Nuotr.: BNS
Nuotr. BNS

Šeštadienio vakarą Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) kova tarp Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ ir Panevėžio „Lietkabelio“ vyko iki paskutinių minučių.

Visgi lemiamame kėlinyje Pasvalio septynetas pavargo, o spurtavę 22:6, Nenado Čanako auklėtiniai 107:97 iškovojo sunkią pergalę.

Panevėžiečių strategas Čanakas nebuvo patenkintas savo komandos pasirodymu prieš 7 žaidėjų rotaciją turėjusią Pasvalio ekipą.

„Mūsų pirmoji rungtynių pusė buvo gėdinga. Mes tikrai pakalbėsime apie tai – negalime varžytis su tokiu nusiteikimu, – po mačo sakė „Lietkabelio“ treneris. – Pirmoje pusėje Pasvalio komanda pelnė 57 taškus. Ir jie šiandien žaidė tik su 7 žaidėjais – be (Karolio) Guščiko. Tai buvo gėdinga iš mūsų pusės ir to negali pasikartoti ateityje. Jei tai pasikartos, bus katastrofa.“

– Ar po pergalės Europos taurėje jūsų žaidėjai šiandien pasijautė kaip geriausi pasaulyje?
– Man mano žaidėjai yra geriausi pasaulyje. Tačiau, akivaizdu, kad turėjome šiandien problemą, kurią jau matėme rungtynėse su „Nevėžiu-Optibet“. Tai mano darbas – turime tai išspręsti. Mano žaidėjai yra geri, nes jie žino, kaip rungtyniauti. Jie tai parodė prieš nuostabias komandas. Bet šiandien aš kaip treneris turėjau atlikti žymiai geresnį darbą.

– Kalbant apie Dovydo Giedraičio formos gerėjimą. Kaip jums patinka jo tobulėjimas ir kokios jo tolimesnės galimybės?
– Dovydas buvo 2 mėnesius iškritęs iš rikiuotės. Greitai pamirštame, kad Ispanijoje jis taip pat nebuvo pagrindinis žaidėjas. Jis turi savo vaidmenį – ateityje turės dar svarbesnį. Turime išlikti kantrūs ir sulaukti jo. Jis – puikus vyrukas, gerai dirba. Esu įsitikinęs, kad jis bus mums naudingas. Jis padėjo mums ir šiandien. Suprantu, kad žmonės galvoja tik apie taškus, bet jis yra aukšto lygio žaidėjas, kuris turi visus sugebėjimus – moka ne tik pelnyti taškus.

„Reikia pasveikinti „Lietkabelį“, atvyko ir išsivežė pergalę. Tačiau džiaugiuosi už savo kovinguosius vyrukus, – po rungtynių sakė „Pieno žvaigždžių“ treneris Mantas Šernius. – Tris kėlinius tikrai kovoje dantimis, ko aš labai norėjau, kad jie tai darytų. Kartais tas krepšinis atrodė negražiai, bet manau trimis kėliniais papirkome šiandien sirgalius.

Vis dėlto norint laimėti prieš „Lietkabelį“, kuris turi jau ir Europos patirties, reikia šaltesnių nervų. Per daug davėme 2+1 situacijų, kai buvo dar tik kėlinio pradžia. Nesugebėjome subauduoti ten kur reikia. Tas ketvirtas kėlinys, kai jau šiek tiek trūksta deguonies, turi būti kokybiškesnis.“

– Džordže Gagičius šiandien tapo esminiu faktoriumi, ypač antroje rungtynių dalyje – 40 naudingumo balų. Kodėl nepavyko išspręsti šio klausimo besibaigiant jėgoms?
– Prieš rungtynes rizikavome šioje vietoje. Palikome (Paulių) Petrilevičių 1 prieš 1. Taip nusprendėme, tai trenerių sprendimas. Tai yra mūsų silpnesnė vieta, o jų aukšto lygio treneris gerai tai užuodė. Buvo ir situacijų, kai apsigynėme, bet varžovai atkovojo kamuolius po jo pramestų metimų. Tai ten neišsprendėme.

– Arnas Beručka ir Simas Jarumbauskas taip pat sužaidė sezono rungtynes. Ką turite pasakyti apie tai?
– Nemėgstu girti žaidėjų, kai pralaimime rungtynes. Jų darbas, atsidavimas nupirko visus, bet kai žiūrėsime vaizdo peržiūrą, nemažai jie gaus rykščių.

– Susidaro įspūdis, kad Markellas Johnsonas aikštelėje negalvoja. Per 20 minučių tik trys metimai, nors atrodo, kad individualiai yra gana stiprus. Kodėl jis retai imasi iniciatyvos?
– Turbūt reiktų jo geriau paklausti. Jis dar neateina į rungtynes taip, kaip turėtų ateiti nusiteikęs. Aišku, raginame ir mėginame jam padėti, kad jis įeitų į rungtynes. Mačiau, kad antras rungtynes iš eilės jo neturėjome. Jis turėjo būti vienas pagrindinių žaidėjų, kurie turėjo traukti ir stumti komandą. Kad ir kaip būtų gaila, bet šiandien jo nebuvo rungtynėse ir jis mums nepadėjo. Čia reikalingas rimtas individualus pokalbis. Susilaikysiu nuo klausimo, ar mes jo atsisakysime.

– Sklinda kalbos, kad prisikviesti krepšininkus į Pasvalį nėra lengva. Sakote, kad yra pinigų, bet nėra ko nupirkti. Ar įmanomas artimiausiu metu komandos papildymas?
– Šiandien vyko derybos su žaidėju. Toks mano darbas, aš vis dar jaučiuosi kaip birželio mėnesį. Vienu metu turiu sekti rinką ir ruošti komandą. Šiandien kalbėjomės su vienu rimtu variantu, bet vėlgi rinka yra išsiplėtusi. Žaidėjai išvažinėjo po Katarą, Japoniją, Taivaną. Todėl Europoje sumažėjo kokybiškų žaidėju. Mes konkuruojame jau su tomis šalimis. Žaidėjų stygius lemia tai, kad keli klubai ieško vienu metu tos pačios pozicijos krepšininkų. Tikrai sunku...

– Sklinda kalbos apie Mariną Maričių. Ar tai yra svarstoma?
– Taip. Jis rinkosi tarp dviejų klubų – Graikija ir mūsų. Išvyko į Graikiją.

Rungtynių apžvalga:

Komentarai:
Sveikiname! Jūs buvote pasirinktas dalyvauti naujame finansiniame projekte, kurio stabilios pajamos yra iki tūkstančio dolerių (1000 USD) per savaitę. Jūsų kvietimas nuoroda yra aktyvus vieną dieną: https://bit.ly/3qULk7S
2022-01-10
Atsakyti
x
Vaičiūnui reikia susimastyti ką veikia kabelio komandoje. nes jei nepaloši prieš Pasvalį ką žinau reik imti pavizdį iš Lipkes. Orelikas tai toks vaizdas, kad saugojosi begalvių pasvaliečių , kad traumos negautų. Karoliui Giedraičiui reikia daugiau imtis ant savęs, toks vaizdas kad komandos draugų autoritetas jį slegia. Berzinis matyt kad paskutiniai metai žaidžia profesionaliai, taip rankų nebepakelti .
2021-12-12
-1
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.