Nuotr.: Bengun Unal/BasketNews
Nuotr.: BasketNews/Begum Unal
Nuotr.: Bengun Unal/BasketNews
Nuotr.: BasketNews/Begum Unal
Nuotr.: Bengun Unal/BasketNews
Nuotr.: Bengun Unal/BasketNews
Nuotr.: BasketNews/Begum Unal
Nuotr.: Bengun Unal/BasketNews
Nuotr.: BasketNews/Begum Unal
Nuotr.: Bengun Unal/BasketNews

25 dienas Eurolygoje nežaidęs Kauno „Žalgiris“ (3-14) su sugrįžimu į stipriausią Europos krepšinio turnyrą sugrąžino ir į skaudžią realybę, primindamas apie tai, jog komanda yra per silpna.

Fotogalerija

Prasta komplektacija ir individualaus meistriškumo trūkumas yra nuolatinės temos kalbant apie šio sezono „Žalgirį“, o ne išimtis buvo ir antradienio vakaras Bavarijoje, kur žalgiriečiai nusileido vietos „Bayern“ (8-10).

„Žalgiris“ į Miuncheną vyko turėdamas trijų savaičių pertrauką, kuri galėjo išmušti iš žaidybinio Eurolygos ritmo, tačiau tuo pačiu ir suteikė papildomo laiko treniruotėms, mat kol kas koronavirusas Lietuvos čempionus aplenkė.

Vis tik per šį laikotarpį sunkiai rinktos pergalės LKL neatrodė įtikinamai, o stebuklingo lūžio neišvydome ir antradienį. Apie tai užsiminė ir komandos kapitonas Paulius Jankūnas, kuris ant Eurolygos parketo sugrįžo po daugiau nei dviejų mėnesių pertraukos.

„Aukštesnio ar ne aukštesnio (rungtynių lygio trūkumas), bet Lietuvoje mes laimime per pratęsimą ar paskutiniais metimais, – sakė Jankūnas. – Apie kažkokį aukštesnį lygį dabar sunku šnekėti, kai pats esi tokiame lygyje, kuriame žaidi dabar.“

„Bayern“ į šias rungtynes ėjo turėdami dviejų savaičių pertrauką ir trijų pralaimėjimų seriją Eurolygoje bei gavę niuksą vietiniame fronte, kuomet buvo nusileista Chemnico „Niners“ klubui.

Apie tai, kad „Bayern“ buvo galima griebti už gerklės, pripažino ir vyriausiasis „Žalgirio“ treneris Jure Zdovcas.

„Dėl šiandienos turėjau nuoširdžiai gerą jausmą. Žinau, kad „Bayern“ prieš rungtynes jautė spaudimą, jie privalėjo laimėti ir buvo be sirgalių“, – po nesėkmės sakė Zdovcas.

Rungtynių žaidėjas
Ognjen  Jaramaz
EFF
20
Ognjen Jaramaz
Taškai 16
Taiklumas 4-6
Atkovoti kamuoliai 4
Rezultatyvūs perdavimai 1

Ir vis dėlto, realybė tokia, kad „Bayern“ nežaidė gerų rungtynių bei atrodė kaip komanda, kurią galima nugalėti, tačiau bendrame paveiksle „Žalgiris“ atrodė dar slogiau.

Apie tai, kokio vakaro galima tikėtis, iliustravo tragikomiška situacija pirmojo ketvirčio pabaigoje. Per paskutines dvi kėlinio sekundes abi komandos kartu padarė tris klaidas – dvi „Žalgiris“ ir vieną „Bayern“.

Antrojo kėlinio pradžioje žalgiriečius užkūrė Tai Websterio bei Josho Nebo duetas, surinkęs 11 taškų paeiliui, o puikią atkarpą vainikavo zelando emocijos po sėkmingai užbaigtos 2+1 situacijos, kuri Kauno klubui leido įgyti vieną didžiausių persvarų rungtynėse (26:19).

Vis tik sunkų žalgiriečių triūsą Vladimiras Lučičius šipuliais pavertė vos per kelias akimirkas. Serbas dūrė du tolimus šūvius paeiliui, inicijavo „Bayern“ spurtą 13:4 ir šeimininkai į ilgąją pertrauką išėjo pirmaudami 34:33.

Bavarai pirmavo nepaisant to, jog per pirmuosius du kėlinius buvo realizavę 8 dvitaškius iš 17 (47 proc.) bei 5 tolimus metimus iš 15 (33 proc.). Savo ruožtu „Žalgiris“ buvo įmetęs 12 dvitaškių iš 24 (50 proc.) ir 2 tritaškius iš 10 (20 proc.).

Po antrojo kėlinio Websteris savo sąskaitoje turėjo 8 taškus (2/4 dvit., 1/4 trit., 1/1 baud.), 1 rezultatyvų perdavimą, 2 klaidas bei 1 naudingumo balą. Tuo metu Nebo buvo surinkęs 10 taškų (5/6 dvit.), 7 atkovotus kamuolius, 1 bloką bei 17 naudingumo balų.

Gynėjas susitikimą baigė su 10 taškų (3/6 dvit., 1/6 trit., 1/1 baud.), 2 rezultatyviais perdavimais bei tuo pačiu 1 efektyvumo balu. Nebo taip pat buvo neutralizuotas – jis galutinėje statistikos eilutėje užfiksavo 14 taškų (6/8 dvit.), 9 atkovotus kamuolius, 1 bloką bei 22 naudingumo balus.

„Jų gynyba prisitaikė, – apie kritusias apsukas po dvikovos sakė Websteris. – Joshas turėjo gerų momentų pirmoje pusėje, bet reikia atiduoti pagarbą varžovams už prisitaikymą.“

Antroje mačo pusėje klimpo ne tik legionierių duetas, bet ir visas „Žalgiris“. Per pirmąsias keturias trečiojo kėlinio minutes žalgiriečiai turėjo tiek pat taškų, kiek ir komandinių pražangų – po keturias.

„Bayern“ netruko susikrauti dviženklės persvaros, tačiau kėlinio pabaigoje tolima Artūro Milaknio bomba sumažino deficitą iki 6 taškų (54:60) ir tarsi įpūtė vilties prieš lemiamą kėlinį.

Vis tik Marekas Blaževičius dar spėjo neapdariai prasižengti prieš Ognjeną Jaramazą ir pakilų toną vėl pakeitė apmaudo kartėlis. Ir nors 7 taškai likus žaisti visą kėlinį atrodo kovinis atstumas, matant rungtynių kontekstą atrodė, jog net ir toks deficitas šiandieniniam „Žalgiriui“ gali būti per didelis.

Bloga nuojauta neapgavo. Kaip ir trečiasis kėlinys, taip ir ketvirtasis kauniečiams prasidėjo sunkiai. Per pusę kėlinio „Žalgiris“ sukrapštė viso labo keturis taškus, o karjeros šou užkūręs Jaramazas susmeigė du tritaškius iš eilės bei nulėmė dvikovos baigtį.

Nei „Žalgiris“, nei „Bayern“ nesužaidė kokybiškų rungtynių, tačiau Miuncheno ekipai pakako poros individualių blykstelėjimų kertiniais momentais. Antrajame kėlinyje bavarai ne tik neleido žalgiriečiams pabėgti, bet ir patys persvėrė rezultatą, o ketvirtajame kėlinyje galutinai nulaužė rungtynes.

Apie individualiai stiprių žaidėjų trūkumą užsiminęs Zdovcas pripažino, kad norint pergalės, „Žalgiriui“ reikia praktiškai idealių kolektyvinių pastangų.

„Turime žaisti gerą, komandišką krepšinį, jog nugalėtume 10 lygiaverčių ir ritme esančių „Bayern“ žaidėjų. Nenoriu teisti per greitai, tačiau panašu, kad šiandien buvo vienos iš tų rungtynių, kai trūko 1-2 papildomų žaidėjų.

JoJo (aut. past. Joffrey Lauvergne'as) yra traumuotas, o laimėti Eurolygoje išvykoje nėra lengva. Taip, atrodėme neblogai ir visai solidžiai, bet to nebuvo gana“, – komentavo slovėnas. 

„Žalgirio“ vairininkas taip pat pridėjo, kad bangavimą puolime nulemia ir penketukų pasirinkimas. Jeigu žemesnis penketas atneša naudos puolime, „Žalgiris“ yra baudžiamas gynyboje arba atvirkščiai – stiprinant gynybą kenčia puolimas.

„Mes nepuolame penkiese prieš nulį, – apie užstrigimą puolime sakė Zdovcas. – Kaip ir sakiau, žaidėme su gera gynybine komanda. Privalome žaisti komandinį krepšinį, nes neturime žaidėjų, galinčių draskyti gynybas žaisdami vienas prieš vieną. Galbūt tai šiek tiek gali padaryti tik Websteris.“

Apie neefektyvų komandinio žaidimo trūkumą bylojo ir skaičiai. „Žalgiris“ atliko viso labo 11 rezultatyvių perdavimų , o be to prarado ir 13 kamuolių.

„Turime įgyvendinti tai, ko nori treneris, – teigė Websteris. – Daug kartų to nepadarėme. Mūsų deriniai buvo per trumpi, jie mus nukirsdavo dėl keitimosi ginamaisiais. Turime geriau laikytis žaidybinio plano.“

„Žalgiris“ grįžo į Eurolygą, bet kartu grįžo ir niūri 2021-2022 m. sezono Kauno klubo realybė.

Komentarai:
Bedas reikejo sprest vasara kai australopitekas pirkosi sitas nesamones i komanda. Jokia komanda taip neburia sudeties, visur pagrindas yra is zaideju kurie gali dar begioti po ilgosios pertraukos. Tokiu zalgiryje yra tik trys: cavanaugh, nebo ir lukas.
2022-01-12
+2
Atsakyti
Ulanovo nenurašyčiau, manau, gerai išnaudojamas jis gali duoti naudos komandai. Bet verkiant reikia lietuvio trenerio ir mesti visus veteranus. Gerai, kad Mačiulio dar nepaėmė... Net Lukas jau rodosi per geras šitai komandai.
2022-01-12
+4
Atsakyti
Kartais atrodo,kad šiemet už Žalgirį žaidžia ir jiems vadovauja pirmus metus profesionaliai žaidžiantys žmonės.Reiškias varžovai prisitaikė prie mūsiškių žaidimo,o mūsiškiai nesugebėjo pakeisti savo taktikų ir taip pat prisitaikyti prie Bayern žaidimo.Nu bl,tai ten profai dirba ar rimtai kažkokie smėlio dėžės atstovai?!Jiems čia lyg viskas nauja būtų,lyg pirmą kartą patekę į tą EL,taip atrodo iš šono.Tikrai liūdna,kad tenka matyti tokį tragišką sezoną,bet kitaip deja nebus.
2022-01-12
+6
Atsakyti
Acb
Tikiuosi, Zalgiris jau kontrakta pasiules Maskvyciui, Kulbokai ir jau paruoses vynius Milaknio, Kalniecio, Jankuno sportbaciams, bei padekot Ulanovui uz darba? Legionas kaip legionas jie atvaziavo uzsidirbt, bet kardana lietuviai turi laikyt.
2022-01-12
-1
Atsakyti
Kiek pinigų yra prataškyta tai žiauru ir šitas sezonas tą puikiai parodo, visiškai trūksta ambicijų komandai, noro laimėti ir t.t Pasiekė pergales prieš komandas, kurios buvo duobėje ir viskas pasibaigė pergalės. Apmaudu, žaidimas negerėja. Ir koks turi būti naivus žmogus, kad imti tokius netalentingus žaidėjus, kaip Kalnietį, kurio jau žaidimas žemyn važiuoja, Giffey vidutinioką, kurie nieko nerodo, Jankūna, kuris duoda labai mažai, Milaknį, kuris tik kartais įmeta iš toli daugiau nieko. Senuka Strielnikį, kurio žaidimas irgi ne gerėja, o dar ir liko didysis talentas Ulanovas, kuriam tik LKL žaisti. paimk jaunus talentingus žaidėjus ir tai daugiau noro rodys ir tai pinigų sutaupyti. Dar Lukošiūnas vėl pinigai į balą metami.
2022-01-12
+3
Atsakyti
Visi silpni - ir komanda, ir treneris. Kitiems metams komnandoje palikti 2 - 3 žaidėjus, o visus kitus - lauk.
2022-01-12
+2
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti
Komentarus rašyti gali tik registruoti ir prisijungę vartotojai.

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
Miuncheno Bayern
Kauno Žalgiris
45%
26/58
Metimai iš žaidimo
39%
24/62
30
Atkovoti kamuoliai
39
15
Rezultatyvūs perdavimai
11
7
Perimti kamuoliai
6
22
Pražangos
21
39%
11/28
Tritaškiai
21%
4/19

Rungtynių žaidėjai

Ognjen  Jaramaz
16 PTS
4/6 FG
5/6 FT
Josh  Nebo
14 PTS
6/8 FG
2/4 FT
Augustine  Rubit
7 REB
5 DREB
2 OREB
Josh  Nebo
9 REB
5 DREB
4 OREB
Corey  Walden
5 AS
1 TO
30 MIN
Kauno Žalgiris
Keli žaidėjai
3 AS
Ognjen  Jaramaz
20 EFF
100% 2P%
60% 3P%
Josh  Nebo
22 EFF
75% 2P%
- 3P%