Nuotr.:

Susipešę „Wizards“ krepšininkai ir išmanioji Montrezlo Harrello kaukė, pergalingas Jono Valančiūno perdavimas, Toronto „Raptors“ talismano sukeltas erzelis, teisėją nuskynęs Klay Thompsonas, Austino Riverso ir Marcuso Morriso susirėmimas – tai ir dar daugiau – sausio 12-osios NBA pulse.

Sausio 12-osios NBA pulsas

SUSIPEŠĖ. Vašingtono „Wizards“ krepšininkai Montrezlas Harrellas ir Kentaviousas Caldwellas-Pope’as susikirto tarpusavyje per rungtynių su Oklahomos „Thunder“ ilgąją pertrauką.

Shamsas Charania iš „The Athletic“ pranešė, jog susikibusius žaidėjus teko skirti komandos draugams.

Šaltinių teigimu, nepasitenkinimą ėmė reikšti Harrellas, kuris supyko dėl negauto perdavimo pirmosios rungtynių pusės pabaigoje. Kivirčas prasidėjo einant rūbinės link, bet joje aistros jau buvo nurimusios. Pažymima, jog šalia rūbinės budėjo sustiprinta apsauga, jei situacija staigiai vėl paaštrėtų.

Caldwellas-Pope’as dvikovoje su „Thunder“ per 30 minučių pelnė 16 taškų (5/13 metimų, 3/3 baud.), atkovojo 3 kamuolius ir atliko 2 rezultatyvius perdavimus.

Harrello sąskaitoje – 12 taškų (5/8 dvit., 2/4 baud.), 7 atkovoti kamuoliai ir 2 rezultatyvūs perdavimai per 24 žaidimo minutes.

„Wizards“ centras dėmesį į save atkreipė dar prieš pat mačą, kai pasirodė arenoje su veidą dengiančia skaitmenine kauke, internautų socialinėje erdvėje pavadinta „iš ateities“. Kaukės centre puikavosi elektroninis užrašas – „Grįžau“.

27-erių aukštaūgis prieš Naujuosius metus iš rikiuotės iškrito dėl COVID-19.

IŠTRAUKĖ. „Wizards“ išnešė sveiką kailį akistatoje su „Thunder“, tik šį kartą be ryškiausios savo žvaigždės Bradley Bealo.

Lyderiui patekus į karantiną, lemiamu metu sužibo Caldwellas-Pope’as, kuris likus 31,5 sekundės smeigė tritaškį ir išvedė „Wizards“ į priekį – 121:118. Luguentzas Dortas kitoje atakoje prametė iš toli, Kyle’as Kuzma pataikė baudą ir padėjo tašką – 122:118.

Kuzma sumetė 29 taškus (11/13 dvit., 1/4 trit., 4/7 baud.), sugriebė 5 kamuolius bei išdalino 3 rezultatyvius perdavimus.

Spenceris Dinwiddie pelnė 22 taškus (6/9 dvit., 1/6 trit., 7/7 baud.), atliko 10 rezultatyvių perdavimų, atkovojo 3 ir perėmė 2 kamuolius.

SUERZINO. Toronto „Raptors“ namuose žaidžiant be sirgalių, komandos talismanas ėmėsi darbo, kuris iššaukė Devino Bookerio nepasitenkinimą.

Likus žaisti 6,5 sekundės ir Finikso „Suns“ pirmaujant 93:92, komandos žvaigždė stojo mesti baudos metimų. Už krepšio įsitaisęs „Raptors“ talismanas reiškėsi Bookeriui atliekant pirmąjį metimą, kuris pašokinėjęs ant lanko įkrito į krepšį. 

„Suns“ lyderis po metimo suirzo dėl tokio blaškymo ir kreipėsi į teisėją, kuris liepė talismanui pasitraukti į aikštės kampą.

Bookeris realizavo abi baudas ir išsaugojo „Suns“ pranašumą (95:92), o po to pergalę įtvirtino taip pat baudas realizavę Chrisas Paulas ir Deandre Aytonas – 99:95.

REKORDINIU KELIU. „Suns“ per 40 turų pasiekė 31-ąją pergalę ir pakartojo geriausią Finikso ekipos rezultatą per pirmąsias 40 sezono rungtynių (31-9).

Tuo metu „Raptors“ pralaimėjo pirmąkart nuo gruodžio 28-osios ir po šešių pergalių paeiliui.

PRATĘSĖ. Ja Morantas per paskutinę mačo minutę pelnė penkis taškus, iš viso surinko 29 ir padėjo Memfio „Grizzlies“ savo aikštėje 116:108 įveikti „Golden State Warriors“.

„Grizzlies“ tai buvo jau dešimtoji pergalė iš eilės. Būtent „Warriors“ kol kas išlieka paskutine komanda, kuriai gruodžio 23-ąją 113:104 pavyko laimėti prieš Memfio ekipą.

Morantas taip pat išdalino 8 rezultatyvius perdavimus ir sugriebė 5 kamuolius.

ĮSIRĖŽĖ. Į puolimą pasileidęs Klay Thompsonas akimis sekė kamuolį, o ne bėgimo lauką. Intensyviai bėgęs „Warriors“ snaiperis įsirėžė į teisėją Natalie Sago ir kartu parvirto šalia sėdimos parketinės eilės.

Abu iškart pakilo nuo grindinio, o po dvikovos sustabdymo pasijuokė iš epizodo.

Antrąsias rungtynes žaidęs Thompsonas per 20 minučių įmetė 14 taškų (3/8 dvit., 2/5 trit., 2/2 baud.), atkovojo 3 kamuolius, atliko 3 rezultatyvius perdavimus ir 3 sykius suklydo.

SALDAINIUKAS. Stephenas Curry greitoje atakoje pademonstravo savo sugebėjimą atlikti meistriškus perdavimus.

„Warriors“ žvaigždė bėgti pasileido kartu su Gary Paytonu, o vienas gynyboje likęs Kyle’as Andersonas mėgino pulti prie Curry. Pastarasis iškišo perdavimą per nugarą bei Paytonas įkrovė iš viršaus.

Curry per 39 minutes surinko antrąjį sezono trigubą dublį: 27 taškai (6/12 dvit., 2/9 trit., 9/10 baud.), 10 atkovotų kamuolių ir 10 rezultatyvių perdavimų.

PERGALINGAS PERDAVIMAS. Lemiamoje „Pelicans“ atakoje sudalyvavęs Jonas Valančiūnas atliko perdavimą Brandonui Ingramui.

Jis paleido tolimą metimą iš aštuonių metrų, kamuolys skrodė tinklelį sulig finaline sirena ir lėmė Naujojo Orleano ekipos pergalę namie 128:125 prieš Minesotos „Timberwolves“.

Valančiūnas pritūpęs stebėjo kamuolio skrydį krepšinio link bei triumfavo iškėlęs rankas.

24-erių Ingramas per 37 minutes surinko 33 taškus, pataikydamas 6 iš 7 tritaškių, 9 rezultatyvius perdavimus, 4 atkovotus kamuolius ir suklydo 5 kartus.

Valančiūnas žaidė 28 minutes, įmetė 13 taškų (3/7 dvit., 7/9 baud.), atkovojo 12 kamuolių, išdalino 5 rezultatyvius perdavimus, 4 sykius suklydo ir 3 kartus prasižengė.

„Pelicans“ krepšininkai pataikė paskutinius devynis mestus tritaškius: penkis realizavo Ingramas, du – Nickeilas Alexanderis-Walkeris, po vieną – Garrettas Temple’as ir Devonte Grahamas.

Naujojo Orleano iš ekipa iš viso įmetė 16 iš 33 tritaškių (48 proc.), tuo metu „Timberwolves“ – 18 iš 39 (46 proc.).

NUŠLAVĖ. Čikagos „Bulls“ pašėlo namuose po ilgosios pertraukos ir 133:87 sutalžė Detroito „Pistons“. Billy Donovano vadovaujami krepšininkai į pertrauką išėjo pirmaudami 61:52, bet antrąją mačo pusę laimėjo net 72:35 ir nepaliko vilčių varžovams.

Nikola Vučevičius pelnė 22 taškus ir atkovojo 8 kamuolius, o DeMaras DeRozanas surinko 20 taškų, 12 atkovotų kamuolių bei 7 rezultatyvius perdavimus.

Lonzo Ballo sąskaitoje – 18 taškų, 6 atkovoti ir 3 perimti kamuoliai bei 5 rezultatyvūs perdavimai.

SUGRĮŽO TRANKIAI. Los Andželo „Clippers“ atsiliko net 25 taškais, tačiau atsitiesė ir 87:85 paguldė Denverio „Nuggets“.

Reggie Jacksonas ketvirtajame kėlinyje pelnė 11 iš 13 savo taškų, Terance’as Mannas – 9 iš 13, o „Clippers“ sumetė 32.

Los Andželo ekipa per pirmąją mačo pusę tesukrapštė 28 taškus ir sužaidė nerezultatyviausią dvikovos dalį visoje NBA.

„Nuggets“ neišgelbėjo sezono mačą sužaidęs Aaronas Gordonas, kuris per 35 minutes pelnė 30 taškų (10/12 dvit., 1/4 trit., 7/7 baud.) ir atkovojo 12 kamuolių.

Nikola Jokičius įsirašė 21 tašką (8/11 dvit., 1/3 trit., 2/2 baud.), 13 atkovotų kamuolių, 8 rezultatyvius perdavimus ir 5 klaidas.

APĖMĖ PYKTIS. Los Andžele antrajame kėlinyje susirėmė Austinas Riversas ir Marcusas Morrisas. 

Riversas įtūžo, kai mėgindamas išsilaisvinti, Morrisas alkūne stuktelėjo į veidą. „Nuggets“ gynėjas parkrito, bet staigiai pakilo ir priartėjo prie „Clippers“ aukštaūgio.

Teisėjai ir aplink buvę žaidėjai tuoj pat išskyrė abu krepšininkus bei incidento buvo išvengta.

Gražiausi nakties epizodai:

Dienos rekordai

Naudingumas

 

 

Brandonas Ingramas (33)

 

 

Taškai

Brandonas Ingramas (33)

 

Atkovoti 
kamuoliai

Chrisas Boucheris (16)

 

Rezultatyvūs 
perdavimai
Chrisas Paulas (12)
Perimti 
kamuoliai

Troy Brownas (6)

Blokai
Isaiah Stewartas (4)
Pataikyti tritaškiai
Brandonas Ingramas,
Anthony Edwardsas,
Malikas Beasley (po 6)

Visi šios nakties rezultatai:

87-85
133-87
128-125
116-108
95-99
122-118
Komentarai:
Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.