Vilniaus "Lietuvos rytas" tęsia ULEB taurės atkrintamųjų varžybų tradiciją. Antradienį Valesijoje vilniečiai tik po permainingos kovos 75:77 (15:23, 23:24, 23:11, 14:19) nusileido vietos "Pamesa" ekipai, tačiau išsaugojo visas galimybes atsirevanšuoti trijų taškų skirtumu Vilniuje.

Pirmąsias aštuntfinalio ir ketvirtfinalio dvikovas Tomo Mahoričiaus auklėtiniai išvykoje taip pat pralaimėjo vos 2-3 taškų skirtumais, tačiau namuose, "Siemens" arenoje atsirevanšuodavo varžovams.

Vilniečiai Valensijoje galėjo rezultatą išlyginti, kai po dviejų taiklių Igorio Rakočevičiaus baudų metimų turėjo 17 sekundžių paskutinei atakai, tačiau Tyrone'o Nesby metimas likus žaisti dvi sekundes tikslo nepasiekė.

Su rungtynių pradžios įtampa geriau susidorojo "Pamesa" krepšininkai - vilniečiai per pirmąsias 6 minutes suklydo net 6 kartus ir leido varžovams atitrūkti 5:15. Panašus Valensijos ekipos pranašumas išsilaikė iki pat pirmojo ketvirčio pabaigos.

Po pertraukėlės vaizdas aikštėje pasikeitė. "Lietuvos rytas" taikliais metimais vijosi varžovus, o po T.Nesby tritaškio su bauda pirmąkart rungtynėse išsiveržė į priekį - 29:26. Visgi paskutinių keturių minučių atkarpą pralaimėję 4:14, vilniečiai vėl buvo besivejančiųjų vaidmenyje - 38:47.

Trečiasis kėlinys tapo T.Nesby šou. Per 10 minučių jis vienas pelnė daugiau taškų (14) nei visa "Pamesa" komanda kartu (11) ir padėjo Vilniaus klubui po trisdešimties kovos minučių išsiveržti į priekį 61:58.

Po dviejų Hario Mujezinovičiaus tritaškių ir Gintaro Einikio dvitaškio iki rungtynių pabaigos likus žaisti dvi minutes "Lietuvos rytas" pirmavo 75:71, tačiau nuo to momento nebepelnė taškų ir leido ispanams susikrauti trapią dviejų taškų persvarą.

"Lietuvos rytui" taškus pelnė: T.Nesby 30, Robertas Štelmaheris 12, G.Einikis ir H.Mujezinovičius (8 atkovoti kamuoliai) po 9, Povilas Čiukinas, Tomas Delininkaitis ir Andrius Šležas - po 5.

"Pamesa": I.Rakočevičius 32, Antoine'as Rigaudeau 17, Dejanas Tomaševičius (9 atkovoti kamuoliai) 9, Fabricijo Oberto 8.

Komentarai:
As dar isbanintas?
2005-03-23
-9
Atsakyti
to mirtise: na,forsai,pasenes zodis.Forsai tie kur su treningais? Tai lyg tu.Aisku,tau nerupi,o man tuo labiau ka tu manai.Man net smagiau kad tu "garbe" rytui darai,o ne zalgiriui.Ka tas tavo tiuty tiuty reiskia?Is estijos kiles kiba?
2005-03-23
-3
Atsakyti
jau kam kam bet tikrai ne tau forsiuk mano proto lygi vertint.. as sakau 0-6, nes kad nuo tau pasiraus tai as nelabai abejoju.. o tada butu 0-6, jej sitas pralos.. istikruju man taspats tegul losia kaip losia, bile graziai ir atsipalaidave, vistiek neber ko siekt, tik garbes netik sau bet ir forsu miestui, kuri jau gerokai smukus.. na ka laikykis objektyvusis filosofe.. tiuty tiuty ;)
2005-03-23
+4
Atsakyti
mirtise,siulau ir tau laikyt kumscius:D kad tik nebutu 1-4
2005-03-23
+1
Atsakyti
to mirtise,jo tu maladiec chiuvakas.Su raudonais treningais gezas,su chiole pazastej.Vien tas zodis chiuvakas daug ka apie tave sako.Na,geras ausis turi,kad girdi mano galvytes aida.O ar nesumaisei su savosios makaules aidu?Pamastyk,nors ka tu primastysi,galvoj vejai svilpia
2005-03-23
+10
Atsakyti
to mirtise: na,siandien bet kokiu atveju nebus 0-6 nes tai tik penktosios rungtynes,tavo nelaimei.Na,tu eik,pasirg uz Climamio.Gal vel pridesi kelnytes is laimes,kai jie laimes vienu tasku,nors tau deti i kelnes nebaisu.Tave saugo tiu tiu tiu pampersai.O gal vel cia atejes,po zalgirio pergales,svaidysi savo nesamoningus,nelabai logiskus pamastymus,apie mano higiena..Na savo proto lygi jau parodei..
2005-03-23
+6
Atsakyti
davei.. bet davei maladec ciuvakui, del durnumo tai as girdziu aida tavo galvytes pas save xatoj, ok pasnekesim po varzybu... laikyk kumscius :D kad tik nebutu 0-6..
2005-03-23
+7
Atsakyti
Siena nuo proto nusoko.Sugalvojo su likimu pazaist...
2005-03-23
+6
Atsakyti
Ulker-Siena MDP 85-71.E.Zukauskas 17 pts 11atk.k
Stombergas 6 pts
Praskevicius 2 pts
M.Zukauskas 6 pts (2/2trit.)
2005-03-23
+1
Atsakyti
Mirtise: na,as ne myzkelniukas,o tu to komplekso nejauti irgi ko gero.Traukinukas nuvazevo,tiu tiu tiu...kaip kokybe tu sauskelniu?Atitinka reklama?
Na,nenusisnekant ir nekrentant i tavo apgailetina lygi,pasakysiu kad kova bus lygi.Bet zalgiris turetu laimeti,jei vel nepakis kojos ta patI problema,per trumpas suoliukas.
Na,bet tau irgi siulyciau tyliau dziaugtis,kad netektu pralaimejusio vietoj pabuti,tarkim syvakar,kai tavo palaikoma komanda-climatronicai,pralaime sarba kita antradieni.Ko tikrai nelinkeciau ryto komandai,pralaimet.Bet tokie kaip tu vercia keisti nuomone.Bet kaip sako,duok durniui kelia
Prasom
2005-03-23
-11
Atsakyti
ech,gaila kad vis del to islaikai savo kaip buko kieminio fanelio reputacija.Siandien zalgiris be Roberto Packo.Praeita karta suzaidem lygiai.Tad sunku ka nors prognozuot.Apie uleb as finalo neprognozuoju,stai tu cia klajoi kad jau viska taip lengvai paimsit.Gal ir paimsit.Snekant tavo sneka,kelniu nepridejau.ir tikrai negalia kad rytas pralaimejo tiek mazai.Na,o tu dziaukis pralaimejimu(kaip bebutu keista) ir toliau kabinekis prie mano komentaru.Kaip koks suo .Laimingas kad pralaimeji tik dviem taskais,dar loja ant kitu.As pripazinau kad klydau prognozuodamas.Na,lok, au au
2005-03-23
-1
Atsakyti
pavydas ne eurolygos atzvilgiu.. o ne tavo svajoniu issipildymas, ir kad seis metais rytas daugiau nuveikiai.. o tu jau i kelnytes pridejas, kad jei rytas iseis i finala mazdaug jau gaus nuo hemofarmo, dar neivyko antras musis o tu jau bandai prognozuot finala.. manau kad pamesa tikrai paimta bus, o finale didesniu sunkumu nebus..
Lukasenka kas sendien laimes Z ar Climamio ? :))) nu, pasireiksk isvalgusis, uztikrintasis faneli ? ir dar jei nesunku kokiu skirtuma kas ka ? :)
2005-03-23
-6
Atsakyti
sveiki, kas nori,ir moka zaisti krepsini, turi pinigu mazdauk kas trecia diena atvaziuoti i kaisiadoryse vykstanti krepsinio turnyra (kaisiadoriu megeju lyga). ten yra ir vyru ir vaiku krapsinio komandu, lygis neblogas.sitos komandos amziaus vidurkis turetu buti mazdauk 15-20metu. seniu nereikia :) jau yra trys komandos nariai visiem po 16metu. tad jei nori gerai praleis laika ir nors kiek moki zaist krepsini prisijunk prie musu! kitas turnyro sezonas prasides tik rugsejo menesi, bet butu geriau jai jau dabar paskambintumet isiklausinetumet kas dar neaisku ir aptartume reikalus.
+37067704254
2005-03-23
-3
Atsakyti
ir dar,tikrai nepavydziu,.juk garantija kad zalgiris neiskris is eurolygos bet kokiu atveju.o gal ir rytas pateks.gal lietuvos krepsinis investiciju pritrauks.Gal uleb cup dalyvaus siaulai,ar sakalai.
2005-03-23
+8
Atsakyti
mirtise.na,prognozavau blogai,pripazystu.Siaip,tikrai rytas saunuoliai.Nesitikejau.O ka kalbejau,tai tik tu isprovokavai,nesamones kalbedamas apie zalgiri.Nzn,net kaip prognozuot.Pamesa pamate,kad reikia kovoti,ir manau klaidu nekartos.Jei rytas ir iseis i finala,tai ten o laukia hemofarm.Taigi,dar negalima sakyti kad turim antra koma eurolygoj.
Na,o dabar prasom kabinekis prie mano komentaru.
2005-03-23
+7
Atsakyti
sirkim ne uz komandas, o uz sali - LIETUVA !!!
2005-03-23
+2
Atsakyti
Lukasenka.. vo, atsigavai- kaip cia taiP ? Kokios prognozes agonijos pabaigai siam sezone ?
2005-03-23
-7
Atsakyti
to mirtise: na,tu tikrai proto bokstas.po tokiu "fanu" sneku ir norisi kuo toliau i suns dienas visa ta vainauskyna issiust.Rytas saunuoliai,sugebejo nepralaimet didesniu nei 10 tasku skirtumu.O tu cia jau pasaulio virsunej,uzkaifavai.Nebutu taip kad koks slezas verks po varzybu,kaip gagaloudis... Yra tokiu kur zalgiriui geda daro.Nu bet tu,isivaizduoji teisuoli,o dar tokias slykstynes sneki.Is vis,durnumui ribu nera
2005-03-23
Atsakyti
o as tau giliai i atminti istrigau
2005-03-23
-5
Atsakyti
buvo yra ir bus
2005-03-23
-6
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.