Nuotr.: BNS
Nuotr. BNS

Panevėžio „Lietkabelio“ komanda žygį Europos taurėje pradeda trečiadienį Vroclave, kur susitiks su vietos „Šlask“ ekipa.

Lenkijos klubas į antrąjį pagal pajėgumą Senojo žemyno turnyrą sugrįžta po 13 metų pertraukos – pastarąjį kartą jie varžėsi dar ULEB taurės varžybose. Tuo tarpu „Lietkabeliui“ tai yra 4-as sezonas ir antras paeiliui.

„Šlask“ dar neprasidėjus tarptautinėms kovoms nusprendė atlikti permainas vyriausiojo trenerio poste – trejų metų kontraktą vasarą pasirašęs Petaras Mijovičius užsibuvo vos septynerias rungtynes, po kurių buvo atleistas, kadangi buvo pasiektos vos dvi pergalės. Šį specialistą pakeitė lietuviams puikiai pažįstamas Andrejus Urlepas, kuris 2014–2017 m. ir 2018–2019 m. treniravo Alytaus „Dzūkiją“.

64-erių slovėnas šioje komandoje su pertraukomis yra dirbęs šešis sezonus, o pastarąjį kartą stovėjo prie „Šlask“ vairo būtent tuomet, kai jis žaidė ULEB taurėje.

„Šlask“ sudėtyje yra ir daugiau pažįstamų veidų – tai Keremas Kanteris. Jis žaidė „Dzūkijoje“ būtent tada, kai ją treniravo Urlepas ir ši sąjunga buvo sėkminga, kadangi turkas „Betsafe-LKL“ pirmenybėse per 25 minutes fiksavo 16,8 taško, 7,3 atkovoto kamuolio ir 18,9 naudingumo balo vidurkius. Iš Alytaus Kanteris persikėlė į vieną pajėgiausių Europos nacionalinių čempionatų – Ispanijos lygą.

Per 8 sužaistas Lenkijos lygos rungtynes Kanteris kol kas yra antras pagal rezultatyvumą (11,3 tšk.), naudingumą (12,3 bal.) ir atkovotus kamuolius (5,4) savo komandoje.

Lyderis komandoje yra dar vienas priekinės linijos žaidėjas Cyrilas Langevine‘as. 24 metų 203 cm ūgio Gajanoje gimęs aukštaūgis fiksuoja 12 taškų, 6,1 atkovoto kamuolio ir 16 naudingumo balų vidurkius. Dar praėjusiame sezone Langevine‘as rungtyniavo Švedijos lygoje, tad jam tai yra didelis žingsnis į priekį.

Dar vienas svarbus „Šlask“ žaidėjas – Strahinja Jovanovičius. Antrus metus klube esantis serbas sezoną pradėjo universaliu žaidimu: gynėjas pelno 10,4 taško, atkovoja 2,3 kamuolio, atlieka 4,8 rezultatyvaus perdavimo ir renka po 12 naudingumo balų. Kol kas jam itin stinga pataikymo iš perimetro – realizavo vos 4 šūvius iš 22 (18,2 proc.).

Dviženklininkų sąrašą baigia dar vienas gynėjas – Kodi Justice‘as. 26 metų 198 cm ūgio amerikietis į daugiau nei 600 tūkstančių gyventojų turintį Vroclavą atvyko iš beveik dešimt kartų mažesnę populiaciją turinčio Zadaro, kur Adrijos lygoje fiksavo 9,9 taško vidurkį. Lenkijos pirmenybėse Justice‘ui kol kas sekasi geriau: 11 taškų, 3 atkovoti kamuoliai, 2,5 rezultatyvaus perdavimo ir 9,9 naudingumo balo vidurkiai per 26 minutes.

Dviženklio taškų skaičiaus nefiksuoja, bet ilgiausiai iš visų komandoje rungtyniauja Ivanas Ramljakas – po 30 minučių. 31 metų 203 cm ūgio puolėjas klube yra antrą sezoną, o šiemet jis fiksuoja 7,5 taško, 6,2 atkovoto kamuolio, 2,3 rezultatyvaus perdavimo ir 11,7 naudingumo balo vidurkius.

Pastebimi „Šlask“ ir vietiniai žaidėjai: Lukašas Kolenda (7,8 tšk. ir 7,9 naud. bal. per 22 min.), Aleksanderis Dziewa (8,5 tšk., 3,1 atk. kam., 9,4 naud. bal. per 16 min.) bei Jakubas Karolakas (6,1 tšk., 2,4 atk. kam., 6,4 naud. bal. per 20 min.).

„Šlask“ naudoja gana plačią rotaciją – aštuoni žaidėjai rungtyniauja po 20 ir daugiau minučių. Tiesa, Justinas Bibbsas sužaidė ketverias rungtynes ir patyrė traumą, tad sumažėjusi rotacija gynėjų grandyje automatiškai padidino žaidėjų minučių vidurkį.

„Mes turime atlikti dar daug darbo, bet tikiuosi, jog rungtyniausime geriau nei praėjusiose rungtynėse. „Lietkabelis“ labai gerai žaidžia puolime, o jų treneris Čanakas dirba Panevėžyje jau eilę metų. Panevėžiečių žaidimas yra gerai suplanuotas ir organizuotas. Kiekvienas žaidėjas žino, ką turi daryti, o pagrindinė „Lietkabelio“ stiprybė – disciplina. Žinoma, kad jie turi silpnybių ir mes turime jomis pasinaudoti“, – prieš susitikimą sakė „Šlask“ vyr. treneris Urlepas.

Kalbėdamas apie geresnį pasirodymą nei prieš tai buvusiame mače strategas turėjo omenyje jo nepavykusį debiutą, kai „Šlask“ išvykoje 83:99 nepasipriešino  Ščecino „King Wilki Morskie“ ekipai, kurią sezono pradžioje treniravo Rolandas Jarutis.

Lenkijoje lygoje „Šlask“ įmeta 77,4 taško per rungtynes ir tai yra vos keturioliktas rodiklis tarp 16-os dalyvių. Po krepšiais sugriebia 29,8 kamuolio, kas leidžia užimti identišką poziciją, o 16,3 rezultatyvaus perdavimo yra tryliktas geriausias rodiklis. Varžovams Vroclavo komanda leidžia įmesti 80,2 taško, o tai yra šeštas blogiausias rezultatas Lenkijos pirmenybėse.

„Šlask“ ir „Lietkabelio“ dvikovą trečiadienį Europos taurės starte nuo 21.00 val. tiesiogiai transliuos „TV3 Sport Open“, naujos kartos televizija „Go3“ ir „LRT Plius“.

„BasketNews.lt podkastas“:

Komentarai:
eskimas
reikia nugalėti
2021-10-20
+2
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.