Nuotr.: LKL
Nuotr. LKL

Šiaulių „Šiauliai-7bet“ (8-4) užkopė į trečiąją poziciją Lietuvos krepšinio („Betsafe-LKL“) ir antrą sykį iš eilės nugalėjo Utenos „Uniclub Casino – Juventus“ (8-4).

Saulės mieste pasisvečiavę uteniškiai leido lyderiui Patrickui Milleriui išskristi į gimtinę – gimdo jo žmona. Prie traumų virtinės prisidėjo ir Martyno Gecevičiaus praradimas rungtynių metu.

Nepaisant to, uteniškiai laikėsi įsikibę iki pat galo ir nusileido gan padoriu rezultatu 66:80.

Uteniškių vairininkas Žydrūnas Urbonas priminė, kokios sudėties svečiai pasitiko rungtynes.

Apibendrinus trenerio žodžius, susitikimą nugalėtoją lėmė jėgų rezervas.

„Nelabai galima to vadinti dvikova. Tokia buvo... vienkova. Nesakau, kad atvažiavome pasiduoti ir pralaimėti. Atvažiavome su penkių žaidėjų rotacija ir negaliu reikalauti iš jų jaunų žaidėjų, kad jie sužais kiekvienas rungtynes neblogai. Šitame mače jie kažkur pradingo.

Nutiko Gecevičiaus trauma, išvažiavo Patrickas Milleris – tai mūsų problemos. Turime gerbti gyvenime gimimą ir mirtį. Jo žmona gimdo, tai čia neišvengiamai turėjome tai daryti.

Be nominalaus įžaidėjo pradžioje laikėmės, bet po truputį jėgų, energijos stygius neleido mums laikytis. Tokie momentai labai paprasti krepšinyje. Norėjosi galbūt labiau kabintis net gi su esama situacija. Pametėme galvas – išmėtėme 20 kamuolių į užribį. Čia ne mūsų krepšinis. Dar gynyboje situacijos nebuvo blogiausios, bet puolime atrodėme sunkiai prie tipinių, standartinių situacijų.

Kaip ir sakau, viskas galvose, nuovargyje. Kažkas pasikarščiavo, pradėjo stebuklingus perdavimus dalinti“, – plačiai nušvietė Urbonas.

Utenos ekipos treneris pranešė, kiek laiko iškristi iš rikiuotės gali Gecevičius.

„Mėnesis minimaliai. Galbūt ir aš kaltas, reikėjo jį keisti, leisti mažais intarpais, lyg tai sakė man medikai... nepakeičiau laiku ir dabar kas čia žino. Turiu prisiimti atsakomybę, nes negirdėjau, kai sakė, kad reikia keisti Gecą.

Man sunku, kai turi tokią rotaciją ir turi galvoti, kaip juos išrotuoti, minutes imi dėl poilsio. Apie krepšinį gan sunku kalbėti“, – sakė Urbonas.

Dalį naštos uteniškiams palengvins naujo žmogaus atvykimas. Treneris atskleidė, kad kontrakto detalės jau yra sutartos – belieka sulaukti.

„Kaip ir viskas gerai, sutarta, bet dar žmogus neatvažiavęs. Neaišku, ar jis spės iki rungtynių su Prienais. Neliko Geco, Patricko, tad norėtųsi, kad jis bent atskristų. Kaip bepasibaigtų rungtynės – ateitų ir padėtų atlaikyti krūvį.

Per dvi, tris dienas žmogus stebuklų nenuvers, bet tai yra vilties spindulėlis. Galų gale, pats Antanas Sireika sakydavo, kad viščiukus skaičiuosime pavasarį. Svarbiausiose rungtynėse mums reikia susirinkti be traumų, formoje ir neabejoju būsime galingi“, – pasakojo Urbonas.

Šiauliečių vairininkas Sireika po susitikimo nebuvo džiaugsmingas.

„Gerai, kad pergalė, bet žaidimas buvo ne koks, daug klaidų, broko ir mažai efekto. Nebuvo perdavimo laisvam žmogui ar gero žaidimo vienas prieš vieną. Aš ne tokį krepšinį mokau.

Norėčiau, kad būtų ne tik pergalė, bet ir gražus žaidimas“, – reziumavo Sireika.

Nesisekė Šiaulių klubo lyderiui Jonui Elmore'ui, kuris per 31 minutę pataikė vos 2 metimus iš 14.

Strategas tikisi geresnio žaidimo iš komandos vedlio ir visus auklėtinius prilygino savo vaikams.

„Treneris yra tėvas visiems. Mano mintis rūbinėje pratęsiate: klausiau, kurio aš iš jūsų nekenčiu? Visi jūs man esate vaikai. Tačiau ar aikštelėje galite parodyti, kad gerbiate tėvą? Kad nebūtų gėda su žmonėmis kalbėti po rungtynių?

Visą laiką žmonės paploja ir pagiria, kad laimėjome, bet man nesinori žiūrėti į akis, kai žaidžia blogai. Noriu, kad žaistų gražiai ir susirinkę žmonės plotų ir verktų. Nors ir nelaimėjote, bet žaidėte gražiai“, – poetiškai pasisakė Sireika.

Saulės miesto ekipa sezoną pradėjo puikiai, o treneris ir toliau nori siekti „neįmanomo“.

„Žinote mano posakį – viščiukus skaičiuosime pavasarį. Tačiau dabar kažką galime paskaičiuoti. Girdėjote, kokius uždavinius kėlė mūsų vadovai, bet aš juos padidinau ir sakiau, kad reikia siekti neįmanomo, maksimumo. Viskas gerai kol kas“, – kalbėjo Sireika.

Komentarai:
Sveikiname! Jūs buvote pasirinktas dalyvauti naujame finansiniame projekte, kurio stabilios pajamos yra iki tūkstančio dolerių (1000 USD) per savaitę. Jūsų kvietimas nuoroda yra aktyvus vieną dieną: https://bit.ly/3qULk7S
2022-01-10
+2
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.