Krepšinio gerbėjus Klaipėdoje priims nauja salė

2005-08-03 15:28
Šarūnas Mazalas, „BasketNews.lt“ koresp.

Beveik tris mėnesius trunkanti renovacija Klaipėdos „Neptūno“ krepšinio salėje artėja prie pabaigos. Trečiadienį (08.03) vis dar tvarkomoje salėje buvo rengiama spaudos konferencija, kurioje pranešta, jog sekmadienį įvyks atidarymas. Jame susirungs Lietuvos ir Estijos nacionalinės vyrų rinktinės.

„Apie šias atidarymo rungtynes su Lietuvos rinktinės vadovais ir treneriais buvo kalbėta dar prieš mėnesį“, – pareiškė Klaipėdos miesto meras Rimantas Taraškevičius, kuris į spaudos konferenciją atvyko nutraukęs savo atostogas.

Būklė buvo labai prasta

Projekto vadovas Algimantas Šilgalis prisiminė salės istoriją. „Šis pastatas buvo statytas prieš maždaug 30 metų. Pradžioje čia buvo planuota daryti sandėlius“, – tikino A.Šilgalis.

[image=4319 left]Projekto vadovas teigė, jog dabar salės būklė buvo iš tiesų prasta. „Praktiškai kur prisilietei, ten viskas biro“.

Teko tvarkyti aplinką

Salė atrodys visiškai pasikeitus ne tik iš vidaus, bet ir iš išorės. Didžiąją dalį paviršiaus ploto dengs sidabrinės spalvos skardos, kurios bus vienodos su šalia atsidarysiančiu prekybos centru „Akropolis“.

Dalis salės sienų bus išklotos rusvomis plytelėmis, išimti dideli langai, kurie, kaip sakė patys „Neptūno“ atstovai, neteikė papildomos šviesos, o tiesiog leido prasiskverbti saulės spinduliams ir akinti žaidėjus bei žiūrovus.

Įėjimas į „Neptūno“ salę įstiklintas, tad per pertrauką rūkantiems nereikės bėgti į lauką ir šalti.

Teko tvarkyti ir aplinką – rekonstruotos kelios sankryžos, reguliuota oro linija, einanti per Kauno gatvę.

Vidus – sunkiai atpažįstamas

[image=4320 right]Vos įžengus pro duris į naujos salės vidų, atsiveria sunkiai atpažįstamas vaizdas. „Galima sakyti, kad iš senosios salės liko tik karkasas“, – teigė „Neptūno“ direktorius Saulius Vilkas.

Salėje visiškai pakito spalvos – nuo šiol dominuos geltona ir mėlyna. Liko tribūnos antrame aukšte bei sena krepšių konstrukcija. Visgi jos keisti nebuvo įmanoma, nes toje pačioje salėje žaidžia ir rankininkai. Todėl stumdomos konstrukcijos įmontavimas būtų sukėlęs papildomų problemų.

Šiomis dienomis turėtų būti įdėtos naujos krepšio lentos bei lankai, abejose salės pusėse įmontuotos naujausios švieslentės, nauji laikmačiai virš lentų.

Taip pat buvo įrengta nauja ventiliacija, apšvietimo bei įgarsinimo sistemos.

200 daugiau vietų

[image=4321 left]Nauja „Neptūno“ salė nuo šiol talpins daugiau žiūrovų. Iki šiol buvo 800 sėdimų vietų, o rekonstravus jų padaugės iki 1000.

Antrasis aukštas liko nekeistas, tuo tarpu pirmajame bus sustumiamos tribūnos, kurios netrukdys žaidžiant rankinį. Žaidėjams nupirkti nauji suoleliai ant ratukų, tad juos stumdyti taip pat nebus problemų.

„Noriu pasidžiaugti, kad salėje išaugo vietų skaičius, – kalbėjo Klaipėdos miesto mero pavaduotoja Audra Daujotienė. – Tad kol mieste neiškils didesnė salė, tikiuosi, jog čia bus rengiamos ne tik sporto varžybos“.

Garantija penkeriems metams

Nuo šiol „Neptūno“ salė atitiks tiek LKL, tiek BBL reikalavimus. „BBL reikalauja vienos švieslentės, o mes turėsim dvi, – teigė S.Vilkas. – Iki šiol apšvietimas tebuvo 800 liuksų, o dabar bus 1300 liuksų. Turime naują parketą, kuris atitinka FIBA licenziją“.

[image=4322 right]Paklaustas, kiek laiko dabar neprireiks rekonstrukcijos, projekto vadovas A.Šilgalis juokavo: „Tai priklausys nuo šeimininkų. Galima viską suniokoti ir per mėnesį“.

Visgi jis patikino, kad parketas turėtų laikyti mažiausiai penkerius metus.

Rekonstruoti – geriau nei statyti naują

Į salės rekonstrukciją buvo investuota 3,5 mln. litų, nors buvo planuota apsieiti su 3 mln. litų. Visgi tiek lėšų buvo per maža.

Paklaustas, ar ne pigiau būtų nugriauti salę ir vietoj jos pastatyti naują, R.Taraškevičius abejojo. „Galbūt ir pigiau, tačiau reikėtų rengti konkursą ir tai užtruktų laiko“, – pareiškė miesto meras.

Jis taip pat priminė situaciją Šiauliuose, kur prieš kelias dienas buvo atšauktas konkursas naujos salės statybai.

Pabrangs salės nuoma

[image=4323 left]Rekonstravus salę, kartu pabrangs jos nuoma. Paklaustas, ar „Neptūnui“ nebus per brangu treniruotis Klaipėdos miesto savivaldybei priklausančioje salėje, S.Vilkas atsakė neigiamai.

„Ši salė yra dotuojama savivaldybės. Visas išlaidas padengia ji“, – teigė Klaipėdos klubo direktorius.

Į uostamiestį ruoštis naujam sezonui, kaip jau tampa įprasta, atvyks keli ar net keliolika klubų iš užsienio: Rusijos, Ukrainos, Lenkijos, Vokietijos ir kt. Joms salės nuoma nuo šiol bus brangesnė nei iki šiol.

Salė bus nuolat užimta

S.Vilkas tikino, kad salė priims tuos pačius žmones, kurie lankydavo ją dar prieš rekonstrukciją.

„Čia treniruosis „Neptūnas“, taip pat Klaipėdos sporto mokyklos auklėtiniai, kurie ruošia pamainą „Neptūnui“. Treniruotes turės ir rankininkai, krepšinio veteranai, bus rengiamos miesto pirmenybės“, – teigė S.Vilkas.

Tarp patalpų – VIP salė ir gyvenamieji kambariai

[image=4324 right]Kartu rekonstruotos buvo ir visos patalpos, esančios tame pačiame pastate. Rūsyje įrengtos naujos rūbinės, kuriose nuo šiol bus oro ventiliacijos.

Pirmame aukšte rekonstruotas įėjimas, bus kur kas daugiau erdvės prie kasos. Taip pat padidintas baras.

Antrame aukšte atnaujinti tualetai, kurių nuo šiol bus kiek daugiau. Įrengtas trenerių kambarys, bus erdvi spaudos konferencijų salė, šalia – „Neptūno“ direktoriaus darbo kambarys.

Trečiame aukšte įrengta VIP salė. Visgi iš jos rungtynių matyti galima nebus. Įrengti keturi dviviečiai miegamieji kambariai, kurie bus nuomojami žaidėjams. Juose yra tualetai bei dušai.

Baigti visus darbus ketinama iki metų pabaigos, kai gruodžio 8 dieną duris atvers prekybos centras „Akropolis“. Planuojama, kad tarp prekybos centro ir krepšinio salės bus sujungimas. Jį planuojama daryti „Neptūno“ salės laiptinėje tarp antro ir trečio aukštų.

Per atidarymą tikimasi anšlago

Sekmadienį planuojamame salės atidaryme susikaus Lietuvos ir Estijos vyrų rinktinės. Klaipėdos miesto savivaldybė sirgaliams dovanoja nemokamą reginį, kuriame koncertuos grupės ŽAS bei YVA.

Tikimasi, kad žiūrovų gali būti daugiau nei yra vietų. Tad nuspręsta varžyboms dalyti bilietus. Nuo šeštadienio 12 val. „Neptūno“ salės kasose bus nemokamai dalijami bilietai į rungtynes tam, kad nebūtų per didelio chaoso.

Klaipėdos klubo atstovai teigia, jog jau dabar norą pamatyti varžybas pareiškė per 400 žmonių.

Daugiau nuotraukų:

[image=4331 left] [image=4326 right]

[image=4327 left] [image=4332 right]

[image=4333 left] [image=4330 right]

Komentarai:
Nu sale turetu atrodit grazi...
2011-01-02
+3
Atsakyti
jo ,neptunas turetu normaliai pasirodyti si sezona =)
2005-08-04
-2
Atsakyti
to jonaskiselis : 0820 Lietuva-Rusija ,rodis per tv3.Taip pat rodis visas runktynes draugiskame turnyre Serbijoje.
2005-08-04
Atsakyti
to Jun1or : del ziurovu gausumo tai pritari,bet tai lemia zaidimo kokybe,geriau los daugiau ir ateis.O del 5000 arenos tai butu kas is to,nes ten manau galetu vykti varzybos su Zal,ryt,ir su venspiliu gal dar ir su siauleis o visos kitos mazojoj salej,taip pat ten vyktu ivairiausi renginiai,beto ji bus reikalinga EC.
2005-08-04
+7
Atsakyti
jo gera sale nors ir esu is kauno bet gerai padare sale daba reiktu komanda suburt geresne kad bent su ZAL ir LR kovotu del cempionu ziedu tada butu idomu
2005-08-04
+6
Atsakyti
to jonaskiselis: ne
2005-08-03
+1
Atsakyti
O tų rungtynių nerodys per televiziją tarp Lietuvos ir Estijos?
2005-08-03
+1
Atsakyti
to Qlimax: Nu kad ir turėtume 5000 vietų, tai kas iš to? tą 1000 užpildo tik Kai žaidžia su Žalgiriu ir Rytu, o kai kitos komandos tai pustuštė salė...
2005-08-03
+7
Atsakyti
zj,turesim padoria sale tik kad vieu nedaug
2005-08-03
Atsakyti
to cheating_power78: 2003-2004 sezone buvo ir geltona
2005-08-03
+1
Atsakyti
mldc basketnews uzh strajpsni
miela malonu kad kad viena normalia sale turesim
2005-08-03
-1
Atsakyti
belieka tik pradet burti auksciausio lygio komanda.
2005-08-03
-14
Atsakyti
Grazu...Visada faina, kai komanda zaidzia grazioje saleje...
2005-08-03
+6
Atsakyti
o kodel tualete nevyrauja geltona ir melyna? :) be to gal neptunas dar prie savo melynos prides geltona spalva? juk buvo melyna balta, tai dabar bus kaip maccabi :) geltona melyna :)
2005-08-03
+2
Atsakyti
Na salė bus nereal čia ;)
2005-08-03
-1
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.