Nuotr.: AFP-SCANPIX
Nuotr. AFP-SCANPIX

Gimė naujas derbis? Kazanės UNIKS atkakliame mače sugebėjo nugalėti „Barcą“. Rusijos ekipa sužaidė geresnę antrąją mačo pusę ir namuose parklupdė katalonus (70:64).

Rungtynių žaidėjas
Lorenzo  Brown
EFF
29
Lorenzo Brown
Taškai 22
Taiklumas 9-13
Atkovoti kamuoliai 3
Rezultatyvūs perdavimai 8

Šarūnas Jasikevičius spaudos konferenciją pradėjo pasveikindamas trenerį Velimirą Perasovičių ir UNIKS su pergale. Tuomet priėjo prie žaidimo analizės.

„Visas svarbias rungtynes lemia detalės. Maniau, kad gynyboje buvome solidūs, išskyrus trečiojo kėlinio pabaigą, kai jie nuo mūsų pabėgo pigiais taškais.

Didžiulė gynybos problema buvo pražangos prieš metantį žmogų, kurias padarėme keturis kartus. Mes tai akcentavome, bet akivaizdu, kad mes kaip treneriai nedarome gero darbo“, – apgailestavo lietuvis.

Jasikevičius ne ką labiau džiaugėsi ir savo komandos puolimu.

„Puolime neturėjome ritmo. Džiaugiuosi, kad Calathes ir Higginsas sugrįžo. Mes su jais kentėsime, kol jie grįš į ritmą. Jie mums nepaprastai svarbūs žaidėjai. Bet manau, kad mes tiesiog neturėjome gerų kitų žaidėjų pasirodymų“, – pridūrė Šaras.

45-erių treneris pripažino, jog iki pergalės pritrūko didesnio žaidėjų indėlio.

„Higginsas buvo puikus, Daviesas žaidė gerai, solidžiai, bet aš negaliu rasti trečio žaidėjo, kuris būtų solidus. Su pusantro, dviem žaidėjais prieš UNIKS nelaimėsi. Mes nebuvome pakankamai geri“, – pažymėjo Jasikevičius.

Paklaustas apie Nikola Mirotičiaus nebuvimą dėl koronaviruso, „Barcelonos“ vyriausiasis treneris atsisakė naudoti bet kokį pasiteisinimą.

„Visą sezoną kovojome su traumomis. Toks yra gyvenimas per pandemiją. Mes geri ir be jo, bet šiandien padarėme per daug klaidų. Tai padarė skirtumą“, – aiškino Šaras.

Šiandien ant parketo po kojos lūžio sugrįžo Nickas Calathes. Gynėjas žaidė 20 minučių, taškais nepasižymėjo, tačiau atkovojo 4 kamuolius ir atliko 5 rezultatyvius perdavimus.

„Neplanavau jam skirti 20 minučių aikštėje. Jis žaidė daugiau dėl Laprovittolos ir Jokubaičio pasirodymų. Nickas puikiai gynėsi. Jam reikia laiko sugrįžti į ritmą puolime. Tai normalu“, – apibendrino Jasikevičius.

Komentarai:
?
Gana raudot. Zaidejams daugiau laisves ir viskas geriau seksis.
2022-01-21
+3
Atsakyti
tomygun
Su Calathes pasipils pralaimejimai. Baisus man jis pg sakykit ka norit
2022-01-21
-3
Atsakyti
Anonimas
O "derbis" kartais nėra tada, kai susitinka komandos iš to paties miesto? Ar bent geografiškai abu klubai netoliese yra?
2022-01-21
+4
Atsakyti
Anonimas
Be Miroticiaus pries unics sunku laimet
2022-01-21
-5
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
Kazanės UNIKS
Barselonos FC Barcelona
50%
24/48
Metimai iš žaidimo
38%
23/61
33
Atkovoti kamuoliai
30
17
Rezultatyvūs perdavimai
10
10
Perimti kamuoliai
7
89
Naudingumas
50
18
Prarasti kamuoliai
16

Rungtynių žaidėjai

Lorenzo  Brown
22 PTS
9/13 FG
3/4 FT
Cory  Higgins
17 PTS
6/12 FG
3/3 FT
Mario  Hezonja
11 REB
11 DREB
0 OREB
Rolands  Smits
6 REB
4 DREB
2 OREB
Lorenzo  Brown
8 AS
2 TO
35 MIN
Nick  Calathes
5 AS
1 TO
20 MIN
Lorenzo  Brown
29 EFF
80% 2P%
33% 3P%
Brandon  Davies
15 EFF
45% 2P%
100% 3P%