Nuotr.: BNS
Nuotr. BNS

Lietuvos rinktinė atrankos į 2023 m. pasaulio čempionatą starte sulauks Eurolygoje rungtyniaujančio Mindaugo Kuzminsko pagalbos.

Nacionalinės komandos strategas Kazys Maksvytis patvirtino, jog Sankt Peterburgo „Zenit“ išleido 32-ejų lietuvį į antrąsias lango rungtynes su Čekija. Jos kitą pirmadienį (lapkričio 29 d.) vyks Opavos mieste.

„Išgirdus žinią, kad Rusijos klubai išleidžia savo žaidėjus į rinktines antroms rungtynėms, susisiekėme su Mindaugu, jis pats pareiškė didelį norą, – spaudos konferencijoje kalbėjo Maksvytis. – Atvirai kalbant, buvo didelė diskusija tarp mūsų trenerių, ar žaisti su tais žaidėjais, kurie dalyvaus stovykloje nuo pat pradžios, ar nebijoti pasikliauti tais žaidėjais, kurie atvažiuos tik į antras rungtynes, jog nesugadintume komandinės chemijos. Tačiau nusprendėme, jog geriausi žaidėjai turi žaisti, ypatingai, kai jie patys pareiškia norą.“

„Nors pradžioje galimybės buvo labiau teorinės, tačiau džiaugiuosi, jog pavyks prisijungti prie rinktinės antroms rungtynėms, – socialiniuose tinkluose reagavo Kuzminskas. – Taip, skrydžių bus daug, treniruočių mažai, tačiau tikiuosi būti naudingas komandai ir kartu siekti bendrų tikslų. Mes visi kartu „Mes už Lietuvą!“ Labai ačiū „Zenit“ klubui už lankstumą sprendžiant iškilusius klausimus.“

Maksvytis taip pat atskleidė, jog „Zenit“ iškėlė sąlygą, kad Kuzminskas jau antradienį nurodytu laiku prisistatytų klubo treniruočių stovykloje. Rinktinėje jis laukiamas šeštadienį.

„Pavyko šituos klausimus suderinti, – pridūrė prie rinktinės vairo debiutuojantis Maksvytis. – Ypatingai antrose rungtynėse su susižaidusia ir universalia Čekija Mindaugas turėtų prisidėti savo patirtimi ir įvairiapusiškumu. Treneriai pasitarė, o vyr. treneris nusprendė, kad Mindaugas pasijungtų prie rinktinės. Ne visi buvo vieningos nuomonės.“

Pirmadienį į treniruočių stovyklą besirenkantys rinktinės krepšininkai pradės pasiruošimą, o penktadienį Klaipėdoje sužais pirmąjį atrankos mačą su Bulgarija.

Xavi Pascualio vadovaujama „Zenit“ ketvirtadienį žais Eurolygos išvykos mačą su Atėnų „Panathinaikos“, o dar kitos rungtynėse lauks po aštuonių dienų – gruodžio 3 d. savo aikštėje su Belgrado „Crvena Zvezda“.

Kuzminskas šį sezoną Eurolygoje per 11 rungtynių vidutiniškai žaidė po pusdešimtos minutės, įmetė po 3,8 taško ir atkovojo po 1,6 kamuolio.

Įsibėgėjus lapkričiui puolėjas sužaidė du solidžius mačus, kai į čempionės Stambulo „Anadolu Efes“ krepšį sumetė 15 taškų ir surinko 22 naudingumo balus, o po to dvikovoje su Pirėjo „Olympiakos“ įsirašė 12 taškų ir 13 naudingumo balų.

Maksvytis į išplėstinį Lietuvos rinktinės sąrašą buvo įtraukęs ir Kauno „Žalgirio“ krepšininkus Edgarą Ulanovą, Luką Lekavičių ir Mareką Blaževičių, tačiau abiem pusėms nepavyko rasti sprendimo. 

Tarp kandidatų taip pat figūravo Regimanto Minioto pavardė, bet jos nebeliko kėdainiečiui praėjusią savaitę iš Ispanijos klubo persikėlus į „Žalgirio“ gretas.

Rinktinės penkioliktukas:

Arnas Velička PG 195 cm 91 kg 21 m.
Vytenis Čižauskas PG, SG 190 cm 85 kg 29 m.
Tomas Dimša SG 196 cm 85 kg 27 m.
Mindaugas Girdžiūnas SG, PG 188 cm 80 kg 32 m.
Margiris Normantas SG, PG 194 cm 94 kg 25 m.
Arnas Butkevičius SF 196 cm 95 kg 29 m.
Deividas Gailius SF, SG 200 cm 92 kg 33 m.
Eimantas Bendžius PF 207 cm 98 kg 31 m.
Gytis Masiulis PF 207 cm 99 kg 23 m.
Mindaugas Kuzminskas PF, SF 205 cm 98 kg 32 m.
Osvaldas Olisevičius PF, SF 200 cm 92 kg 28 m.
Eigirdas Žukauskas PF, SF 201 cm 98 kg 29 m.
Martynas Echodas C 206 cm 115 kg 24 m.
Martinas Geben C 208 cm 112 kg 27 m.
Laurynas Birutis C 213 cm 114 kg 24 m.
Komentarai:
Sveikiname! Jūs buvote pasirinktas dalyvauti naujame finansiniame projekte, kurio stabilios pajamos yra iki tūkstančio dolerių (1000 USD) per savaitę. Jūsų kvietimas nuoroda yra aktyvus vieną dieną: https://bit.ly/3qULk7S
2022-01-10
+2
Atsakyti
Mindaugas
Uz Lietuva Kuzminskas 👏 Parodis ko yra vertas Nei Kad prie Maskoliuno negauto laiko
2021-11-22
+5
Atsakyti
Lol
Man tai juokas ima kaip tipiniam sporto fanui truksta kritinio mastymo. Zalgiris siemet turi traumu problemu, bet ir be ju pagaliau komanda isivaziuoja ir islose dvi pergales is eiles. Ims dabar Zalgiris ir sugadins visa komandos ritma isleisdami kelis svarbius rotacijos zaidejus ir dar rizikuodami kad kuris is ju gali gauti trauma. Po to tie patys fanai kur dabar stumia kodel Zalgiris neisleidzia zaideju stumtu vistiek ant Zalgirio net jeigu ir isleistu. Kuzminskas tame ruskyne uzima maza role, tai ir isleido, ten ir be jo jiems gerai sekasi Eurolygoje. O dar ir pavaidins jie oi kokie geri jie kad Lietuvi isleido pazaist su rinktine, dabar dekokit buduliai zenitui.
2021-11-22
+4
Atsakyti
Antanas
jis gi trans.veestitas
2021-11-22
-4
Atsakyti
Pavaryk
KuziaaaaaaaaaaaaaaaaAaAaaaaa
2021-11-22
+4
Atsakyti
Jega zenitas didesnis lietuvos gerbejas nei zalgiris... verta susimastyti
2021-11-22
+9
Atsakyti
Tai kaip čia ganasi dėkoti gazpromui ?
2021-11-22
+9
Atsakyti
Pastiprinimas? Greičiau susilpnimas pažiūrėti užtenka į jo statistiką El ir viskas aišku kad netraukia diedas to lygio. Geriausiu atveju euro cup komandos vidutiniškas o ale pastiprinimas na jam aišku reikia žaidybinės praktikos tai pagal tokią logiką gal gada Lukošiuną ir Ulecką reiktų kviest
2021-11-22
-4
Atsakyti
Anonimas
Labai gerai nes be Minioto Zalgis nuskestu
2021-11-22
-9
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.