Nuotr.: LKL
Nuotr. LKL

Jonavos „CBet“ vairininkas Virginijus Šeškus po pirmųjų KMT ketvirtfinalio serijos rungtynių su Kauno „Žalgiriu“ buvo patenkintas.

Rungtynių žaidėjas
Lukas  Lekavičius
EFF
25
Lukas Lekavičius
Taškai 16
Taiklumas 7-10
Atkovoti kamuoliai 3
Rezultatyvūs perdavimai 6

Namuose žaidę „CBet“ pralaimėjo 75:86, tačiau daugiau nei tris kėlinius su Lietuvos čempionais žengė koja kojon. 

„Vieną kartą atsitiesėme, kitą neišėjo, bet žinant, kiek kartų sportavome pastaruoju metu, manau, jog sužaidėme gerai, – spaudos konferencijoje kalbėjo Šeškus. – „Žalgiris“ yra aukšto kalibro komanda, bet šiandien jiems tikrai davėme kovą.“

Šeškus šiandien vėl turėjo normalią rotaciją – po susirgimo COVID-19 grįžo didžioji dauguma auklėtinių.

Treneris bijojo šių rungtynių, tačiau liko patenkintas – prasirgę krepšininkai neatrodė praradę sportinę formą, o prieš kelias dienas penkiese prieš Vilniaus „Rytą“ kovoję vyrai atlaikė šį maratoną.

„Ir Šaulys, ir Kahlilas žaidė, nesijautė labai, jog pavargtų. Atlaikė spaudimą. Antras rungtynes iš eilės Lecomte sužaidė labai gerai, tai mane džiugina. Jis dabar tokioje formoje, kokioje mes buvome sezono pradžioje“, – pasakojo Šeškus.

„Aš labai bijojau šių rungtynių, nes prieš „Rytą“ žaidė penki žaidėjai, – tęsė Šeškus. – Labiausiai bijojau, kad Kisielius neatlaikys, bet tikrai normaliai sužaidė. Lapkritį šešiese-septyniese labai gerai žaidėme, bet po to nuėjome į duobę. Atrodo komandėlė atsigauna dabar, bet dideli krūviai ir baisu, jog vėl nenukristų forma.“

Jau pirmadienį prie komandos treniruočių prisijungs Edvinas Šeškus, kuris socialiniuose tinkluose, susirgęs COVID-19, rašė, jog šiemet jautė, kad yra geras šansas duoti kovą „Žalgiriui“.

Jog tikėjimas, žaidžiant su „Žalgiriu“, šiemet yra išaugęs, pripažįsta ir Virginijus Šeškus.

„Visada turi eiti į aikštę su tikslu laimėti. Manau, kad tiek mes, tiek kitos mažesnės komandos šiemet tikrai galvoja patyliukais, jog gali nukauti „Žalgirį“, – kalbėjo Šeškus. – Žiūrint į mus, centru žaidė Kozys ir Kahlilas, fiziškumu mūsų komanda yra prie silpniausių. „Lietkabelis“, „Juventus“, „Šiauliai“ to fiziškumo tikrai gali duoti, turi didelius centrus ir manau, jog daugelis patyliukais galvoja, jog gali „Žalgiriui“ įkąsti.“

Atsakomąsias rungtynes šios komandos žais antradienį, tačiau Šeškus mano, jog įtampa jo auklėtinių slėgti neturėtų.

„Bus mums sunku, labai sunku, bet tose rungtynėse mūsų jau įtampa neslėgs. Manau, kad ir „Žalgiris“ tai supranta“, – tikino Šeškus.

Šiandien Šeškus kitoje barikadų pusėje sutiko Evaldą Beržininkaitį, kuris dar sezono starte dirbo Jonavoje. Vis dėlto išvykus Beržininkaičiui, „CBet“ trenerių štabas nepasipildė. Bent jau kol kas.

„Gerai būtų papildymas, bet mums nereikia kažko. Mums reikia savo, pažįstamo. Buvome sutarę su Ginevičiumi, bet galiausiai nesigavo, vėliau dar vieną trenerį nusižiūrėjau, bet tada draudimą gavau nuo vieno žmogaus, kad neduok Dieve“, – šyptelėjo Šeškus.

Šeškus pakomentavo ir „Šiaulių-7bet“ pergale pasibaigusią ketvirtfinalio seriją Utenoje. Specialistas tikina, jog toks rezultatas jo nenustebino.

„Žinokite, labai nenustebino. Utena buvo išretėjusi, atvažiavo naujas žaidėjas. Dabar žaidžia tos komandos, kurios turi pagrindą be didesnių netekčių. Labai yra sunku, kai iškrenta keli žaidėjai, pažiūrėkite į Eurolygą. Norėčiau, kad mano komanda visa kartu persirgtų, tai būtų geriausias variantas“, – teigė specialistas.

Tuo metu „Žalgirio“ vairininkas Jure Zdovcas pirštu bedė į trečiąjį kėlinį, kurį pralaimėjo 17:28.

„Buvo sunkios rungtynės, tokių ir tikėjomės. Buvo sunkių momentų, ypatingai trečiajame kėlinyje, – pradėjo Zdovcas. – Turime šią problemą, kad po pertraukos nežaidžiame gerai. Atsipalaidavome ir jie pagavo ritmą, prieš išsikeitimo gynybą jie mus baudė. Jie turi žaidėjų, kurie supranta, kaip reikia žaisti krepšinį.“

Didelių nemalonumų „Žalgiriui“ pridarė Manu Lecomte, surinkęs 43 naudingumo balus. Zdovcas nekaltino konkretaus auklėtinio dėl gynybos, o akcentavo komandinius veiksmus.

„Turime sustabdyti tokio stiliaus žaidėjus su komandine gynyba, jis mums tikrai pridarė per daug problemų ir nuolat baudė. Turi geriau veikti komandinė gynyba“, – tikino slovėnas.

„Žalgiris“ prieš atsakomąsias rungtynes turi dviženklį pranašumą, tačiau Zdovcas nesijaučia saugus ir neleis auklėtiniams atsipalaiduoti.

„Niekada nesijaučiu saugus. Tokio stiliaus serijas esu žaidęs ne kartą ir tokia persvara yra pati pavojingiausia. Taip, žaidžiame namie, bet jie turi gerą trenerį, kuris moka nustebinti. Negalime atsipalaiduoti.“

Šiandien rungtynėms jau buvo registruotas Regimantas Miniotas, grįžtantis į rikiuotę po mėnesio traumos. Tiesa, tai įvyko anksčiau nei planuota, kadangi sunegalavo Marekas Blaževičius.

„Planas buvo startuoti Regimantui pirmadienį, bet Marekas pasijuto blogai ir atsivežėme Miniotą“, – atskleidė Zdovcas.

Komentarai:
kaip per puse sezoni gali prarast autoriteta net tarp lkl klubu.
2022-01-17
+1
Atsakyti
anonimas07
Kazkas is zurnalistu vis dar naudoja gugle transleit is lietuviu snekamosios kalbos i anglu :D abu labu tapu, du perliukai siandien: 'not the first time you stop at the first quarter' bei 'i didn't know untill the end how the game will go' :D
2022-01-16
-6
Atsakyti
Anonimas
kai tik priesininkai pradeda keistis gynamaisiais zalgiris nebesugeba uzpulti o zdovcui tai neiveikiama uzduoti paruosti komanda pries tokia gynyba
2022-01-16
+5
Atsakyti
JKL
Visi LKL galvoja, kad gali nukaut Žalgirį, bet kažkodėl tą pavyko padaryt tik vieninteliam rytui.
2022-01-16
+21
Atsakyti
Anonimas
visi sako grizome i Krapiko laikus, bet prie krapiko nebuvo problemu LKL kaip dabar ir eurolygoje dar kazka laimedavome o dabar tragedija tik antakiu trynimas
2022-01-16
+12
Atsakyti
Anonimas
jonava saunuoliai.zdovco minutes pertraukele kai nesugebejo nieko pasakyti tai kazkoks kosmosas.Ulanovas vel kaip visada absoliutus nevykelis. ka veikia lukosiunas komandoje niekas nezino siemet Zalgiris liudna pripazinti bet yra visiskai niekam tikus komanda
2022-01-16
+26
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
Jonavos CBet
Kauno Žalgiris
46%
23/50
Metimai iš žaidimo
48%
31/64
27
Atkovoti kamuoliai
34
13
Rezultatyvūs perdavimai
18
5
Perimti kamuoliai
8
88%
22/25
Baudų metimai
92%
11/12
62%
16/26
Dvitaškiai
51%
18/35

Rungtynių žaidėjai

Manu  Lecomte
27 PTS
8/13 FG
8/8 FT
Janis  Strelnieks
17 PTS
6/9 FG
2/2 FT
Manu  Lecomte
7 REB
4 DREB
3 OREB
Edgaras  Ulanovas
9 REB
5 DREB
4 OREB
Manu  Lecomte
7 AS
2 TO
34 MIN
Lukas  Lekavičius
6 AS
0 TO
21 MIN
Manu  Lecomte
43 EFF
63% 2P%
60% 3P%
Lukas  Lekavičius
25 EFF
83% 2P%
50% 3P%