Nuotr.: USA TODAY Sports-SCANPIX
Nuotr. USA TODAY Sports-SCANPIX

Fantastinį pasirodymą Nacionalinėje koledžo atletų asociacijoje (NCAA) surengė Ąžuolas Tubelis.

Ąžuolas Tubelis

Ąžuolas  Tubelis
Pozicija: PF
Amžius: 19
Ūgis: 211 cm
Svoris: 111 kg
Gimimo vieta: Vilnius, Lietuva

Įspūdingai rungtyniavęs 19-os metų 211 cm aukštaūgis per 36 minutes suvertė 32 taškus (14/22 dvit., 0/2 trit., 4/6 baudų), atkovojo 8 ir perėmė 2 kamuolius, atliko 5 rezultatyvius perdavimus, blokavo metimą, triskart suklydo ir dusyk prasižengė.

Šiame mače Arizonos „Wildcats“ (14-1) namuose 82:64 (34:31, 48:33) nugalėjo Jutos „Utes“ (8-9).

32 taškai – naujas Tubelio karjeros rekordas. Prieš tai jis 31 tašką įpurtė praėjusiame sezone taip pat atstovaudamas Arizonos universitetui.

Dar rungtyniaujant Vilniaus „Perle“ Ąžuolas daugiausiai buvo sumetęs 29 taškus NKL čempionate.

„Nežinau, mane pamatė komandos draugai ir užbaigiau atakas, – po susitikimo kuklus išliko Tubelis. – Galbūt tai nebuvo mano rungtynės iš trijų taškų zonos, tačiau komandos draugai toliau dalinosi kamuoliu. Po pikenrolo situacijų likdavau laisvas ir pataikydavau metimus.“

16 taškų dar iki pertraukos sumetęs Tubelis vedė savo ekipą į priekį pirmoje pusėje, kurią „Wildcats“ laimėjo 3 taškų pranašumu (34:31).

Antroje pusėje šeimininkai dar labiau atsiplėšė, Tubelis pelnė tris metimus paeiliui, spurtas išaugo iki 21:0 ir pergalės traukinys nebegalėjo būti sustabdytas.

„Treniruotėse dirbdame papildomai ties pikenrolu. Mūsų gynėjai gali gerai perduoti kamuolį, tad turime žengti į priekį ir pelnyti taškus. Nieko ypatingo, tiesiog darbas treniruotėse“, – kalbėjo Tubelis.

Pagarbą mūsiškiui atidavė ir Jutos klubo treneris Craigas Smithas: „Negalėjome rasti atsakymų Tubeliui.“

„Wildcats“ šį sezoną per 15 mačų pralaimėjo vos kartą. Dėjimais džiuginęs Tubelis dar nenorėjo vertinti, ką ši komanda gali nuveikti kovo mėnesį.

„Nenoriu atsakinėti į šį klausimą, bet tiesiog pasakysiu, kad žiūrime vienerias rungtynes į priekį. Ateisime į treniruotę pirmadienį, neprisimenu, prieš ką žaisime, bet jei tai darysime, kaip šiandien antroje pusėje – bus gerai“, – sakė lietuvis.

Ąžuolo brolis Tautvilas šiame mače į aikštę neišbėgo.

„Wildcats“: Ąžuolas Tubelis 32 (8 atk. kam., 5 rez. perd.), Christianas Koloko 16 (7/7 dvit., 2/2 baudų), Bennedictas Mathurinas 11,

„Utes“: Bothas Gachas 12, Lahatas Thioune ir Dušanas Mahorčičius po 10.

Komentarai:
EI
Tubelis žaidžia silpnam mini-divizione, kuriame wildcats dominuoja(vienintelis to pliusas - bilietas į march madness turnyrą, nes laimėjai savo mini-divizioną). Bet pirmieji tikri išbandymai jau artėja(žaidimai prieš ne savo mini-diviziono komandas): Sausio 26 ir Vasario 4 žais prieš UCLA,Vasario 6 prieš USC. Sekame šitas rungtynes ir pamatysim daugmaž realiau kokie Tubelio gebėjimai. Nes kolkas Tubelio Wildcats lošė tik prieš vieną gan padorią komanda - Tennessee. Ir pasikrovė. Prieš juos Tubelis tesurinko 6 taškus ir 3 reboundus. O UCLA ir USC jau tikrai gan stiprios komandos. Lygindamas su Saboniuku stipriai paskubėjau, nesuprasdamas NCAA diviziionų. Realesnį vaizdą parodo ir Amerikos specialistų draft predictions. Tubeliui dabar prognozuojamas 32-as šaukimas. Saboniukui buvo prognozuojamas 8-as, bet padraftino 11-u.
2022-01-17
+6
Atsakyti
man tai neatrodo,kad jis būtų saboniuko ūgio.kokie 205
2022-01-16
+3
Atsakyti
TDaY
na tikekimes top 20 bus saukimas. o kas sako kad metimo neturi, tai juk sabas irgi be metimo pasauktas buvo, o statai ir univero pajegumas panasiai kaip Tubelio. Primena Shengeliai man jis, jei ne NBA tai europoje gera karjera tures
2022-01-16
-8
Atsakyti
Bet tai koks atletiškumas pas jį,kokia sprogstama jėga,retai pas mus išauga tokie fiziškai galingi žaidėjai.Kiaurai eina per varžovų gynybą ir dėlioja per galvas be problemų.Jo treneris yra pasakęs,kad Ąžuolas visoje lygoje yra vienas iš greičiausiai bėgančių aukštaūgių.Ir kai pamatai,kaip laksto 211 cm aukštaūgis,negali su tuo nesutikti.
2022-01-16
+12
Atsakyti
Braliukai
👌🙏👍🏀🇱🇹
2022-01-16
+7
Atsakyti
ciongas
Na, ginčytis dėl Tubelio net neverta. Ncaa lygis ne pats aukščiausias, bet net ir geriausi Lietuvos žaidėjai nerodė nieko geresnio savo laikais. Vaikiui dar tik bus 20 metų, o Ncaa jis vienas geriausių atletiškų žaidėjų. Rinktinėje neturime, išskyrus Sedekerskį, nė vieno rimto 4 numerio. Nekalbėkime apie Miniotą, Masiulį ir co. Nesiūlykime Bendžiaus, nes nė vienas jų nevertas net Eurolygos. P. S. Šiais metais Žalgiris - ne Eurolygos komanda, o visi tie ulanovai ir co bus kviečiami...:)
2022-01-16
+14
Atsakyti
lol
neabejotinai geriausias sprendimas išvažiuot buvo. Lietuvoj garantuotai būtų išlikęs kūdas medis, metantis tik trapakus. Kaip lengvai atrodo juda jis, kol kas nežaidė prieš labai rimtus, bet greitos kojos, tas akivaizdu, turėsim centrą, kuris gali drąsei išsikeist 1x1 ir apsigynt.
2022-01-16
+3
Atsakyti
l0l
geriausias is jaunu lietuviu kolkas
2022-01-16
+6
Atsakyti
x
beprasme diskusija eis neis toli reikia pakviesti į rinktinės stovyklą ir matysis. tvirto tikro sunkaus krašto nėra . kad dalį laiko žais Sabas ir Jv , valio paskui išbėdos koks bendžius ar kuzminskas. Atviras klausymas dėk Sedekersko. Masiulis ir Miniotas pagal ūgį bet niekaip jie nesugeba parodyti save aukštesniame lygyje. Karnišovas 1992 metai atvažiavo ir žaidė iš NCAA.
2022-01-16
+5
Atsakyti
dsdas
ten varzovai mkl lygio, delto ir dominuoja, ateis sezono pabaiga pasimatys ar vertas jis kazko jei komanda nueis toliau.l
2022-01-16
-14
Atsakyti
Rd
Šiemet galės žaisti kovo beprotybei? Ar banas jiem vis dar uždėtas?
2022-01-16
-2
Atsakyti
Anonimas
Is visu talentingiausias Buzelis,tik neaisku ka jis pasirinks atstovauti USA ar Lietuva?
2022-01-16
+2
Atsakyti
Anonimas
i ryta ji !
2022-01-16
-3
Atsakyti
Darius
daug tikiuosi iš šito vaikio
2022-01-16
+8
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.