Nuotr.: AP-Scanpix
Nuotr. AP-Scanpix

Dar kartą karjeroje sunkios traumos sustabdytas Ricky Rubio privalės praleisti artėjantį Europos čempionatą. 31-erių gynėjas praėjusią savaitę buvo išoperuotas Niujorke bei artimiausiu metu Barselonoje pradės reabilitaciją po kryžminių raiščių traumos.

„Mano nusivylimas truko vieną dieną“, – interviu „La Vanguardia“ pažymėjo Klivlando „Cavaliers“ gretose šį sezoną žibėjęs katalonas.

Rubio pirmąkart kryžminių raiščių traumą buvo patyręs 2012-aisiais. Jo reabilitacija truks nuo 10 iki 12 mėnesių.

Krepšininkas patvirtino, jog dėl traumos negalės vasarą apsivilkti Ispanijos rinktinės marškinėlių.

„Dabar jau galiu pasakyti, kad nedalyvausiu čempionate, – sakė Rubio. – Tačiau rasiu kitų būdų, kaip prisijungti prie rinktinės.“

Ispanas šį sezoną NBA vidutiniškai rinko po 13,1 taško, 6,6 rezultatyvaus perdavimo ir 4,1 atkovoto kamuolio. Rubio patyrus traumą, „Cavaliers“ staigiai suorganizavo mainus su Los Andželo „Lakers“, iš kurios į susižeidusio europiečio vietą pasikvietė patyrusį generolą Rajoną Rondo.

Rubio sutartis su Klivlando ekipa sieja iki šio sezono pabaigos, o iki mainų termino pabaigos likus maždaug mėnesiui, krepšininko pavardė vėl girdima gandų sūkuryje.

„Visa tai turi ir smagiąją pusę, – šmaikštavo Rubio. – Vakar rašiau savo agentui: „Ar nebūsiu paliktas ramybėje bent dabar, kai esu traumuotas?“

„Visgi tai – verslo dalis. Aišku, jausmas blogas, kadangi komandai stengiesi atiduoti viską, bet staiga pamatai, kaip tai nutiko Finikse ar Minesotoje, jog esi iškeistas net nepranešus asmeniškai. Bet jau esu pripratęs prie to. Kai tik artėja vasaris, gandai pradeda lįsti į dienos šviesą“, – pasakojo Ispanijos žvaigždė.

Pridūręs apie savo ateitį, krepšininkas užsiminė, jog neišvengiamai artėja sugrįžimas į Europą.

„Kai tik mano dvejų metų sūnus pradės eiti į mokyklą, NBA bus nebe man ir turėsiu grįžti į Ispaniją“, – pažymėjo Rubio.

2019 m. pasaulio čempionate su Ispanija triumfavęs Rubio nuskynė pirmąjį planetos pirmenybių medalį bei buvo pripažintas turnyro MVP.

Praėjusiais metais Tokijo olimpinėse žaidynėse Rubio siautėjo per ketverias rungtynes fiksuodamas 25,5 taško, 6 rezultatyvių perdavimų ir 3,5 atkovoto kamuolio vidurkius. Jo pataikymas iš toli siekė 47,8 proc. (11 iš 23).

Rugsėjo 1-18 dienomis vyksiančiame Europos čempionate Ispanija A grupėje žais su Rusija, Bulgarija, Belgija, Turkija ir pogrupio šeimininke Gruzija.

Komentarai:
Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.

Šį sezoną metami tritaškiai

35%
12,1
Pataiko: 12,1
Taiklumas: 35,2%
Vieta lygoje: 16
Geriausias pasiekimas: 22
Blogiausias pasiekimas: 3
Daugiausia pataiko: Darius Garland