Nuotr.: BasketNews.lt/D.Repečka
Nuotr.: D.Repečka/BasketNews
Nuotr.: D.Repečka/BasketNews
Nuotr.: BasketNews.lt/D.Repečka
Nuotr.: BasketNews.lt/D.Repečka
Nuotr.: BasketNews.lt/D.Repečka
Nuotr.: D.Repečka/BasketNews
Nuotr.: D.Repečka/BasketNews
Nuotr.: BasketNews.lt/D.Repečka
Nuotr.: BasketNews.lt/D.Repečka

Pergalės Kaune tęsiasi! Antradienį pirmąją sezono pergalę Eurolygoje iškovojęs „Žalgiris“ neketino sustoti ir penktadienį bei užtikrintai susitvarkė su Stambulo „Fenerbahče“ – 86:75.

Fotogalerija

Jures Zdovco kariauna nuo antrojo kėlinio perėmė rungtynių kontrolę ir tvarkingai nužygiavo link antrosios pergalės paeiliui.

Fantastišką dvigubą savaitę sužaidė Edgaras Ulanovas. Šį kartą prieš buvusį klubą rungtyniavęs lietuvis per 26 minutes pelnė 18 taškų ir surinko 21 naudingumo balą.

Tinklalapio BasketNews žurnalistas Jonas Lekšas įvertino Lietuvos čempionų individualų pasirodymą mače su Turkijos grandu.


Edgaras Ulanovas – 9 balai
26 min., 18 tšk. (3/5 dvit., 3/4 trit., 3/3 baud.), 5 atk. kam., 2 rez. perd., 2 per. kam., 21 naud. balas.

Nuotr. BasketNews.lt/D.Repečka

Visai kita kūno kalba, žymiai užtikrintesni veiksmai aikštėje ir milžiniškas noras. Šią savaitę pamatėme tą gerąjį Ulanovą, kurį buvome įpratę matyti prie Šarūno Jasikevičiaus. Lietuvis buvo labai gilioje psichologinėje duobėje, bet per šią savaitę juodas etapas turėjo būti užmirštas ir didžiausias „Žalgirio“ rezervas pradėjo nešti pergales. Prieš buvusį klubą Edgarui pavyko parodyti savo gerąsias savybes, taip pat krepšininkas realizavo ir sudėtingus metimus per varžovų rankas.


Mantas Kalnietis – 9 balai
28 min., 11 tšk. (1/2 dvit., 3/6 trit.), 11 rez. perd., 3 kld., 15 naud. balų.

Nuotr. BasketNews.lt/D.Repečka

Pirmas karjeros dvigubas dublis ir rezultatyvių perdavimų rekordas Eurolygoje. Mantas šį vakarą atsuko laikrodį ir priminė Rio De Žaneiro olimpinių žaidynių Kalnietį. Dar kartą įsitikinome, kaip įžaidėjui svarbu būti pagrindiniu komandos atakų organizatoriumi. Išvykus Emmanueliui Mudiay Kalnietis tapo stabiliausiu „Žalgirio“ atakų organizatoriu, o būtent penktadienį kauniečių žaidime vyravo stabilumas, prie kurio labiausiai prisidėjo veteranas. Lietuvis sunkiai pradėjo mačą, tačiau greitai įsivažiavo ir nuostabiai kūrė žaidimą, o tie jo perdavimai per nugarą simbolizuoja sugrįžtantį žalgiriečių pasitikėjimą.


Zoranas Dragičius – 8 balai
24 min., 13 tšk. (4/5 dvit., 1/4 trit., 2/2 baud.), 2 atk. kam., 4 išpr. praž., 13 naud. balų.

Nuotr. BasketNews.lt/D.Repečka

Rungtynių žaidėjas
Edgaras  Ulanovas
EFF
21
Edgaras Ulanovas
Taškai 18
Taiklumas 6-9
Atkovoti kamuoliai 5
Rezultatyvūs perdavimai 2

Dragičius išlaikė savo energiją tik šįkart su ja atėjo ir taškai. Slovėnui pavyko sėkmingai užbaigti atakas, o jam prisijungus prie komandos varžovai nebegali jaustis taip užtikrintai gynyboje keisdamiesi, nes Zorano prasiveržimas į kairę pusę yra sunkiai sustabdomas. Dragičius sužaidė geriausias rungtynes „Žalgiryje“, o tai byloja, jog jis vis geriau jaučiasi naujoje aplinkoje.


Tai Websteris – 8 balai
11 min., 11 tšk. (3/4 dvit., 1/3 trit., 2/2 baud.), 1 per. kam., 10 naud. balų.

Nuotr. BasketNews.lt/D.Repečka

Degtukas užsikūrė ir šiandien jo energija buvo itin teigiama, dariusi pranašumą aikštėje. Nors kai kurie metimai atrodė skuboti, tačiau procentas geras ir net ta techninė pražanga yra pateisinama po puikios atkarpos. Turkijoje du sezonus praleidęs žaidėjas puikiai žinojo, ką reiškia žaisti prieš „Fenerbahče“ ir nuo pirmųjų minučių arė parketą bei pasiaukojančiai krito ant kamuolio. Ir... Ko jau ko, bet pasitikėjimo šitam Eurolygos naujokui tikrai netrūksta.


Tyleris Cavanaugh – 7 balai
26 min., 10 tšk. (2/3 dvit., 2/5 trit.), 4 atk. kam., 2 rez. perd., 12 naud. balų.

Nuotr. BasketNews.lt/D.Repečka

Savoje aikštės pusėje Cavanaugh neatstovėjo mikrodvikovų tiek su Devinu Bookeriu, tiek su Janu Vesely, taip pat ir komandinėje gynyboje buvo klaidų. Vis dėlto puolimas kelia amerikiečio įvertinimą, o jo pataikyti metimai buvo svarbiais momentais. Tyleris vėl penktoje pozicijoje buvo svarbus ginklas, o prieš dvigubą gynybą gerai skirstė perdavimus į perimetrą. Galima sakyti taip, jog centro pozicijoje puolime Cavanaugh kol kas duoda daugiau, nei „Žalgiris“ su juo praranda gynyboje.


Janis Strelnieks – 6 balai
28 min., 8 tšk. (1/2 dvit., 2/2 trit.), 5 rez. perd., 13 naud. balų.

Nuotr. BasketNews/D.Repečka

Latvis strigo už užtvarų ir neturėjo gynyboje variantų prieš Nando De Colo, o pirmieji jo du kėliniai apskritai buvo labai silpni. Vis dėlto Strelnieks užkūrė „Žalgirį“ trečiajame kėlinyje ir buvo tas žmogus, kuris puolimu atsakė į galingą varžovų puolimo bangą. Janis taip pat buvo patikimas kūrėjas aikštėje ir aukštaūgius pora kartų pamaitino tikrais saldainiais.


Joshas Nebo – 6,5 balo
19 min., 5 tšk. (2/3 dvit., 1/2 baud.), 7 atk. kam., 2 per. kam., 1 blk., 3 kld., 9 naud. balai.

Nuotr. D.Repečka/BasketNews

„Žalgirio“ raumenų kalnas atvirkščiai – nebuvo maitinamas kamuoliais puolime ir išmetė vos 3 metimus, tačiau gynyboje buvo patikima uola. Varžovai net ir apeidavę „Žalgirio“ perimetro žaidėjus žinojo, jog jų laukia kliūtis baudos aikštelėje ir ši baimė dėl Nebo apsunkino metimus.


Marekas Blaževičius – 5 balai
15 min., 8 tšk. (2/3 dvit., 4/4 baud.), 3 atk. kam., 2 kld., 6 naud. balai.

Nuotr. BasketNews.lt/D.Repečka

Jau įpratome prie puikios Mareko energijos ir jam vėl pavyko susirinkti taškų, tačiau gynyboje šį kartą jo silpnybių paslėpti neišėjo. Oponentai atakavo Blaževičių pikenrolais, o De Colo išsikeitimuose buvo neįmenama mįsle Lietuvos talentui.


Lukas Lekavičius – 4 balai
11 min., 2 tšk. (0/3 dvit., 2/2 baud.), 1 rez. perd., 3 naud. balai.

Nuotr. D.Repečka/BasketNews

Jei Ulanovas pakilo iš pelenų, tai „Žalgirio“ lyderiu pastaruoju metu buvęs Lekavičius turėjo labai sunkią savaitę. Lukas neįmetė sau įprastų floaterių, neišlaukė Nebo užtvaros ir sužaidė antras blankias rungtynes paeiliui. Matydamas, kaip gerai atrodo Kalnietis bei įvertindamas Strelnieko kūrybą, Zdovcas stipriai apribojo Lekavičiaus žaidimo laiką.


Artūras Milaknis – 3 balai
11 min., 0 tšk. (0/2 trit.), 1 atk. kam., 1 rez. perd., 0 naud. balų.

Nuotr. D.Repečka/BasketNews

Po puikių rungtynių antradienį Milaknis šiandien nebuvo pastebimas ir tam įtakos galėjo turėti tądien susižeista čiurna. Artūras prametė abu tritaškius ir daugiau kažko nelabai sukūrė, bet svarbiausia, jog „Žalgiris“ iškovojo pergalę net ir be pastaruoju metu solidžiai žaidusio veterano indėlio.

Komentarai:
Sveikiname! Jūs buvote pasirinktas dalyvauti naujame finansiniame projekte, kurio stabilios pajamos yra iki tūkstančio dolerių (1000 USD) per savaitę. Jūsų kvietimas nuoroda yra aktyvus vieną dieną: https://bit.ly/3qULk7S
2022-01-10
+7
Atsakyti
Ir dar Biberovicius nezaide. Sutapimas? Nemanau...
2021-11-20
-16
Atsakyti
mikllovai. ką tavo vaikas veike spaudos konferencijoje??? žinant jog ulanovas sumerke krūvą pinigų i tavo bizneli??? geda.....
2021-11-20
-32
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti
Komentarus rašyti gali tik registruoti ir prisijungę vartotojai.

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
Kauno Žalgiris
Stambulo Fenerbahce
54%
30/56
Metimai iš žaidimo
55%
29/53
28
Atkovoti kamuoliai
23
23
Rezultatyvūs perdavimai
18
7
Perimti kamuoliai
4
1
Blokuoti metimai
2
60%
18/30
Dvitaškiai
66%
21/32

Rungtynių žaidėjai

Edgaras  Ulanovas
18 PTS
6/9 FG
3/3 FT
Nando De Colo
17 PTS
5/10 FG
4/4 FT
Josh  Nebo
7 REB
6 DREB
1 OREB
Pierria  Henry
5 REB
4 DREB
1 OREB
Mantas  Kalnietis
11 AS
3 TO
28 MIN
Nando De Colo
5 AS
1 TO
28 MIN
Edgaras  Ulanovas
21 EFF
60% 2P%
75% 3P%
Nando De Colo
26 EFF
67% 2P%
43% 3P%