Rinktinė Palangoje laukia pastiprinimo

2005-07-31 21:16
Šarūnas Mazalas, „BasketNews.lt“ koresp.

Pajėgiausi Lietuvos krepšininkai Palangoje vis dar treniruojasi pagal fizinio rengimo trenerio Aleksandro Kosausko nurodymus.

Aštuoni rinktinės kandidatai, į Palangą atvykę praėjusį ketvirtadienį (07.21), patraukia į Lietuvos vasaros sostinę sugužėjusių poilsiautojų dėmesį. Kiekvieną rytą ir vakarą krepšininkai rengia treniruotes miesto Botanikos parke, šalia Birutės kalno ar prie jūros.

Aštuonis treniruoti nėra sunku

[image=4288 right]Rinktinėje kol kas treniruojasi: Tomas Delininkaitis, Simas Jasaitis, Robertas Javtokas, Kšyštofas Lavrinovičius, Darjušas Lavrinovičius, Dainius Šalenga, Ramūnas Šiškauskas bei Mindaugas Žukauskas.

Praėjusį pirmadienį (07.25) prie rinktinės prisijungęs R.Šiškauskas šeštadienį (07.30) vėl nedalyvavo treniruotėse, kadangi patyrė lengvą traumą.

Nors mažas kandidatų skaičius turėtų neduoti ramybės rinktinės strategams, fizinio rengimo treneriui nuo to tik lengviau. „Kai jie bėga krosą, nėra skirtumo, žaidėjų yra 8 ar 20. Tačiau salėje lengviau dirbti su tiek kandidatų, kiek yra dabar“, – džiaugėsi A.Kosauskas.

Oras keičia planus

Kiek daugiau nei savaitę krepšininkai treniruotes rengė lauke. Pagal A.Kosausko nurodymus, žaidėjams tekdavo bėgioti, daryti mankštą, treniruotis į pagalbą pasitelkiant suolelius ar gumas.

„Blogo oro nebūna, būna tik bloga apranga“, – visiems puikiai žinomą frazę kartojo rinktinės treneriai. Jie rengdavo treniruotes net esant šlapiam žemės paviršiui.

Visgi šeštadienį (07.30) krepšininkai buvo priversti apsilankyti Palangos krepšinio salėje. Lietus privertė rinktinės trenerius pirmą kartą rengti treniruotes uždaroje patalpoje.

Fiziniai pratimai ir jėgos užduotys

[image=4289 left]Krepšinio salėje garsiausiems šalies krepšininkams prakaitą dažniau teko lieti atliekant užduotis be kamuolių. Metimas į krepšį buvo tik simboliškas pratimas užduoties pabaigoje.

Pasiėmęs lapelį A.Kosauskas vardijo vieną užduotį po kitos. Sunkiasvorių kamuolių mėtymas, bėgimas su guma gynybos žingsneliu ar bėgimas aplink suolelius – tik dalis užduočių, kurias žaidėjams tekdavo atlikti.

Daugiau nei dvi savaites savo globoje žaidėjus turėsiantis A.Kosauskas stengiasi kuo geriau paruošti krepšininkus po keleto dienų prasidėsiančioms treniruotėms salėje su pagrindiniais šalies rinktinės treneriais.

Sportinė forma išsilygino

Fizinio parengimo treneris „BasketNews.lt“ portalui teigė, jog per pirmas treniruotes išryškėjo skirtinga krepšininkų fizinė forma. „S.Jasaitis, T.Delininkaitis ir broliai Lavrinovičiai, kurie dalyvavo antrosios rinktinės treniruočių stovykloje, atrodė geriausiai pasirengę“, – tikino A.Kosauskas.

Visgi jis pripažino, jog dabar, praėjus 10 dienų nuo treniruočių stovyklos pradžios, tokio ryškaus skirtumo nebėra. „Testų dar nedarėme, tad pasakyti, kurie šiuo metu yra geriausi ar blogiausi negaliu“, – pažymėjo A.Kosauskas.

Strategams tenka stebėtojų vaidmuo

[image=4290 right]A.Kosauskui sportininkams dalinant krūvą nurodymų, pagrindiniams rinktinės strategams tenka tik stebėtojų vaidmuo. Vyr. treneris Antanas Sireika ir jo asistentas Gintaras Krapikas įsikiša tik retkarčiais, ir tai – tik „numesdami“ replikas.

Retai prireikia ir gydytojo Roberto Narkaus paslaugų – kol kas rinktinėje rimtų traumų išvengti pavyko. Tuo tarpu masažuotojas Juozas Petkevičius, kaip jau tapo įprasta, su krepšininkais kasdien bėga krosą, o vėliau kartu mankštinasi.

Visgi treneriai nenuobodžiauja – jie nuolat diskutuoja apie buitį, Lietuvos antrosios rinktinės rezultatus ar kokia kita krepšinio tema. Per treniruotę salėje A.Sireika leido sau atlikti keletą metimų į krepšį.

Linksmos nuotaikos netrūksta

Lietuvos rinktinės treniruočių net nebūtų galima lyginti su garsiojo stratego Duško Ivanovičiaus, kuriose visuomet vyrauja rimtis. Besitreniruodami krepšininkai nevengia vieni kitų pašiepti.

Prie jų prisideda ir treneriai – visuomet nuotaikingo A.Kosausko juokeliai tapo įprasti rinktinės treniruotėse. Visus juoktis priverčia ir likusio trenerių štabo replikos.

Treniruotės salėje – su naujais kandidatais

[image=4291 left]Dvi savaites fiziškai dirbę krepšininkai ateinantį ketvirtadienį (08.04) persikels į krepšinio salę, kur kandidatus perims A.Sireika bei G.Krapikas. Žaidėjai pradės mokintis derinių ir ruoštis savaitgalio dvejoms draugiškoms rungtynėms su Estijos nacionaline rinktine.

Artimiausiomis dienomis rinktinė turi sulaukti pastiprinimo. Antradienį (08.02) sutartį su „New Orleans Hornets“ pasirašysiantis Arvydas Macijauskas ketina prisijungti prie rinktinės iš karto grįžęs į Lietuvą.

Prie nacionalinės komandos taip pat ketina prisidėti dar keturi nariai. Trenerio asistento pareigas užims Valdemaras Chomičius, kuris kartu su Vidu Ginevičiumi, Simonu Serapinu bei Sauliumi Kuzminsku netrukus turėtų grįžti iš Kinijos, kur atstovavo šalies klubų rinktinei.

Likusieji klubų rinktinės krepšininkai, kuriems nuo šiol vadovaus Kęstutis Kemzūra, dalyvaus „Keturių tautų“ turnyruose Australijoje.

Komentarai:
Sireikos taktika kaip ant delno.Kam jam imti Lukauski,eji jis kita sezona zais pagrindiniu priesininku kom.pasiims savo netikeliu gvardija,kad apsiltu kojas kazkiek.Be jokios abejones zaidimas rinktinej duoda daug.Paziurekit kaip atsigavo salenga ir tas pats ginevicius.Pasitikejimas savo jegom isauga labai stipriai.
2005-08-02
-1
Atsakyti
nu ce biski perdejei del rinktines palikimo, nuo kada 25-28 metu pacanai palikineja rinktine jaunimui? jei kojos rankos neluzta visi losia bent iki 30 (siais laikais(pinigu laikais)).
2005-08-01
+3
Atsakyti
na ko cia dabar prikibot prie tu izaideju?Juk anksciau ir Saras nebuvo toks gabus kaip dabar,jeigu duos sansa ir kitiems Lietuvos zaidejam zaisti toje pozicijoje kaip Saras tai gal ir jie ka nors normalaus parodys.juk viskas ateina su laiku.nebukim tokie griezti Lietuvos krepsininkams jie,as tikiu,kad parodys tai ka sugeba.reikia kazkada ir Sarunui pailseti juk jis ngali amzinai atstovauti rinktinei.kazkada bus ir taip,kad patys geriausieji paliks rinktine,o kada tada daryti?reikia duoti sansa ir ateities kartaiie juau dabar turi prisiimti tokia atsakomybe.gerai kad sdar jiems padeda senbuviai o kadzkada trai reikes jau vienies zaisti,be ju pagalbos tai tegul ir mokosi kaip reikia zaist.
siamet is rinktine isejio SARUNAS JASIKEVICI,SAULIUS STOMBERGAS,EURELIJUS ZUKAUSKAS,o kitais metais rinktine gali palikti tokie kaip DARIUS SONGAILA,MINDAUGAS ZUKAUSKAS,RAMUNAS SISKAUSKAS ar ARVYDAS MACIJAUSKAS.cia dar neaisku kaip bus et vistiek kada nors jie isesis ir bus jaunimas priverstas juos pakeisti kuo geriau.geriau palaikykim juos o ne smerkines
2005-08-01
-3
Atsakyti
ir vieno ir antro reikia nusipelnyt, pvz irodyt savo pranasuma pries kitus kandidatus zaidimu turnyruos azijoj, kur visgi neatrode nei kuzminskas nei serapinas vertas vietos rinktinej. genevicius tik del sereikos strategijos kad uzpildyt izaideju skaiciu.. nu bet ir konkurenta turejo rimta - gusta :)
2005-08-01
-2
Atsakyti
"Pakviesti treniruotis su rinktine" ir "zaisti rinktineje" yra du skirtingi dalykai.
2005-08-01
-2
Atsakyti
vistiek didziausias pasityciojimas is visu Lietuvos rinktines sirgaliu yra Kuzminsko pakvietimas treniruotis kartu su pagrindine rinktine...
2005-08-01
-5
Atsakyti
Na nezinau koks is Andriukaicio izaidejas, bet Ginevicius tikrai nera tas kuris galetu zaisti LTU rinktineje izaideju. Ta kazkiek parode ir turnyras Kinijoje
2005-08-01
-1
Atsakyti
nu graziai atrodytu rinktine su 2,04 izaideju o ka? net rigodo ishsigastu :) o esme buvo tame kad geneviciaus ir andriukaicio izaidejo savybes ne ka skiriasi, tad gal genevicius turetu daryt kazkokias tai isvadas? :/
2005-08-01
+5
Atsakyti
to nedved: man irgi asmeniskai daug priimtinesnis variantas matyt rinktinej ar bent jau pagrindines rinktines stovykloi, kazka is u20 (jomantas seibutis maciulis) ir u21 (prekevicius, kavaliauskas, pridotkas, jankunas, kleiza, babrauskas), nei amzinai perspektyvius "senbuvius"
2005-08-01
+6
Atsakyti
Andriukaitis - izaidejas? :)))
2005-08-01
Atsakyti
Anbo, jei andriukaitis gali atlikti izaidejo pareigas neprasciau nei vidas, tai kodel gi ne? turejom toki Maskoliuna, bet as ji gerbiu uz viena dalyka - nemokejo absoliuciai driblingo, tai net ir nesivarinedavo (nekure driblingo parodijos), o tiesiog is karto perduodavo kamoli kitam. o pataikyt tritaski gali ir eurelka :)
2005-08-01
-3
Atsakyti
ba tokie zhajdejaj kajp shlezhas andriukajtis vidas ar serepanias yra visihskaj nerejkalingi jaw geriaw imt ka nors ish u21 nors patirties ygaws.,o shitie taj shudmaliai yra
2005-08-01
+2
Atsakyti
TO ZALGIRIETE14: Rezultatai viska pasako. Ginevicius gali ishshauti duok dieve vieneriose rungtynese.. Lukauskis su Andriukaicdiu irgi napastovus, bet ash vadovaujuosi rezultatais, kurie parodyti Kinijoje.
2005-08-01
+6
Atsakyti
Kuzma, tai gal siulai Andriukaiti izaideju statyt? :D
2005-08-01
-2
Atsakyti
Kuzma, keista kad budamas LR fanu taip ilgai dar eb iskentejai? :)) Misis_Vycka ten caras, jis gi ir (anot "apie portala") ir naujai iskeptas to teletabiu tinklapio "Project manager". ;-) Ne tu pirmas ir ne tu paskutinis...
2005-08-01
+6
Atsakyti
to nuo: o kada Slezui buvo sauletekis?..
2005-08-01
-3
Atsakyti
apie epizodini vaidemeni - 1-5min per rungtynes. (pralostas/pralaimetas runktynes, kur viskas jau nulemta, rezultatas aiskus.) ech, tiek buvau prirases, cia turbut tik 1/3, na bet tiek to, netilpo tai netilpo, antra karta nesikartosiu. akmuo nuo sirdies nuriejo :)
2005-08-01
-1
Atsakyti
biski neitema, bet vakar nutiko gan idomi situacija. diskutuojant ta pacia tema eb.lt portale netekau teises komentuoti. manau dauguma cia jusu perzvelgiat po ~5 lt portalus (tame tarpe manau ir eb.lt) ieskodami krepsinio naujienu, tad norejau paklaust, gal kas zinot red_devil ieina i portalo moderatoriu tarpa ar ne? nes kiek supratau paneigus jo mintis staigiai mano komentarai buvo pashalinti + netekau pora savaiciu teises komentuoti. smagumelis :) tai kad negalesiu komentuot anokia beda, bet tiesiog uzkliuvo pats veiksmas ir ishtrinti komentarai (kazkuo primena delfi portala).. o diskutuota buvo andriukaicio, geneviceus ir serapino tema. pirmasis anksceu minetui asmeniui pasirode "per zemas, per storas, per letas, ginyba nuline" (tik kazkodel jam patys kamoliai atsikovodavo (7,4) ir taskai susimesdavo (15.8) - pagal abu rodiklius pirmas komandoje)), o pastarieji du labai naudingi ir stabiliausi zaidejei rinktineje, tik kogero per trumpai laikyti aikstej. o uzkliuvau ko gero del pamineto statistikos fakto, kad genevicius ne ka lenkia assistu skaicium (1.6 perdavimo / 25.4min) net "storaji" andriukaiti. nezinau apie koki stabiluma / naudinguma galima kalbet jei komandos izaidejas sugeba sukurt stabiliai pusantro naudingo rezultatyvaus perdavimo per rungtynes(kuo jis siaip turetu ishsiskirt komandoje, tik is gerosios puses..), o kito anksciau mineto komandos "stabiluolio" visi pagrindiniai statistikos elementai, neskaitant blokuotu kamoliu, praktiskai prasciausiu is visu zaidziusiuju komandos nariu.. zodziu, vel nukrypau i krepsinio aktualijas, o gryztant prie pradetos temos minties tai eb.lt moderatorius pasielge tikrai vaikiskai, suprantu sunku but nesalisku, bet jei tokiu but nesugebi, tai kam imtis veiklos tokiu atveju? ps zaidejo statistika aisku neatspindi jo itakos rungtyniu metu, bet nesam vakar gime ir zinom ka gali serapinas gustas genevicius ar lryto "bokstai dvyniai". visi jie verti but rinktines sudety tik kalbant ...
2005-08-01
-2
Atsakyti
Slezas tiktu. Pazaistu po 5-10 minuciu. :) ULEBe lemiamais momentais "patraukdavo" komanda kai reikedavo
2005-08-01
+1
Atsakyti
Šležui saulėlydis...
2005-07-31
-7
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.