Nuotr.: Tolga Adanali/Euroleague Basketball via Getty Image
Nuotr. Tolga Adanali/Euroleague Basketball via Getty Image

Spalio viduryje Stambulo „Anadolu Efes“ išvyka į Atašehirą atrodė niūriai.

Rungtynių žaidėjas
Shane  Larkin
EFF
29
Shane Larkin
Taškai 25
Taiklumas 8-12
Atkovoti kamuoliai 1
Rezultatyvūs perdavimai 7

Tuo metu komanda be Krunoslavo Simono, Vasilije Micičiaus, Filipo Petruševo ir Jameso Andersono negalėjo pasipriešinti entuziastingai nusiteikusiems „Fenerbahče“ krepšininkams.

Tuomet „Efes“ pralaimėjo trejas rungtynes iš eilės visuose turnyruose. Buvo daugiau klausimų nei atsakymų.

Vakar, ketvirtadienio vakarą toje pačioje arenoje viskas apsisuko atvirkščiai. Nepaisant to, kad likus žaisti 8 minutes „Anadolu Efes“ atsilikinėjo 12 taškų skirtumu, jie vis tiek sugebėjo iškovoti pergalę ir pratęsė savo šešerių laimėtų rungtynių seriją.

Tai buvo ketvirtasis „Fenerbahče“ pralaimėjimas iš eilės.

Rungtynės buvo permainingos, nes „Fenerbahče“ nesugebėjo išnaudoti dviženklio pranašumo, kurį jie susikrovė net kelis kartus.

„Anadolu Efes“ komandai pavyko išsigelbėti, bet vyriausiasis treneris Erginas Atamanas nebuvo visiškai patenkintas savo komanda.

„Šį vakarą abiejų komandų krepšinio kokybė nebuvo aukščiausio lygio, – po rungtynių sakė Atamanas. – Per tris kėlinius padarėme daug klaidų puolime. Mes atakose strigome, todėl „Fenerbahče“ pasinaudojo tuo pelnydami lengvus taškus.“

Kaip rodo skaičiai, neįmanoma nesutikti su Atamanu dėl žaidimo kokybės vertinimo.

„Efes“ atsilikinėjo septyniais taškais, kol Rodrigue'as Beaubois nutraukė taškų sausrą pačioje pirmojo kėlinio pabaigoje. Jie vėliau padidino tritaškių tikslumą iki 33 proc. (9/27).

Shane Larkin

Shane  Larkin
Shane  Larkin
MIN: 29.19
PTS: 13.08 (61.49%)
REB: 2.25
AS: 4.92
ST: 1.5
BS: 0
TO: 2.75
GM: 12

Šį rodiklį „Efes“ klubui ženkliai pagerino Shane'as Larkinas, kuris pataikė 4 iš 8 mestų tolimų metimų. Be Larkino, „Efes“ tritaškių pataikymas siekė tik 26 proc.

Be to, kad Atamano auklėtiniai prastai šaudė iš toli, jie dar ir 16 kartų suklydo, o tai varžovams suteikė 19 lengvų taškų, kuriuos greitoje tranzicijoje jie pelnė dėjimais ir neuždengtais tolimais metimais.

Negana to, „Fenerbahče“ atkovojo 12 kamuolių puolime, kuriuos taip pat pavertė papildomais 17 taškų.

Kai reikalai aikštelėje klostosi ne pagal planą, geri treneriai visada pradeda pasitikėti savo nuojauta.

„Nuo antrojo kėlinio pamačiau, kad Larkinas šį vakarą buvo geros formos, – sakė Atamanas. – Esant tokioms aplinkybėms, pasirinkome žaisti su tokiais žaidėjais kaip Mičičius, Larkinas ir Beaubois, kurie labiau tinka chaotiškam krepšiniui.“

Atamanas per spaudos konferenciją pasidžiaugė, kad Larkinas vėl įsiliejo į puolimo schemą.

„Paskutiniame ketvirtyje Larkinas žaidė kaip žvaigždė. Mums tai yra daugiau nei viena pergalė, nes Larkinas prisidėjo prie mūsų, kad pasiektų puikų laimėjimą. Tai yra labai svarbu mūsų ateičiai“, – aiškino „Efes“ strategas.

Larkinas iš tikrųjų grįžo į sceną pačiu laiku, kai Micičius ir Beaubois jau sunkiai vilko kojas, o „Efes“ klubui jo reikėjo puolime. 19 iš 25 taškų Larkinas pelnė antrajame kėlinyje, pasiekdamas savo sezono rekordą.

„Turbūt geriausias mano pasirodymas Eurolygoje šį sezoną, – po rungtynių kalbėjo Larkinas. – Anksti pajaučiau ritmą, o ketvirtame kėlinyje pataikiau keletą svarbių komandos metimų. Mano komandos draugai pastatė geras užtvaras ir perdavė man kamuolį laiku, kad būčiau sėkmingas šiose situacijose.“

Be 25 pelnytų taškų (4/4 dvit., 4/8 trit., 5/6 baud.) Larkinas dar pasižymėjo 7 rezultatyviais perdavimais, 2 perimtais kamuoliai. Tačiau jis puikiai supranta, kad visa tai nieko nereikštų, jei „Efes“ nebūtų laimėjusi.

Be to, Larkinui tai nebuvo sklandžiausias žaidimas. Paskutinio kėlinio pradžioje jis užsidirbo techninę pražangą po to, kai bandė įrodyti, kad jam varžovas smogė alkūne. Toks teisėjo sprendimas dar labiau užkūrė žaidėją.

Iškart po techninės pražangos jis smeigė sudėtingą tritaškį, vėliau perėmė kamuolį ir atliko rezultatyvų perdavimą Micičiui, kuris pridėjo dar 3 taškus.

Po to sekė dar 2 paskutinių sekundžių tolimi metimai ir rezultatyvus perdavimas Adrienui Moermanui.

Likus 40 sekundžių iki rungtynių pabaigos, jis išpuolyje išnaudojo greičio pranašumo situaciją prieš Deviną Bookerį ir išvedė „Efes“ į priekį.

„Gavau iš alkūnės į burną, kai De Colo veržėsi po krepšiu. Nemanau, kad jis ketino tą daryti, bet vis tiek, – apie techninę pražangą sakė Larkinas. – Kai apie tai pasakojau teisėjui, jis sakė, kad to nematė. Visi daro klaidų, bet nesvarbu, kas esate, smūgis alkūne į burną yra pražanga. Taigi, tai tikrai mane šiek tiek supykdė“, – pažymėjo Larkinas.

Tuo metu Vasilije Micičius visą vakarą atrodė kaip nesavas. Serbas prametė visus pirmus 6 savo tritaškius ir tiek pat kartų suklydo. Vyr. treneriui Atamanui tai nepatiko.

„Sąžiningai kalbant, Micičius šį vakarą mane supykdė. Jis padarė daug klaidų, o kai tos klaidos pasirodo iš tavo atakų organizatoriaus, tai mus palieka labai sudėtingose situacijose“, – atviravo Atamanas.

Nepaisant viso nusivylimo, vienas Atamano sprendimas, priimtas žaidimo pabaigoje, buvo lemiamas. Micičius prasižengė ketvirtą kartą likus žaisti 5 minutėms.

Buvęs „Žalgirio“ legionierius gynėsi prieš Marko Guduričių, kuris trečiojo kėlinio pabaigoje pelnė 9 taškus ir buvo realus kandidatas tapti „Fenerbahče“ gelbėtoju.

„Mes tikrai negalvojame apie šiuos dalykus, – apie ankstyvą ketvirtą pražangą kalbėjo Micičius. – Kai buvau jaunesnis, galvodavau apie pražangas, klaidas, nepataikytus metimus. Tačiau įgydamas patirties išmoksti išlikti ramus. Stengiausi iš visų jėgų padėti tiek gynyboje, tiek puolime. Siekiau maksimumo.“

Pasitikėdamas Micičiaus patirtimi ir kokybe, Atamanas nusprendė surizikuoti – palikti jį aikštėje. Serbijos Eurolygos MVP iki rungtynių pabaigos neprasižengė, o Guduričius daugiau taškų nebepelnė. Galiausiai „Efes“ triumfavo.

„Paskutinėje žaidimo dalyje turėjome žaisti su trimis mažais žaidėjais. Micičiui buvo daromas spaudimas, todėl siekėme atverti erdvės Larkinui, – savo strategiją aiškino Atamanas. – Siekėme „Fenerbahče“ gynybos koncentraciją sumažinti per pusę. Mums tai pavyko. Larkinas atliko metimus ir dominavo, o mes Micičių panaudojome kaip sienelę, kad jie susikeistų. Bandėme panaudoti jį puolime, kad sušvelnintume jų gynybą.“

Micičiaus prastesni pasirodymai pastaruoju metu yra tendencija.

Po Berlyno ALBA rungtynių, kuriose jis pelnė 19 taškų, Eurolygoje jo taškų vidurkis per vieną ataką neviršija 1 taško. Micičius iš 21 tolimo metimo yra pataikęs vos 3 (14 proc.), o bendras pataikymas nesiekia 35 proc.

Per pastarąsias ketverias rungtynes jis suklydo 12 kartų. Ar tai gali būti susiję su kelio traumos problema, dėl kurios jis kurį laiką nežaidė?

„Ne, tai ne traumos padarinys, o žaidybinis ritmas. Pažvelgus į visus pasaulio žaidėjus, matai blogesnius ir geresnius periodus. Man tas pats. Stengiuosi išlikti toks pat, kaip visada žaidžiu agresyviai. Kartais man labiau sekasi, o kartais – ne. Aš nejaučiu skausmo ir jaučiuosi fiziškai gerai“, – aiškino Micičius.

„Efes“ šiuo metu turi 50 proc. pergalių ir pralaimėjimų santykį Eurolygoje. Atamanas jau nekantriai laukia gruodžio 3 d. mačo su „Barcelona“.

„Kitose namų rungtynėse bus geras praėjusio sezono Eurolygos finalo pakartojimas, – sakė jis. – Girdėjau, kad bilietų kiekis sparčiai mažėja.“

Komentarai:
Sveikiname! Jūs buvote pasirinktas dalyvauti naujame finansiniame projekte, kurio stabilios pajamos yra iki tūkstančio dolerių (1000 USD) per savaitę. Jūsų kvietimas nuoroda yra aktyvus vieną dieną: https://bit.ly/3qULk7S
2022-01-10
Atsakyti
Mym
pasitaisykit nepelne larkinas 19 tasku antram keliny,antroj pusej nebnt
2021-11-26
-3
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
Fenerbahce Istanbul
Anadolu Efes Istanbul
46%
31/68
Metimai iš žaidimo
52%
32/61
34
Atkovoti kamuoliai
33
15
Rezultatyvūs perdavimai
17
8
Perimti kamuoliai
6
85%
11/13
Baudų metimai
84%
16/19
32%
11/34
Tritaškiai
33%
9/27

Rungtynių žaidėjai

Marial   Shayok
18 PTS
7/10 FG
0/0 FT
Shane  Larkin
25 PTS
8/12 FG
5/6 FT
Achille  Polonara
8 REB
5 DREB
3 OREB
Rodrigue  Beaubois
5 REB
5 DREB
0 OREB
Nando De Colo
5 AS
3 TO
28 MIN
Shane  Larkin
7 AS
2 TO
34 MIN
Nando De Colo
19 EFF
100% 2P%
20% 3P%
Shane  Larkin
29 EFF
100% 2P%
50% 3P%