Ketvirtoji „Top 16“ savaitė: Jasikevičiaus pasiekimas

2009-02-27 10:15
Jonas Miklovas, „BasketNews.lt“ koresp.
Eurolygos „Top 16“ ketvirtajame ture išdalyti pirmieji kelialapiai į ketvirtfinalį. Net 7 komandos jau gali būti ramios dėl ateities – vienos žino, kad pateko tarp 8 stipriausiųjų, kitos toliau kovos tik dėl garbės, nes nebeturi jokių vilčių žengti toliau.

Tradiciškai apžvelgiame įdomiausius šios savaitės faktus ir išrenkame savaitės geriausių krepšininkų penketuką. Pastarasis sudaromas tik iš laimėjusių komandų atstovų.
  • Trys komandos jau gali pradėti pardavinėti bilietus į ketvirtfinalio rungtynes. Iki šiol nesuklupusios Madrido „Real“, Atėnų „Panathinaikos“ ir tris pergales iš keturių turinti Belgrado „Partizan“ užsitikrino vietas tarp 8 stipriausių Eurolygos komandų. Įdomu tai, kad iš šių ekipų vienintelis „Partizan“ ir pernai žaidė ketvirtfinalyje. „Panathinaikos“ ten sugrįžta po vienerių, o „Real“ – po dvejų metų pertraukos.?

  • Tuo tarpu keturios ekipos toliau galvos tik apie nacionalines pirmenybes. Sopoto „Asseco Prokom“ (0-4), Berlyno „Alba“ (0-4), Malagos „Unicaja“ (1-3) ir Romos „Lottomatica“ (0-4) nebeturi vilčių patekti į kitą etapą.

  • Svečių dominavimas. Net šešeriose iš 8 šios savaitės mačų pergales šventė svečiai. Savo aikštes apgynė tik Maksvos CSKA ir Pirėjo „Olympiakos“ komandos.

  • Savaitės mačas: CSKA – „Montepaschi“. Niekada nenurašykite Eurolygos čempionų. Tokią žinutę trečiadienį Europos krepšinio pasauliui pasiuntė Maskvos CSKA komanda. Po triuškinamos nesėkmės Sienoje ir pralaimėjimo Rusijos taurės pusfinalyje, Ettore Messinos auklėtiniai namie sumindė Sienos komandą, taip vėl įtvirtindami savo pozicijas pirmoje grupės vietoje.

  • Savaitės nevykėliai. Jei esi šimtus tūkstančių eurų gaunantis krepšininkas, turi mažų mažiausiai pataikyti baudas ir įmesti iš po krepšio. Tačiau Malagos „Unicaja“ žaidėjams tai yra per sunku. Mačo su „Partizan“ ketvirto kėlinio pabaigoje po dvi baudas prametė Robertas Archibaldas ir Jiri Welschas, o viską vainikavo Omaras Cookas. Likus žaisti 7 sekundes jis liko laisvas po krepšiu su kamuoliu, metė ir neįmetė. Šis metimas būtų persvėręs lygų rezultatą. „Unicaja“ galiausiai pralaimėjo po pratęsimo ir palaidojo savo Eurolygos sezoną.

  • Pasiekimas. Statistai Romoje nuo Šarūno Jasikevičiaus „nusuko“ bent kelis rezultatyvius perdavimus, tačiau įrašė 2, kurių jam trūko iki 500, atliktų per karjerą Eurolygoje. 500 rezultatyvių perdavimų ribą yra pasiekę tik dar trys krepšininkas – Theodoras Papaloukas, Pablo Prigioni ir J.R.Holdenas.

  • Nutrūkusi serija. Theodoras Papaloukas net 9 rungtynėse iš eilės nebuvo prametęs nė vieno dvitaškio – tikslą buvo pasiekę 22 dvitaškiai iš eilės. Mače su „Asseco Prokom“ graikas pataikė tik 2 dvitaškius iš 4 ir serija nutrūko. Jo sezono dvitaškių taiklumas – 81,8 proc.

  • Buksuoja. Marcusas Brownas trečias rungtynes iš eilės nesugeba pelnyti dviženklio taškų skaičiaus. Paskutinį kartą jam taip nesisekė, kai tik atvyko į „Žalgirį“ – pirmuose trijuose mačuose nepasiekęs bent 10 taškų, ketvirtajame jis išliejo pyktį pelnydamas 28 taškus.

  • 2000 taškų klubas. 18 taškų į „Alba“ krepšį įmetęs Juanas Carlosas Navarro prisijungė prie garbingo žaidėjų sąrašo. Jo sąskaitoje dabar – 2010 per karjerą Eurolygoje pelnytų taškų. 2000 taškų ribą yra peržengę tik Marcusas Brownas, Nikola Vujčičius, Luisas Scola, J.R.Holdenas ir Jaka Lakovičius.

  • Be gynybos. Milano „Armani Jeans“ gali tik džiaugtis, kad šį sezoną daugiau nebereikės susitikti su Vitorijos „Tau Ceramica“. Per dvejas rungtynes baskai į Milano krepšį įmetė vid. 107,5 taško.

  • Du dubliai. Maskvos CSKA aukštaūgis Erazemas Lorbekas (14 taškų, 12 atkovotų kamuolių) ir Pirėjo „Olympiakos“ vidurio puolėjas Ioannis Bourousis (13 taškų, 11 kamuolių) buvo vieninteliai, ketvirtajame „Top 16“ ture atlikę dvigubus dublius.

Geriausių savaitės krepšininkų penketukas:

Šarūnas Jasikevičius, Atėnų „Panathinaikos“: 19 minučių, 14 taškų (3/5 dvitaškių, 2/3 tritaškių, 2/2 baudų), 3 atk. kam., 2 rez. perd., 1 per. kam., 19 naud. balų.

Šaras „Lottomatica“ gynybą daužė tiek taikliais metimais iš vidutinio ir tolimo nuotolio, tiek savo firminiais perdavimais Mike'ui Batiste'ui. Be to, antrą kartą „Top 16“ etape jis nesuklydo nė karto.

Urošas Tripkovičius, Belgrado „Partizan“: 28 minutės, 17 taškų (1/5 dvitaškių, 5/11 tritaškių), 1 rez. perd., 1 per. kam., 7 naud. balai.

Akivaizdu, kad pagal naudingumo balus Tripkovičiui čia lyg ir būtų ne vieta. Tačiau būtent jo tritaškis pradėjo lemiamą spurtą pratęsime, po kurio „Partizan“ iškovojo pergalę ir užsitikrino vietą ketvirtfinalyje.


Alanas Andersonas, Zagrebo „Cibona“: 34 minutės, 18 taškų (2/5 dvitaškių, 4/5 tritaškių, 2/2 baudų), 4 atk. kam., 4 rez. perd., 4 per. kam., 2 blk., 3 kld., 23 naud. balai.

Universalus amerikietis aikštėje darė viską ir jo ekipa iškovojo vos trečią pergalę išvykoje per pastarąsias 21 rungtynes.


Matjažas Smodišas, Maskvos CSKA: 29 minutės, 22 taškai (5/10 dvitaškių, 3/6 tritaškių, 3/3 baudų), 4 atk. kam., 3 rez. perd., 4 kld., 18 naud. balų.

Prieš rungtynes net treneris Ettore Messina netikėjo, kad Smodišas galės žaisti. Slovėnas rungtyniavo nepaisydamas skausmų ir buvo pagrindinis triuškinamos pergalės katalizatorius.


Tiago Splitteris, Vitorijos „Tau Ceramica“: 21 minutė, 19 taškų (7/7 dvitaškių, 5/7 baudų), 7 atk. kam., 3 rez. perd., 2 blk., 1 per. kam., 5 kld., 28 naud. balai.

Sugrįžimą į rikiuotę brazilas pažymėjo naudingiausiojo savaitės žaidėjo titulu. Daugiau nei 3 savaites nežaidęs Splitteris aikštėje praleido vos 21 minutę, bet tapo naudingiausiu savaitės krepšininku.

Komentarai:
Anonimas
valinkit jus su tuo smodišu
2009-02-27
+1
Atsakyti
savas
tai tada mano klaida;)
2009-02-27
-3
Atsakyti
vlad
uz Sara!!!
2009-02-27
+2
Atsakyti
savas: real žaidė 05-06 metais ketvirtfinaly. tada buvo du metai kai nežaidė ir dabar vėl žais. taip kad teisinga info ;)
2009-02-27
Atsakyti
savas
Na bent viena netiksluma cia radau:D

kad "o „Real“ – po dvejų metų pertraukos" zais ketvirtfinalyje, betgi pries pora metu jie ULEB zaide ir ten taure laimejo.
2009-02-27
Atsakyti
fgd
labai prasau, paremkite zalgiri, labai visu prasau, bent po kazkiek
2009-02-27
+1
Atsakyti
Na nesutinku su Basketnews, jog del vieno pataikyto (kad ir svarbaus) tritaskio deka, Urasas patenka tarp 5 geriausiu savaites krepsininku :).
2009-02-27
-4
Atsakyti
:D
2009-02-27
+1
Atsakyti
down
paremkit zalgiri :DDDD
2009-02-27
-6
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.