Nuotr.: zalgiris.lt
Nuotr.: zalgiris.lt
Nuotr.: zalgiris.lt
Nuotr.: zalgiris.lt
Nuotr.: zalgiris.lt
Nuotr.: zalgiris.lt
Nuotr.: zalgiris.lt
Nuotr.: zalgiris.lt
Nuotr.: zalgiris.lt
Nuotr.: zalgiris.lt

Penktadienį Barselonos „Palau Blaugrana“ arenoje vyksiančiame Eurolygos susitikime Kauno „Žalgirio“ krepšininkai pirmą kartą šiame sezone išbandys jėgas su turnyre pirmaujančia „Barcelona“. Katalonijos ekipos gretose žaidžiančiam Rokui Jokubaičiui tai bus pirmosios rungtynės karjeroje prieš buvusią komandą.

Praėjusią vasarą ilgalaikę sutartį su „Barcelona“ klubu pasirašęs 21 metų 193 cm ūgio gynėjas prieš penktadienį vyksiančias rungtynes kalbėjosi su „Žalgiris Insider“ laidų vedėju Ryčiu Kazlausku tinklalaidėje #ŽalgirisOnAir+.

„Nori nenori šios būsimos rungtynės yra pabrėžiamos. Vis tiek yra daug ryšio su Lietuva ir „Žalgiriu“ mūsų klube. Aišku, pasikalbame apie tai. Žinoma, kad tai dar viena eilinė Eurolygos rungtynių savaitė, bet dvikova bus ypatinga. Ruošiamės, kaip ir visą laiką. Daugiau nieko išskirtinio nėra, o kaip bus – pamatysime penktadienį“, – aiškino Jokubaitis.

Šį sezoną Jokubaitis jau spėjo ne kartą blykstelėti Eurolygoje ir Ispanijos krepšinio lygos ACB čempionate. Eurolygoje po 16 minučių žaidžiantis gynėjas vidutiniškai renka po 6,1 taško ir atlieka po 2,7 rezultatyvaus perdavimo (antras rezultatas komandoje). Dėl traumų iš rikiuotės iškritus Cory Higginsui ir Nickui Calathesui lietuvio vaidmuo rotacijoje tapo dar svarbesnis.

Kaip teigė pats Jokubaitis, jis džiaugiasi, kad įsiliejimas į tokio aukšto lygio klubą neužtruko ir jis greitai su trenerių ir komandos draugų pagalba atrado savo vietą Barselonoje.

„Atvykau į naują klubą, kuriame beveik visi komandos draugai man buvo nauji. Išskyrus Brandoną ir Nigelą. Iš pradžių galvojau, kad gali kilti keblumų, kad galiu neatlaikyti lygio ir konkurencijos. Kaip bebūtų, viskas gražiai susidėliojo. Palaipsniui įsiliejau į komandą ir jaučiau užtikrintumą, nes jaučiau palaikymą iš komandos draugų ir trenerio. Tai pridėjo tikėjimo savimi. Supratau, kad galiu užsikabinti, kad galiu duoti naudos komandai.

Džiaugiuosi, kad jaučiasi tobulėjimas kiekvieną dieną. Tą krepšinį kartais pradedi matyti kitomis akimis, kai pasitreniruoji pas Šarą. Aš pas Šarą jau ketvirti metai. Krepšinio suvokimas auga ir auga. Tai ir veža“, – pasakojo gynėjas.

Jokubaitis tikina, kad būdamas Ispanijoje nepamiršta ir „Žalgirio“ kuriame praleido tris sezonus. Lietuvis kartu su komandos draugais ir treneriais stebi žalgiriečių pasirodymą Eurolygoje ir LKL čempionate.

Įvertinęs žaliai baltų sezono pradžios rezultatus, Jokubaitis teigė, kad dabar „Žalgiris“ į Barseloną atvyksta būdamas itin pavojingas.

„Pašnekame ir padiskutuojame apie „Žalgirį“, nes tai visiems įdomi tema. Kartu žiūrėjome „Žalgirio“ ir „Ryto“ rungtynes. Buvo ir nepasitenkinimo žodžių ir nusivylimo, nes visi palaikome „Žalgirį“. Stengiuosi nepraleisti nė vienerių rungtynių, visada atsisuku Eurolygos rungtynes. Norisi, kad „Žalgiriui“ sektųsi gerai, kad jie vėl būtų tokioje formoje, kokioje yra dabar.

„Žalgiris“ formą įgavo būtent prieš rungtynes su mumis. Pavojingas žvėris atvažiuoja. Tikrai pašnekame apie „Žalgirį“. Smagu, kad jie atsigauna. Jaučiu, kad ir pačioje komandoje viskas super, jaučiasi, kad žaidėjai yra laimingi, todėl laimingas esu ir aš“, – tvirtino buvęs žalgirietis.

Komentarai:
Sveikiname! Jūs buvote pasirinktas dalyvauti naujame finansiniame projekte, kurio stabilios pajamos yra iki tūkstančio dolerių (1000 USD) per savaitę. Jūsų kvietimas nuoroda yra aktyvus vieną dieną: https://bit.ly/3qULk7S
2022-01-10
-3
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti
Komentarus rašyti gali tik registruoti ir prisijungę vartotojai.

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.