Nuotr.: BasketNews.lt/Dominykas Repečka
Nuotr.: D.Repečka/BasketNews.lt
Nuotr.: BasketNews.lt/D.Repečka
Nuotr.: BasketNews.lt/Dominykas Repečka
Nuotr.: BasketNews.lt/Dominykas Repečka
Nuotr.: BasketNews.lt/Dominykas Repečka
Nuotr.: D.Repečka/BasketNews.lt
Nuotr.: BasketNews.lt/D.Repečka
Nuotr.: BasketNews.lt/Dominykas Repečka
Nuotr.: BasketNews.lt/Dominykas Repečka

Mantas Kalnietis po dar vieno skaudaus smūgio Eurolygoje matė aiškią priežastį, kodėl puikiai startavęs Kauno „Žalgiris“ ne pirmąkart sustojo po ilgosios pertraukos.

Fotogalerija

Žalgirietis pirštu bedė į puolimą, prieš kurį Miuncheno „Bayern“ krepšininkai pakeitė savo žaidimo schemą, o sėkmingai stabdę kauniečius, įsisiautėjo patys.

Vokiečiai per trečiąjį kėlinį pelnė 25 taškus, kai per pirmąją mačo pusę – 27, ir panaikino „Žalgirio“ žaidėjų susikrautą 12 taškų pranašumą.

„Kažko nuostabaus nepasakysiu, – spaudos konferencijoje atsiduso Kalnietis. – Dvi skirtingos rungtynių pusės. Pirmoje mums kažkiek pasisekė – nežinau, ar čia mūsų gynybos nuopelnas, ar čia jų problemos, kad jie nepataikė tokių laisvų metimų. Antroje rungtynių pusėje įgavę pasitikėjimą, jie įmetė kai kuriuos ir sunkius metimus, bet reikia pripažinti, jog mes stringame gynyboje, kai varžovai keičiasi ginamaisiais.

Surandame kažkokių variantų prieš visas kitas gynybas, o switch-all žudo mus. Nenorime žaisti taip, kaip žaidėme. Dažnai paliekame vieną žaidėją su kamuoliu išorėje, kuris gimdo per vargus ir bando įgauti pranašumą, sukurti situaciją, bet dažniausiai tai pasibaigia desperacija. Kamuolys dažnai neįeina į vidų. Išorėje neturime tiek talento, kad apžaistume vienas prieš vieną ir turime ieškoti kitų būdų. Man gal taip atrodo ant karštųjų, bet toks vaizdas susidarė po rungtynių.“

Jure Zdovcui verčiantis be Emmanuelio Mudiay, kurį sustabdė kelio skausmai, Kalnietis pirmąkart rungtynes pradėjo starto penkete. 35-erių krepšininkas per 20 minučių pelnė 11 taškų, pataikydamas 3 iš 4 tritaškių, ir atliko 6 rezultatyvius perdavimus.

Rungtynių žaidėjas
Vladimir  Lucic
EFF
20
Vladimir Lucic
Taškai 17
Taiklumas 4-11
Atkovoti kamuoliai 4
Rezultatyvūs perdavimai 0

Gynėjų grandyje nerungtyniavo ir rezultatyviausias „Žalgirio“ krepšininkas Janis Strelnieks (vid. po 13,7 tšk.), kenčiantis blauzdos skausmus. 

– Komanda prieš tokią gynybą strigo ir praėjusią savaitę, po kurios turbūt ruošėtės jai. Kodėl sutrinka žaidimas siekiant ją pralaužti? – žurnalistai paklausė Kalniečio.
– Sutrikimas atsiranda po pikenrolo, kai negauni pranašumo. Jeigu įeini į norimą situaciją, išskirstai perdavimus, atsiranda laisvesnis judėjimas. Kažkas gauna laisvą prasiveržimą ar metimą. Judant kamuoliui, gynyboje jie turi rotuoti, padėti ir tada randame atakos tęsinius. Kada jie keičiasi ginamaisiais, visi lieka prie savų žaidėjų ir mes negalime komandos draugui suteikti pranašumo. Daug komandų neturi talento išorėje, bet yra kitokių sprendimų. Kamuolys turi nueiti į vidų ir dėl to būtų lengviau sukurti situacijas, nebūtinai iš viršaus. Sprendimą galima rasti iš žaidimo baudos aikštelėje ir mums reikėtų labai stipriai dirbti ties tuo.

– Vienoje iš paskutinių atakų atakavote krepšį iš toli po pikenrolo su Tyleriu Cavanaugh, bet atrodė, jog tas išpuolis nesusiklostė, kaip buvo planuotas. Koks turėjo būti tęsinys?
– Mums neišėjo. Lukas turėjo priimti kamuolį, jį atkirto ir likome pradinėje situacijoje. Kadangi „Bayern“ visą kėlinį žaidė tą pačią gynybą, visiškai žinojau, kas vyks. Mano, kaip ir kitų gynėjų, problema yra žaidimas vienas prieš vieną, todėl žinojau, jog reikia užtikrintai ieškoti to metimo. Kvaila taip sakyti, bet gavosi laimės dalykas. Metei, ir pataikai arba nepataikai. Nepataikiau. Mums reikia vengti tokių situacijų ir tokių metimų.

– Vis dažniau matome jus žaidžiant pikenrolą su komandos aukštaūgiais. Kiek stiprėja tarpusavio ryšys su Joshu Nebo ir Mareku Blaževičiumi?
– Norėtųsi geriau ir daugiau paskirstyti jiems perdavimų, nes neblogai ten viskas vyksta. Yra tikrai, kur tobulėti. Joshas dar ir dabar manęs prašo... Jam vis paduodu kamuolį nuo žemės, o jam reikia kabinti viršuje. Dar nėra taip, kad viskas eina kaip per sviestą šitame elemente.

– Kaip Marekui Blaževičiui sekasi įeiti į rotaciją, kuri yra sutrumpėjusi dėl traumų?
– Jis vėl įėjo neblogai, davė atsipūsti Joshui. Tikrai negadino vaizdo, ėjo ir kovėsi, ko labiausiai reikia iš jauno žaidėjo – atstovėti gynyboje, kovoti dėl kamuolių. 8 atkovoti kamuoliai – super. Tikrai dėjo žingsnį į priekį. Aišku, jaunas žaidėjas, yra dalykų, kuriuos jam dar sunku išpildyti. Bet iš esmės bravo.

– Matome ledą ant čiurnos. Ar kažkas atsitiko?
– Ne, čia pusės metų istorija. Po truputį vis gerėja. Jau bėgioju laisviau. Viskas gerai.

– Bet skausmai jūsų nekamuoja?
– Jau dabar visada kamuoja (šypsosi). Bet nėra kada skųstis. 

Jure Zdovco komentarai:

Luko Lekavičiaus komentarai:

Andrea Trinchieri komentarai:

Komentarai:
Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti
Komentarus rašyti gali tik registruoti ir prisijungę vartotojai.

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
Kauno Žalgiris
Miuncheno Bayern
38%
22/58
Metimai iš žaidimo
43%
27/63
44
Atkovoti kamuoliai
31
14
Rezultatyvūs perdavimai
16
2
Perimti kamuoliai
7
78
Naudingumas
78
2
Blokuoti metimai
1

Rungtynių žaidėjai

Lukas  Lekavičius
17 PTS
4/8 FG
8/10 FT
Vladimir  Lucic
17 PTS
4/11 FG
8/9 FT
Josh  Nebo
13 REB
10 DREB
3 OREB
Augustine  Rubit
7 REB
4 DREB
3 OREB
Mantas  Kalnietis
6 AS
2 TO
20 MIN
Corey  Walden
5 AS
1 TO
19 MIN
Josh  Nebo
21 EFF
80% 2P%
- 3P%
Vladimir  Lucic
20 EFF
50% 2P%
20% 3P%