Nuotr.: BNS
Nuotr. BNS

Klaipėdos „Neptūno“ krepšininkai patyrė nokdauną trečiąjame kėlinyje, kurį pralaimėjo 12:30, tačiau po sugebėjo sugrįžti į rungtynes ir iki rungtynių pabaigos likus 30 sekundžių atsilikinėjo tik 4 taškais (81:85).

Vis tik pabaigoje šaltakraujiškiau sužaidė „Ryto“ ekipa ir „Neptūno“ komanda turėjo pralaimėjo 81:89.

Po rungtynių klaipėdiečių treneris Tomas Gaidamavičius teigė, kad mačo lūžis įvyko po ilgosios pertraukos.

„Sunkios rungtynės. Du kėlinius gana neblogai žaidėme, trečiąjį kėlinį pralaimėjome 12:30, tas ir lėmė šį pralaimėjimą, – sakė Gaidamavičius. – Ketvirtajame kėlinyje pavyko sugrįžti į rungtynes, bet to neužteko. Prieš tokią komandą sunku sugrįžti atsiliekant tokiu skirtumu.

Gaila, kad turime tą bangavimą, bet šiandien turiu pagirti vyrus, jog pagaliau iš jo išlipome. To atlikti ankstesnėse rungtynėse nepavykdavo, kuomet žaisdavome prieš pirmojo ketverto komandas.“

Paklaustas apie susistumdymą, kuriame dalyvavo Klaidas Metrikis, Gaidamavičius teigė, kad puikiai pažįsta šį krepšininką. Pats treneris ėjo gesinti konflikto.

„Aš jį labai gerai pažįstu, jis yra degtukas. Jį užtenka šiek tiek užkabinti ir jis puls atgal. Toks jau yra tas mūsų Metrikis“, – užbaigė Gaidamavičius.

Strategas taip pat atskleidė kas nepavyko trečiajame kėlinyje.

„Kažkiek nesusigynėme. Vaidą Kariniauską leidome ten, kur nereikėjo, Mindaugas Girdžiūnas gerai išėjo. Taip pat patys nesumetėme metimų ir įkritome į duobę“, – sakė Gaidamavičius.

Paklaustas apie dažnai daromas klaidas, Gaidamavičius teigė, kad tam įtaką daro gana jauna komandos sudėtis.

Trenerių komentarai:

„Tas ir yra, kad kai išleidžiame jaunimą į aikštę, jie gauna šiek tiek daugiau kontakto, suskysta, praranda kamuolius ir praleidžiame taškus greitoje atakoje, – tikino treneris. – Būna, kad ir vyresni daro tokių klaidų, sprendžiame šias problemas, žiūrime vaizdo įrašus, aiškinamės, bet ta rotacija tarp vyresnių ir jaunesnių duoda tą didelį klaidų skaičių.“

Strategas taip pat pasidžiaugė komandos charakteriu ir pakomentavo rungtynių metu įvykusius susistumdymus.

„Kaip ir minėjau, būna bangavimų. Šiandien pirmas mačas, kai su Deivido Gailiaus užsivedimu, su tais tritaškiais sugrįžome į rungtynes.

Nesportinį elgesį vertinu blogai. Kovingumas irgi turi tam tikras ribas. Nereikia per daug daužytis ar eiti muštis, bet, kad jie kovoja, yra gerai, tačiau nesportinis elgesys sporte nėra tinkamas dalykas.“

Rungtynių apžvalga:

Komentarai:
Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.