Į Europos vyrų krepšinio čempionatą Prancūzijos rinktinę atvesti sieks Vincent‘as Collet. Jis trečiadienį patvirtintas nacionalinės komandos treneriu.

Taip Prancūzijos krepšinio federacija paneigė gandus, jog rinktinės trenerio postą užimti gali NBA klubą Šarlotės „Bobcats“ treniruojantis Larry Brownas, 2004 metų Atėnų olimpiadoje vadovavęs JAV rinktinei.

Collet teks sunki užduotis – įveikti visus varžovus kaunantis papildomame Europos čempionato atrankos turnyre. Tiesiu keliu į Europos pirmenybes prancūzai nepateko.

Norėdami žaisti 2009-ųjų pirmenybėse Lenkijoje, prancūzai privalo laimėti B grupėje (kausis su Italija ir Suomija) bei įveikti A grupės (Belgija, Bosnija ir Hercegovina bei Portugalija) nugalėtoją.

Šį sezoną Collet treniruoja Vilerbano „Asvel“ krepšininkus, o 2000-2008 metais vadovavo Le Mano „Sarthe“ komandai. Triskart per šiuos metus jis buvo išrinktas geriausiu Prnacūzijos treneriu.

Šią vasarą Prancūzijos rinktinei atstovauti ketina du NBA lygoje žaidžiantys krepšininkai: Tony Parkeris ir Nicolas Batumas.

Komentarai:
Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.