Nuotr.: LKL
Nuotr.: LKL
Nuotr.: LKL
Nuotr.: LKL
Nuotr.: LKL
Nuotr.: LKL
Nuotr.: LKL
Nuotr.: LKL
Nuotr.: LKL
Nuotr.: LKL

Vilniaus „Rytas“ (14-1) pergalę prieš svečius iš Prienų pažymėjo dominuojančiu pasirodymu, o spaudos konferencijos sostinės komandos vyriausiasis treneris Giedrius Žibėnas išskyrė puolimą.

Žibėno auklėtiniai namuose 106:77 nugalėjo Prienų „Labas GAS“ (1-14), kurie patyrė trečiąją nesėkmę paeiliui.

Vilniaus klubas sužaidė rezultatyviausias savo šio sezono rungtynes. Prieš tai 101 tašką sostinės ekipa atseikėjo „Šiauliams-7bet“.

„Pirmoje rungtynių pusėje šiek tiek kentėjome, bet antroje įjungėme savo mygtuką ir nuėjome. Sakyčiau, ne tik gynyba, bet ir puolimu perlaužėme rungtynes, pagaliau. Ir dalinomės kamuoliu, ir papildomų perdavimų buvo.

Manau, kad aikštelėje buvusiems žaidėjams patiko žaisti kartu, bet dar svarbiau, kad patiko žiūrovams“, – kalbėjo „Ryto“ vairininkas.

„Rytas“, įskaitant ir Čempionų lygos bei Karaliaus Mindaugo taurės kovas, nepralaimėjo nė vienerių rungtynių nuo 2021-ųjų lapkričio 2 d.

Devynis kartus paeiliui namuose laimėjęs „Rytas“ paskutinį sykį namų tvirtovės neapgynė spalio 2-ąją, kai nusileido Utenos „Uniclub Casino – Juventus“.

„Nėra, ką slėpti. Žaidėjai jaučia pasitikėjimą ir ant savo pamatų turime tik gerinti žaidimą. Dabar visos mintys į kitas rungtynes“, – sakė Žibėnas.

Vilniaus ekipa dar iki pertraukos susikūrė 13 taškų pranašumą (44:31). Po pertraukos prabilo „Ryto“ toliašaudė artilerija, kuri galutinai palaidojo svečius.

„Po pertraukos pataikėme devynis iš dvylikos tritaškių, – pažvelgęs į statistiką sakė Žibėnas. – Galbūt prisiminėme, kad namų aikštelėje žaidžiame ir labiau tikėjome savo metimu. Šioje vietoje esame stiprūs ir žaidėjams yra duota žalia šviesa. Svarbiausia, kad mes jų neforsuotume ir būtų logika.“

Idealų pataikymą iš žaidimo šiame mače užfiksavo „Ryto“ puolėjas Tanneris Leissneris. Amerikietis per 21,5 minutės pelnė 19 taškų (8/8 dvit., 1/1 trit.), atkovojo 3 kamuolius, blokavo metimą, kartą prasižengė ir sukaupė 23 naudingumo balus.

Taškų ir naudingumo rodikliai – geriausi šiame Leissnerio sezone. Pasak trenerio, tai – komandos stiprybė. „Rytas“ neturi aiškaus lyderio, o savo vakarą gali įsiplieksti bene kiekvienas žaidėjas.

„Žinome Leissnerio galimybes. Vieną dieną kalbėsime apie vieną žaidėją, kitą – apie kitą. Leissneris gali ir geriau, šiandien jis nieko neprametė. Manau, kad esame tuo stiprūs, nes nenuspėsi, kas tą dieną iššaus.

Šiandien 6 žaidėjai baigė su dviženkliu taškų skaičiumi, o tie, kas nebaigė su dviženkliu, baigė su aštuoniais rezultatyviais perdavimais. Tai kažką pasako, turbūt“, – pridėjo „Ryto“ strategas.

Prienų ekipos vyr. treneris Tomas Gaidamavičius po mačo daug priekaištų savo vyrams skirti negalėjo – varžovas buvo per stiprus.

„Sunkios rungtynes, jaučiasi lygių skirtumas. Noriu pagirti vyrus, kad tikrai stengėsi, mušėsi, kovėsi. Aišku, fiziškumas nėra tas. Kai tik „Rytas“ mus stipriau paima, mes nutrūkstame, prasideda kvailos klaidelės.

Šiandien padarėme 14 klaidų, kaip ir normaliai. Tačiau tos klaidos, kai nespėjame grįžti į gynybą, neatsirenkame savo žmonių, yra didesnės. Jiems nieko per daug nereikėjo, tą akcentavome, bet tos reakcijos dar skiriasi. 28 jų taškai greitajame puolime yra per daug“, – kalbėjo Gaidamavičius.

Treneris lieka be pergalių prie naujosios ekipos vairo. Praėjusiame mače Gaidamavičiaus auklėtiniai 80:86 nusileido „Šiauliams-7bet“.

„Kiekvienas treneris pasakytų, kad nėra lengva treneriui pakeisti komandą viduryje sezono. Galbūt komplektacija ne pagal tave, struktūra. Nori įvesti savo filosofiją, dalykus ir tai darai po truputį. Nėra lengvi dalykai“, – sakė Gaidamavičius.

Komentarai:
Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti
Komentarus rašyti gali tik registruoti ir prisijungę vartotojai.

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.