Nors „Šiaulių“ krepšininkai iškovojo ketvirtą pergalę Europos Iššūkio taurės turnyre, tačiau 2 taškų persvaros nepakako patekti į kitą etapą. Šiauliečiai namuose 82:80 (29:17, 19:27, 23:21, 11:15) įveikė Hertogenboso „Effel Towers“ krepšininkus.

Norėdami patekti į kitą etapą, „Šiauliai“ olandus turėjo įveikti bent 23 taškų skirtumu arba tikėtis Gmundeno „Swans“ komandos pergalės prieš Limasolio AEL krepšininkus. Deja, austrai rungtynių pabaigoje 77:85 nusileido svečiams iš Kipro ir palaidojo „Šiaulių“ šansus iškopti į sekantį etapą.

Įpusėjus pirmajam kėliniui rezultatas po Davido Jacksono tritaškio buvo lygus (13:13), tačiau kėlinį spurtu 16:4 pabaigę šeimininkai įgijo 12 taškų pranašumą (29:17).

Antro kėlinio pradžią „Effel Towers“ krepšininkai laimėjo 10:0 ir deficitą sumažino iki 2 taškų (27:29), tačiau tada sekė sėkminga šiauliečių atkarpa, kurią laimėję 15:4 susigrąžino 9 taškų persvarą (42:33). Kėliniui artėjant link pabaigos svečiai deficitą aptirpdė iki 4 taškų (44:48).

Trečiasis ketvirtis prasidėjo dviem taikliais Andriaus Šležo tritaškiais bei Stefhono Hannaho dvitaškiu. Šiauliečiai tada įgijo 12 taškų pranašumą (56:44), kurį iki ketvirtojo kėlinio pradžios „Effel Towers“ krepšininkai sumažino per pusę – 65:71.

Lemiamame ketvirtyje šiauliečiai pelnė vos 11 taškų ir didesnio pranašumo susikrauti nepajėgė. Nors po Gintaro Kadžiulio dvitaškio 5-ąją kėlinio minutę persvara padidėjo iki 7 taškų (76:69), tačiau svečiai atsakė  tritaškiu bei keliais dvitaškiais ir priartėjo iki dviejų taškų (76:78). Trapią persvarą šiauliečiai išlaikė iki rungtynių pabaigos.

„Šiauliai“: Andrius Šležas 25 (2/2 dvitaškių, 7/9 tritaškių, 7 atk. kam.), Gintaras Kadžiulis 17, Saulius Kuzminskas 16.

„Effel Towers“: Devonne'as Gilesas 21 (6 atk. kam.), Anthony Richardsonas 18, Keesas Akerboomas 16 (6 atk. kam.).

Komentarai:
Limasolio AEL — Kipro sporto klubas.
2009-01-13
-2
Atsakyti
Lamsolio AEK (Kipras) Limasolis - antrasis pagal dydį šalies miestas, didžiausias Viduržemio jūros uostas, vyno pramonės centras ir labai patrauklus atostogų kurortas, įsikūręs pietinėje Kipro dalyje, 70 km nuo Larnakos oro uosto.

Limasolis žavi turistus 16 km besitęsiančia jūros pakrante su švariais paplūdimiais, komfortiškais viešbučiais, restoranų, tavernų ir kitų pasilinksminimo vietų gausa, festivalių ir karnavalų įvairove. Vasaros metu organizuojamas įspūdingas mieste vykstantis teatro festivalis, į kurį susirenka trupės iš viso pasaulio. Visi pasirodymai vyksta senovinių amfiteatrų scenose su nuostabiomis dekoracijomis, lydimi magiškų šviesų žaismo. Rudenį vyno gurmanai renkasi Limasolyle į tradicinį vyno festivalį, kur galima paragauti vietos gamybos vyno. Limasolyje dar kryžiuočių laikais buvo pradėtas gaminti seniausias pasaulyje vynas “Cammandaria”.

Šiandien Limasolis garsėja savo promenada (alėja pėstiesiems), kitaip dar vadinama Kipro Rivjera, kuri tęsiasi jūros pakrante nuo Amathus įlankos iki senojo uosto. Pakrantėje išsidėstę daugybė barų, restoranų ir naktinių klubų. Šis patrauklus kurortas vilioja turistus ir muziejų gausa. Limasolyje Jūs galite aplankyti Archeologijos, Taikomojo meno ir kitus muziejus. Čia įsikūręs ir puikus vandens pramogų parkas Fasouri su linksmai nuteikiančiais vandens kalneliais ir kitais vandens atrakcionais. Tai puiki poilsio vieta kiek mažiems, tiek dideliems.

Šio miesto apylinkėse išliko ir senovės istorijos salelės. Į vakarus nuo Limasolio yra viduramžių tvirtovė Kolossi, kuri anksčiau buvo valdovų rezidencija. Čia susižadėjo Ričardas Liūtaširdis su savo išrinktąja Berengarija Navariete. Taip pat verta dėmesio netoli Limasolio esanti antikinė Kourion vietovė, kur iki šių dienų išliko nemažai archeologinių vertybių, pavyzdžiui, tokių kaip graikų-romėnų teatras, statytas II a.pr.Kr. ir kiti.
2009-01-13
+21
Atsakyti
Negaliu patiket
Ar jus is tikro tokie durni ar tik apsimetat?koxs bl kipras durneliai jus,aisku ,kad graikijos!!!
2009-01-13
Atsakyti
Kaip zinau is geografijos Limasolis yra Kipro saloje.Gal netycia Limasolis persikele i Graikija?
2009-01-13
-1
Atsakyti
blogas
tai aišku,kad iš kipro,prie ko čia graikia
2009-01-13
-2
Atsakyti
Venka
"Deja, austrai rungtynių pabaigoje 77:85 nusileido svečiams iš Graikijos ir palaidojo „Šiaulių“ šansus iškopti į sekantį etapą." tai AEL is Graikijos ar Kipro???
2009-01-13
+4
Atsakyti
Gaila, kad per velai Sireika i SIAULIUS atejo...
2009-01-13
+3
Atsakyti
Kasininkas
Kai Slezas atsigaves reikeja jam anksciau i siualius varyt o ne ryte uzgniaustam sedet
2009-01-13
-3
Atsakyti
sLEZAS PAVARE GERAI... Ten jam taip daznai...
2009-01-13
-1
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.