Nuotr.: BNS
Nuotr. BNS

Kauno „Žalgirio“ komandos gynėjų gretose oficialiai įvyko permainos. Kaune nepritapusį Emmanuelį Mudiay keičia 26-erių 193 cm ūgio įžaidėjas Tai Websteris, paskelbė Lietuvos čempionų klubas.

Su Mudiay galiojęs kontraktas buvo nutrauktas abipusiu sutarimu, o su Websteriu pasirašyta sutartis iki sezono pabaigos.

Tinklalapis BasketNews sekmadienį skelbė, jog Websteris prieš tai dėl atsisakymo skiepytis nuo COVID-19 Naujojoje Zelandijoje prarado dvejų metų kontraktą su vietos „Brakers“.

„Žalgiris“ oficialiame pranešime spaudai pažymi, jog Websteris yra pasiskiepijęs.

Antradienio popietę jis jau atvyko į Kauną, kur artimiausiomis dienomis jam bus atlikta medicininė apžiūra.

Praėjusiame sezone Websteris rungtyniavo Australijos krepšinio lygoje žaidžiančioje „Breakers“ ekipoje. Per 29 sužaistas rungtynes įžaidėjas fiksavo 17,2 taško, 4,8 atkovoto kamuolio, 5,0 rezultatyvaus perdavimo ir 1,2 perimto kamuolio vidurkius, iš toli atakuodamas 38,2 proc. taiklumu.

Prieš tai du sezonus (2018–2020 m.) Websteris žaidė Europos taurės varžybose dalyvavusioje Stambulo „Galatasaray“ komandoje.

Karjerą Europoje jis pradėjo 2017 m. Frankfurto „Fraport Skyliners“ komandoje, o prieš tai 4 metus rungtyniavo Nebraskos universitete (NCAA).

Nuo 2012-ųjų Websteris yra Naujosios Zelandijos vyrų krepšinio rinktinės narys.

BasketNews žiniomis, Mudiay greičiausiai liks Europoje. Tiesa, pagal Eurolygos taisykles, perėjimas į kitą Eurolygos komandą jam būtų galimas tik tarp 16-18 turų (tarp gruodžio 16–30 d.).

25 metų 196 cm ūgio gynėjas Eurolygoje sužaidė 5 rungtynes ir aikštėje praleisdamas vid. po 19 minučių įmesdavo 7,4 taško, atkovodavo 2,2 kamuolio, atlikdavo 3,2 rezultatyvaus perdavimo bei rinkdavo 5,6 naudingumo balo.

Tiesa, Mudiay nebuvo efektyvus: jo pataikymas iš dviejų taškų zonos siekė 37 proc. (10/27), iš trijų – vos 23,1 proc. (3/13). Legionierius taip pat klysdavo vid. 2,2 karto.

Websterio žaidimo momentai:

„BasketNews.lt podkastas“:

Komentarai:
jei Zalgiris turetu tikra savininka, ponas Motiejunas jau seniai stovetu darbo birzoj
2021-11-02
+4
Atsakyti
Na nezinau, kai 35 metu tenisininkas nutraukia karjiera ir teigia , kad tai del skiepo, kiek galima tiket ? O gal paprasciausia - laikas atejo ? Yra toks senas posakis - kai kas ir šaukšte sugeba nuskesti, manau, kad tai labai tinka šioje situacijoje. Aisku visko gali būt, bet visais atvejais - skiepas yra saugiau nei liga ir iš šito taško reikia žiūrėt į viską...
2021-11-02
-12
Atsakyti
Pradėjo žaidėjas žaisti, traumos sutrukdė ir atleido, dabar vėl kažkoki balvoną paėmė tas kol pritaps bus tragiškas. Spėju Motiejūnas pastatė, kad bus Eurolygoje paskutinis.
2021-11-02
-17
Atsakyti
Ziuresim ka cia wasserman ikiso Motiejunui, nelabai panasu i EL izaideja, na bet buna stebuklu
2021-11-02
-9
Atsakyti
Atvyksta tas,kuris tikrai turės daug daugiau noro įrodyti savo vertę.Nesmerkiu Mudiay,nes pirmą kartą žaidė Europoje,visai kitoje kultūroje,kitoje krepšinio sistemoje ir jam aiškiai nesisekė apsiprasti.Dar kai buvo Schilleris,jo pažįstamas,tai ir stengėsi kažkiek labiau.Bet atvykus Zdovcui visai psichologiškai palūžo ir išgaravo paskutiniai norų krysleliai dar kažką įrodinėti.Sėkmės jam ateitį,kad ir kur bežaistų.
2021-11-02
+15
Atsakyti
nu eurolyga seip jau galima laidot, nemanau kad isris top 8. svarbu lkl nepasipazotint ir jaudai raudona skudura istratyt eilini sez
2021-11-02
-7
Atsakyti
Stebuklu nesitikekite is tu dvieju nauju zaideju. Bet turetu nustot Zalgiris gaut i skura ant 30 tsk tai jau tikrai. Su Mudiay nieko ir nebutu gavesi, ypac po austro atleidimo. Sitas gi galvojo statistika pasikelt ir sudomint NBA klubus. Pasirodo o blemba Eurolygoje reik komandiskai zaist.... Labai abejoju kad ji ims Eurolygos klubas. Greiciau jau i koki no name Eurocup/Fiba projekteli nubegs parinkt tasku atsiputes.
2021-11-02
-1
Atsakyti
Katastrofa ne sezonas! O žurnalistai bijo užuot klausimus Motiejunui kuris ir sukūrė šitą jovalą! Ir vėl kodėl žurnalistai bijo griežtesnių klausimų užduoti treneriui? Gi puikiai išmano krepšinį. Kur jaunimas ir kokia klubo vizija? Ar su tais pensininkais kurs naują Žalgirį? Ir kokia komandos strategija artimiausiam penkmečiui? Apie ką lipdoma komanda? Dublerių integracija?
2021-11-02
+15
Atsakyti
Gag
Gaila, manau per anksti paleido. Reikėjo Kalnietį keisti, prastas ėjimas.
2021-11-02
+14
Atsakyti
geriau būtų vietoj kalno..
2021-11-02
+24
Atsakyti
Aš labai tikiuosi, kad Basketnews mums visiems ruošia ilgą interviu su gerb. Motiejūnu kuriame nepabijos paklaust nepatogių klausimų, nes jų žiauriai daug.
2021-11-02
+61
Atsakyti
visgi pasiskiepijo, zalgiriui gerai, nes su dabartinemis taisyklemis buvo sunku isivaizduoti kaip jis butu galejes zaist kiekvienose rungtynese. Tikiuosi neigiamu padariniu vakcina nepaliks, pasaulyje yra retu atveju kai sportininkai sustadbe savo karjeras del kilusiu komplikaciju.
2021-11-02
-12
Atsakyti
Keist zaideja, kuris jau kazka pradejo rodyt, tokiu, kuris zinomas del savanaudisko zaidimo, yra labai, labai prastas sprendimas.. cia Zalgiris smarkiai prasove
2021-11-02
-15
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti
Komentarus rašyti gali tik registruoti ir prisijungę vartotojai.

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.

Šį sezoną metami tritaškiai

46%
11,4
Pataiko: 11,4
Taiklumas: 45,5%
Vieta lygoje: 1
Geriausias pasiekimas: 18
Blogiausias pasiekimas: 6
Daugiausia pataiko: Karolis Lukošiūnas