Nuotr.: FIBA
Nuotr.: FIBA
Nuotr.: FIBA
Nuotr.: FIBA
Nuotr.: FIBA
Nuotr.: FIBA
Nuotr.: FIBA
Nuotr.: FIBA
Nuotr.: FIBA
Nuotr.: FIBA

Kazys Maksvytis trečią sezoną paeiliui Permės „Parma“ klube treniruoja Adą Juškevičių, bet net ir šiam specialistui nepavyko krepšininką įkalbėti grįžti į Lietuvos rinktinę.

Lietuvos rinktinės treneris debiutinių rungtynių su Bulgarija išvakarėse žurnalistams atskleidė, kad bandė privilioti Juškevičių į komandą, bet sulaukė neigiamo atsakymo.

„Jis pats pareiškė norą daugiau laiko praleisti su šeima, jo šeimoje laukiami malonūs pokyčiai. Tiesiog iš jo pusės buvo tai, kad jis neturi pakankamai motyvacijos būti rinktinėje ir galbūt tegul žaidžia jaunesni žaidėjai, kurie turi didesnę motyvaciją atstovauti Lietuvai, kuriems labiau dega akys. Aš jį bandžiau įkalbėti, bet sutikau su jo nuomone, kadangi jis atvirai prisipažino“, – į tinklalapio BasketNews klausimą prieš mačą su Bulgarija atsakė Maksvytis.

Ar Maksvytis jau yra tikras, kad Adas daugiau rinktinėje nebežais?

„Reikėtų jo klausti, bet turbūt, jog taip“, – atsakė Maksvytis.

32-ejų Juškevičius žaidė 2014 metų pasaulio čempionate, 2016 metų olimpinėse žaidynėse ir 2017 metų Europos čempionate. Adas su rinktine medalių neiškovojo.

Penktadienį pirmajame pasaulio čempionato atrankos lange Lietuvos rinktinė susidurs su Bulgarijos komanda, kuri neturės ryškiausių savo žvaigždžių – Aleksandro Vezenkovo ir Dee Bosto.

„Varžovus vertiname, bet jų nebijome“, – prieš mačą su Maksvytis.

Rungtynės penktadienį 19.30 val. įvyks Klaipėdos „Švyturio“ arenoje, kurioje Maksvytis su Klaipėdos „Neptūnu“ dirbo penkerius metus. 

„Geras jausmas. Pažįstama arena, darbuotojai. Tikiuosi, kad susirinks žiūrovai, klaipėdiečiai. Smagu grįžti, tai šiek tiek palengvins debiutą. Norėčiau, kad sirgalių butų kuo daugiau, jie būtų kaip šeštasis žaidėjas. Tikiuosi, kad jų bus daugiau nei LKL rungtynėse“, – teigė Maksvytis.

Maksvytis tik šįvakar apsispręs dėl galutinio komandos dvyliktuko.

– Treneri, treniruotės vyksta ketvirtą dieną. Kaip klostosi treniruočių procesas?
– Kaip visada, trūksta tos paskutinės nakties. Su trenerių štabu kalbėjome, kad gana gerai pavyko išnaudoti turėtą laiką. Turėjome tris žaidybines treniruotes, kas krepšinyje yra nedaug. Pagrindinis tikslas buvo suvienodinti, supaprastinti sistemas, filosofiją, tuo pačiu atsižvelgiant į laukiančias rungtynes. Smagu, kad visi žaidėjai, kurie atvažiavo, yra pasiruošę, nepatyrė traumų, neturi teigiamų COVID-19 viruso atsakymų.

– Bulgarija FIBA reitinge užima 50 vietą, pagrindiniuose čempionatuose nežaidžia nuo 2011 metų. Koks tai varžovas?
– Pietų komanda, ji labai priklauso nuo emocijų. Su geromis emocijomis žaidžia dar geriau, su blogomis gali pulti į duobę. Daug improvizacijos, turi nemažai metikų, žaidžia greitai. Skaičiuojant statistiškai, tai yra daugiausiai atakų surengianti komanda. Vienas iš pagrindinių tikslų – greito puolimo stabdymas.

– Turėsite pranašumą priekinėje linijoje?
– Tikėkimės, tas pats Laurynas Birutis tikrai gana neblogai atrodo. Tikėsimės, kad pavyks tai išnaudoti.

– Kas turėtų tapti Lietuvos rinktinės lyderiais?
– Pagal treniruotes, gerai atrodo Tomas Dimša, komandos kapitonas Arnas Butkevičius, nemažo vaidmens tikiuosi iš Lauryno Biručio. Aplink juos ir kitus suksis žaidimas.

– Kaip vyko darbas iki lango, kas buvo atsakingas už žaidėjų peržiūras, varžovų peržiūras?
– Mes buvome pasidaliję savo darbais, didesnį krūvį iki lango atliko Kęstutis Kemzūra ir skautas Tomas Rinkevičius, kurie susistemino varžovų puolimą, gynybą ir žaidėjus. Prasidėjus langui, taip sutapo, kad klubas mane išleido pora dienų anksčiau. Naujas štabas, tai yra iššūkis, reikia išmokti dirbti kartu. Ne tik dirbti, bet ir laimėti kartu. Darbo buvo.

– Komandoje turite septynis krepšininkus, kuriuos esate treniravęs prieš tai. Kiek tai padeda jiems ir jums?
– Padeda, aš žinau, kaip juos išnaudoti. Žinau jų ir stiprybes, ir trūkumus. Kai kurios sistemos ir mintys kartojasi, kurias aš naudoju savo komandose.

– Ar tikėjotės rinktinėje turėti Mindaugą Kuzminską?
– Jeigu atvirai, visai nesitikėjau. Sužinojus, kad Rusijos klubai išleidžia krepšininkus į antrąsias rungtynes, juolab, kai susisiekus su Mindaugu jis išreiškė norą žaisti, buvo diskusija ir tarp trenerių. Turime grupę, su kuria dirbame, ar mums reikia naujo žmogaus? Bet vertinant visą situaciją, turi žaisti geriausi žaidėjai.

Tomo Dimšos komentarai:

Lietuvos rinktinės sudėtis:

1 Arnas Velička PG 195 cm 91 kg 21 m.
2 Margiris Normantas SG, PG 194 cm 94 kg 25 m.
4 Eigirdas Žukauskas PF, SF 201 cm 98 kg 29 m.
6 Deividas Gailius SF, SG 200 cm 92 kg 33 m.
11 Laurynas Birutis C 213 cm 114 kg 24 m.
12 Martinas Geben C 208 cm 112 kg 27 m.
14 Martynas Echodas C 206 cm 115 kg 24 m.
18 Mindaugas Girdžiūnas SG, PG 188 cm 80 kg 32 m.
19 Mindaugas Kuzminskas PF, SF 205 cm 98 kg 32 m.
21 Gytis Masiulis PF 207 cm 99 kg 23 m.
22 Eimantas Bendžius PF 207 cm 98 kg 31 m.
30 Vytenis Čižauskas PG, SG 190 cm 85 kg 29 m.
31 Osvaldas Olisevičius PF, SF 200 cm 92 kg 28 m.
33 Tomas Dimša SG 196 cm 85 kg 27 m.
51 Arnas Butkevičius SF 196 cm 95 kg 29 m.
Kazys Maksvytis Vyr. treneris
Komentarai:
Sveikiname! Jūs buvote pasirinktas dalyvauti naujame finansiniame projekte, kurio stabilios pajamos yra iki tūkstančio dolerių (1000 USD) per savaitę. Jūsų kvietimas nuoroda yra aktyvus vieną dieną: https://bit.ly/3qULk7S
2022-01-10
-1
Atsakyti
Bee
nesuprantu sitos kasmetines melodramos apie Ada. kuo ji laiko treneriai/federacija? patekes i rinktine budavo 9-10-11 zaidejas (isskyrus 2014, kai kalnas gavo trauma) ir nebudavo itin svarbus. tas pats kas gusta butu kalbine pries 15metu kiekviena vasara, nors jis nuolat atsisakinetu. pasake kad baigia karjera ir atstokit, yra kas nori zaist- jei reik maldaut, kad atvyktu i rinktine, tam zaidejui cia tikrai ne vieta, nes yra, kam dega akys noru
2021-11-26
Atsakyti
Mantas
netikiu as Maskvyciu. tiesiog fartovas.
2021-11-25
-14
Atsakyti
Ed
Anksčiau rinktinėje žaisti galėdavo tik geriausi Lietuvos krepšininkai, bet atsiradus tiema lieviems langams ir atrankoms į rinktine gali suvažiuoti net NKL klubo žaidėjai... tad rinktines lygis yra ženkliai sumenkęs.
2021-11-25
+4
Atsakyti
aaa
Nenori Aidas atstovauti Lietuvai, tai nenori. Dekui uz visas atiduotas vasaras. Taskas. Vazuojam toliau.
2021-11-25
-2
Atsakyti
O kuo įdomi toji trečiarušė rinktinė? Jau verčiau Utenos varžybas žiūrėti nei batalijas prieš Bulgariją. Kam to reikia
2021-11-25
Atsakyti
na
O ką gero Adas šį sezoną rodo trečiaeilėje Parmoje , kad jį agituoti į rinktinę ? Saulėlydis .
2021-11-25
-14
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.