Pasirinkdamas „Pacers“, Š.Jasikevičius vienu šūviu gali nušauti du zuikius

2005-07-26 11:45
Markas Montiethas, „Indianapolis Star“

Daugelis Indianos „Pacers“ gerbėjų net nėra matę žaidžiančio Šarūno Jasikevičiaus, nebent jie stebėjo praėjusių metų Olimpines žaidynes. Tačiau greitai jie tikrai džiaugsis, kad Larry Birdas įkalbėjo krepšininką prisijungti prie „Pacers. Jei L.Birdas Jasikevičių po Europą vaikėsi dvejus metus, matyt, yra dėl ko džiūgauti.

Praėjusio sezono pabaigoje „Pacers“ klubui reikėjo tik sustiprinti įžaidėjo poziciją bei pridėti snaiperį, pakeisiantį pasitraukusį Reggie Millerį. Atrodo, kad komanda, pasirinkusi Š.Jasikevičių, pasiekė abu tikslus.

L.Birdas ir skautas Joe Ashas bandė nuslėpti susidomėjimą Š.Jasikevičiumi, bijodami, kad kitos komandos rodys dėmesį žaidėjui vien dėl visuotinio entuziazmo.

Tačiau L.Birdas nebandė slėpti savo pagarbos Š.Jasikevičiaus žaidimui, kuris turi daugybę panašumų į paties L.Birdo stilių. Legendinis NBA krepšininkas teigia, kad Š.Jasikevičius yra „geriausias Europos krepšininkas“ ir „vienas didžiausių kovotojų, kuriuos kada nors yra matęs“. Visgi kol kas neaišku, kaip naujasis įžaidėjas pritaps komandoje ir ar tai padės Indianai iškovoti čempiono titulą.

Š.Jasikevičius yra žinomas visoje Europoje ir įpratęs komandoje vaidinti pagrindinį vaidmenį. Ar gali jis staiga susitaikyti su atsarginio vaidmeniu? Jamaalas Tisnley, kuris beveik nuo pat atėjimo į komandą 2001 metais buvo pagrindinis įžaidėjas, lengvai nesusitaikys su „pažeminimu pareigose“. To nedarys ir Anthony Jonhsonas, buvęs antruoju įžaidėju paskutinius du sezonus.

Aistringas ir emocionalus Š.Jasikevičiaus žaidimas Europoje pritraukė daugybę gerbėjų – tarp jų ir L.Birdą, tačiau kaip į tai reaguos jo naujieji komandos draugai? Jis bus naujokas, niekad nežaidęs NBA. Ar jie priims Šarą kaip lyderį? Ar gerbs jo pastangas motyvuoti kitus?

Tikriausiai, jie turės taip elgtis. Š.Jasikevičiaus pakvietimas yra pirmas rimtas L.Birdo darbas „Pacers“ vadovybėje ir L.Birdas tikrai neleis, kad atrastas talentas butų ignoruojamas ar nenaudojamas.

Komentarai:
nuejes i CAVS nusautu 50 zuikiu !!!
2005-07-26
Atsakyti
manau kad saras tikrai pritaps NBA ir pasiims starting five pg vieta is tinslio :)
2005-07-26
+4
Atsakyti
Sutinku su situo straipsniu visu 100%. L.Bird' as yra kaip medziotojas, kuris gaudo grobi o po to jo galva kabina ant sienos kaip trofeju o ne deda i rusi, Saras turetu gauti daug zaist ir savo zaidimu irodyti ko yra vertas ir Larry ta zino, nes abejoju ar jis butu taip lakstes paskui Sara del to kad isigytu antraji izaideja. Visa tai yra nelogishka. Kartais komandu vadybininkai taip nevargsta del tikrai geru NBA zaideju,tikru NBA zvaigzdziu, bet shis Birdo' o elgesys rodo ka jam reishkia Saras. Aisq Bird' as negali uzhgarantuoti startinio penketo vietos, bet manau jis zino kad Saras pats puikiai gali ta vieta ishsikovoti!
2005-07-26
-2
Atsakyti
L.Birdo zodis irgi ne paskutinej vietoj :)
2005-07-26
+3
Atsakyti
NBA tai ne Europa. Šaras pats turi išsikovoti vietą starte.
2005-07-26
-3
Atsakyti
Na tinsley vis tiek ir taip daug laiko praleistavo del traumu, o ir treneriai ir taip rungtynese keisdavo ji daznai, todel sarui tikrai uzhteks laiko, bet reikalas kaip jis realizuos tai.
2005-07-26
+3
Atsakyti
jau geriau tegu Birdas viska sutvarkytu taip kad SARAS zaistu startiniame penkete nes gali SARAS greitai dingti is Pacers...SARAS yra labai ambicingas ir viskas turi buti kaip jis nori.!!tikiuosi saras zais penkete!!!
2005-07-26
-3
Atsakyti
Nu L.Birdas jei ką sutvarkis ten viską, ir Šaras loš starto penkete.
2005-07-26
-2
Atsakyti
Gera stoga turi Sarai:) sekmes tau
2005-07-26
-2
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.