jei buvo su kauke?
2021-10-10
-6
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.