Nuotr.: FIBA
Nuotr.: FIBA
Nuotr.: FIBA
Nuotr.: FIBA
Nuotr.: FIBA
Nuotr.: FIBA
Nuotr.: FIBA
Nuotr.: FIBA
Nuotr.: FIBA
Nuotr.: FIBA

Čekijos krepšinio federacija troško sausakimšomis tribūnomis pasitikti Lietuvos krepšininkus, tačiau varžovų norams kelią užkirto nenuspėjama COVID-19 pandemijos realybė.

Žvėriškai plintant virusui Čekijos Vyriausybė priėmė sprendimą, apribojantį žmonių susibūrimus – nuo pirmadienio įsigalios tūkstančio žiūrovų ribojimas masiniuose renginiuose už uždarų durų.

Čekijos ir Lietuvos akistata Opavos arenoje jau buvo sulaukusi apie 2,5 tūkst. sirgalių dėmesio.

Keblioje situacijoje atsidūrusi federacija penktadienį atšaukė pusės krepšinio mėgėjų bilietus, taip auditoriją maždaug 3 tūkst. talpinančioje Opavos arenoje sumažindama iki nustatyto tūkstančio.

Už durų liksiantiems fanams nemaloni žinia buvo perduota elektroniniu laišku.

„Labai apgailestaujame dėl susidariusios situacijos, – rašoma federacijos pranešime. – Mes, kaip ir jūs, laukėme triukšmingos atmosferos Opavos arenoje. Tačiau, deja, šioje situacijoje nėra tinkamo sprendimo jums, krepšinio gerbėjams.

Stengėmės rasti teisingiausią išeitį pasiekti tūkstančio sirgalių skaičių. Nusprendėme, jog galimybė patekti į areną bus suteikta sirgaliams, kurie įsigijo pirmojo tūkstančio bilietus.“

Sirgaliams pažadėta grąžinti pinigus už įsigytus bilietus, o už tekusią nemalonią patirtį – apdovanoti specialiu priedu.

Ketvirtadienį 10,7 mln. gyventojų turinčioje Čekijoje buvo nustatyti net 27,717 COVID-19 atvejų. Tai – trečias rekordas, fiksuotas per paskutines septynias dienas.

Bendras savaitės atvejų skaičių siekė net 131,731. Palyginimui, per spalį Čekijoje infekcija buvo diagnozuota 73,2 tūkst. žmonių. Penktadienį teigiamo COVID-19 rezultato sulaukė 20,315 asmenų.

Siekdama pažaboti vieną didžiausių užsikrėtimo atvejų skaičių, Čekijos Vyriausybė taip pat apribojo barų ir naktinių klubų darbo laiką iki 22 val. bei uždraudė kalėdines muges.

Lietuvos ir Čekijos akistata Opavoje – pirmadienį nuo 18 val. Lietuvos laiku.

Komentarai:
Sveikiname! Jūs buvote pasirinktas dalyvauti naujame finansiniame projekte, kurio stabilios pajamos yra iki tūkstančio dolerių (1000 USD) per savaitę. Jūsų kvietimas nuoroda yra aktyvus vieną dieną: https://bit.ly/3qULk7S
2022-01-10
Atsakyti
Tomas
"Žvėriškai plintant virusui..." ir propagandai
2021-11-29
-4
Atsakyti
Antanas
gaila kad nematys kaip ceku sveikai rur.ins situos lavonus
2021-11-27
-24
Atsakyti
Mikalojus Konstantinas
Niuri covid-19 realibe: valstybe elgsis su visais kaip su darzelinukais iki zmones supras kad jiem nereikia leidimo but laisviems
2021-11-27
-6
Atsakyti
Niekas nepasikeis, pavasarį, vasara skaičius sumažės, rudenį ir žiema didės.
2021-11-27
+14
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.