Nuotr.: zalgiris.lt
Nuotr.: zalgiris.lt
Nuotr.: zalgiris.lt
Nuotr.: zalgiris.lt
Nuotr.: zalgiris.lt
Nuotr.: zalgiris.lt
Nuotr.: zalgiris.lt
Nuotr.: zalgiris.lt
Nuotr.: zalgiris.lt
Nuotr.: zalgiris.lt

„Šarai, Šarai“ per vieną iš minutės pertraukėlių arenoje girdėjosi šūksniai ir juos skandavo tiek vienos, tiek kitos komandos sirgaliai. Pirmą kartą prieš buvusį klubą Kauno „Žalgirį“ prie žiūrovų žaidęs Šarūnas Jasikevičius sulaukė šilto palaikymo iš gausiai atvykusių lietuvių.

Fotogalerija

Po rungtynių Jasikevičius tikino, jog negirdėjo jo vardo šūksnių per minutės pertraukėlę, tačiau tokio tautiečių antplūdžio į „Palau Blaugrana“ maždaug ir tikėjosi.

„Jo? Negirdėjau, – apie šūksnius per minutės pertraukėlę BasketNews atsakinėjo Jasikevičius. – Malonu visada, žinojome, kad atvažiuoja labai daug fanų ir jų buvo dar daugiau nei tikėjomės. Pagal išgirstas replikas supratau, kad pusė jų net nematė rungtynių, nes jau buvo geroje formoje. Smagu. Labai daug lietuvių atvažiuoja į rungtynes čia ne tik su „Žalgiriu“.

Būtent rungtynių pradžioje svečių komandos palaikymas išmušė šeimininkus, kurie pradėjo dvikovą 5:11, tačiau greitai įsivažiavo ir nubėgo į priekį.

Šaras atskleidė, jog dvikovos pradžia jį nemaloniai nustebino, tačiau liko labai patenkintas auklėtinių puolimu.

„Kažkiek kontakto lygį pakėlėme. Pirmos minutės mane tikrai sujaudino, labai lengvai jie įsiverždavo į vidų, neatsitvėrėme, praleisdavome į stipriąsias rankas, – sakė Jasikevičius. – Vėliau gerai, kad įsivažiavome. Aišku, gerai, kad tie, prie kurių „Žalgiris“ rizikavo, pataikė ir atvėrė visą aikštelę. Sužaidėme geras rungtynes puolime, gynyboje – prastai.“

Nuostabias rungtynes sužaidė Rokas Jokubaitis, kuris pakartojo taškų rekordą Eurolygoje (15) bei atliko daugiausiai rezultatyvių perdavimų karjeroje (7). Tautiečiui gražių žodžių negailėjo Jasikevičius, įvertinęs staigų jo progresą.

Rungtynių žaidėjas
Pierre  Oriola
EFF
25
Pierre Oriola
Taškai 13
Taiklumas 5-7
Atkovoti kamuoliai 9
Rezultatyvūs perdavimai 5

„Viskas su juo gerai. Jis atvažiavo čia su idėja žaisti visas minutes, kokios tik bus įmanomos. Rokas – vienas iš tų, kuris per treniruotes stumia mūsų lyderius ir sudėjus visa tai, jis labai tobulėjo“, – auklėtinį gyrė Šaras.

Jasikevičius prieš rungtynes spėjo pabendrauti su draugu dar iš Liublianos „Union Olimpija“ laikų Jure Zdovcu. Jasikevičius mano, jog dabar „Žalgiris“ – teisingame kelyje.

„Kažkiek bendravome prieš rungtynes. Manau, kad „Žalgiris“ stoja į savo vietą, Jure į komandą įvedė solidumą, aiškius vaidmenis ir situacijas. Jis išnaudoja žaidėjus ir manau daugelis jų dabar žaidžia pagal galimybes. Kažkaip taip ir tikėjausi, kai atvyko Jure. Jis pridėjo solidumo, fiziškumo, viskas prasideda nuo gynybos, be šitų dalykų Eurolygoje yra sunku kovoti“, – kauniečių vairininką gyrė lietuvis.

O ar buvo Jasikevičiui lengviau ruošti komandą prieš varžovus, kurių dauguma yra pats treniravęs?

„Teisingi Jures žodžiai buvo – treneris gali viską žinoti, bet svarbiausia, ką žaidėjai žino ir kaip perkelia į rungtynes. Gynyboje tikrai nepavyko, bet puolime sužaidėme nuostabiai“, – aiškino Jasikevičius.

Šiandien Katalonijos klubas paskelbė, jog Nickas Calathes iš rikiuotės dėl kojos traumos iškrito šešioms savaitėms ir dabar Jasikevičius neslepia, jog „Barca“ dairosi naujo atakų organizatorius žaidėjų rinkoje.

„Žiūrime, šnekame su generaliniu direktoriumi, asistentais, agentais. Gal kažką rasime“, – tikino Jasikevičius.

Roko Jokubaičio žaidimo epizodai:

Interviu su Mareku Blaževičiumi:

Interviu su Mantu Kalniečiu:

Interviu su Roku Jokubaičiu:

Interviu su Jure Zdovcu:

Komentarai:
Sveikiname! Jūs buvote pasirinktas dalyvauti naujame finansiniame projekte, kurio stabilios pajamos yra iki tūkstančio dolerių (1000 USD) per savaitę. Jūsų kvietimas nuoroda yra aktyvus vieną dieną: https://bit.ly/3qULk7S
2022-01-10
+1
Atsakyti
Jo jo
Ant teisingo kelio, prasileidus beveik 100 tsk. nuo Barcos antros sudeties. Vienintele paguoda siemet kad ir Pao, Fener bei Baskonia atrodo apgailetinai. O visi sitie klubai dar neseniai keliaudavo i playoffus. Zalgirio beda yra ugio trukumas ivairiose pozicijose, bei taip pat atletiskumo trukumas. Pagal tai ka mes turime komandoje cia gynybos net negali buti, stenkis tu kiek nori bet nera fiziniu duomenu tam. Gryna Eurocup komanda.
2021-11-27
+1
Atsakyti
Antanas
kada sitas pageltes nuo gerimo psic.has uzsi.lenks?
2021-11-27
-11
Atsakyti
saras sako kad po jure atvykimo zalgiris solidesnis ir dauguma zaideju zaidzia pagal galimybes. ir tai po rungtyniu kuriose jie buvo sutriuskinti. tai kazkiej nuleidzia ant zemes ir primena visgi kokia apgailetina komanda yra surinkta nepaisant tu dvieju isbezdetu pergaliu.
2021-11-27
-17
Atsakyti
alioalio
kaip ilgaamziui zlagirio fanui,geda...kaip kokia pigi k.ekse atpiso..ir poto dar isleido jaunima,4 kelini,mazdaug nuleiskite jei ant veido pasidziaukite....gedinga....puse barcelonos komandos nezaidzia,jasikeviciusn 3 keliny zvengia..kai barcos jaunimas 17-20 metu begioja ir tyciojasi is zalgirio...gedinga....
2021-11-27
-14
Atsakyti
asas
Didziausia geda tai lietvuos tikrieji super fanai kurie gatavais snukiais ispanijos saleje buvo rodomi..net jasikevicius pastebejo neadekvacius lietuvaicius..
2021-11-27
+6
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
Barselonos FC Barcelona
Kauno Žalgiris
58%
33/57
Metimai iš žaidimo
46%
25/54
29
Atkovoti kamuoliai
27
27
Rezultatyvūs perdavimai
12
2
Perimti kamuoliai
5
113
Naudingumas
74
0
Blokuoti metimai
1

Rungtynių žaidėjai

Rokas  Jokubaitis
15 PTS
5/7 FG
2/2 FT
Tai  Webster
13 PTS
4/9 FG
4/4 FT
Pierre  Oriola
9 REB
6 DREB
3 OREB
Edgaras  Ulanovas
6 REB
4 DREB
2 OREB
Nicolas  Laprovittola
8 AS
1 TO
23 MIN
Kauno Žalgiris
Keli žaidėjai
4 AS
Pierre  Oriola
25 EFF
67% 2P%
100% 3P%
Tai  Webster
14 EFF
50% 2P%
33% 3P%