Lietuvos krepšininkų parodomosios rungtynės – Anglijoje

2009-03-13 10:50
Šarūnas Mazalas, „Alfa.lt“
Lietuvos vardo tūkstantmečio proga Lietuvos krepšininkai rudenį Anglijoje turėtų sužaisti parodomąsias rungtynes.

Tokią šventę Didžiosios Britanijos lietuviams organizuoja Lietuvos krepšinio federacija (LKF).

Generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas keturias šios savaitės dienas praleido Anglijoje, kur analizavo galimybę į Londoną ar šalia esantį miestą atvežti Lietuvos krepšininkus.

„Lietuvos vardo tūkstantmečio proga norime išeivijai padaryti dovaną, – Alfa.lt portalui teigė Balčiūnas. – Nežinome, ar tai būtų klubinės komandos, ar kažkuri rinktinė – konkrečių sprendimų nėra.“

„Žalgiris“ ar „Lietuvos rytas“ – prioritetas

LKF generalinis sekretorius Londone ir aplink esančiuose miestuose apžiūrėjo krepšinio arenas, kuriose galėtų vykti rungtynės.

„Į Angliją vykau norėdamas išanalizuoti visas įmanomas sąlygas ir variantus, – aiškino Balčiūnas. – Manau, kad tai įmanoma padaryti. Įgyvendinti planą nebūtų sunku techniškai – dabar į Angliją galima nuskristi tiesiai iš Lietuvos.“

LKF planuoja rungtynes surengti rudenį – prieš naujo klubinio krepšinio sezono startą. Tačiau nė su viena komanda, įskaitant Kauno „Žalgirio“ ir Vilniaus „Lietuvos ryto“ ekipas, federacija nekalbėjo.

„Šios ekipos būtų prioritetas“, – apie dvi stipriausias Lietuvos komandas kalbėjo Balčiūnas.

Nori populiarinti krepšinį

2012 metais Didžiojoje Britanijoje įvyks olimpinės žaidynės. Anot LKF generalinio sekretoriaus, lietuvių vizitas Anglijoje būtų naudingas britams.

„Norime populiarinti krepšinį, – tikino Balčiūnas. – Prieš olimpiadą britai privalo pakelti krepšinio lygį, nes po to tai padaryti bus sunku.“

Viešėdamas Anglijoje LKF atstovas įsitikino, kad ten yra daug lietuvių, kurie myli krepšinį.

„Ten – virš 100 tūkst. lietuvių, kurie nuolat seka krepšinio naujienas“, – tikino Balčiūnas.

Treneriams – unikalios studijos

LKF generalinis sekretorius Anglijoje aplankė „Worcester“ universitetą, kuriame artimiausiu metu studijuoti galės ir Lietuvos krepšinio treneriai.

Anot Balčiūno, nuo 2010 metų šiame universitete bus pradėtos dėstyti tarptautinės magistro studijos krepšinio treneriams. Bendradarbiaudamas su Lietuvos kūno kultūros akademija, „Worcester“ universitetas priims ir lietuvius.

„Tai unikali galimybė įsigyti išsilavinimą, – neabejojo Balčiūnas. – Studijos vyks atstumais, o didžioji dalis užsiėmimų bus rengiami vasarą, kai nevyks krepšinio sezonas.“

Anot LKF generalinio sekretoriaus, už tam tikrą mokestį studijuoti galės bet kuris krepšinio treneris.
Komentarai:
aa
jai anglai destys tame universitete tai nieko gero ir nebus is to issilavinimo butu kitas wariantas jai pasikwiestu gera stratega praktika kuris trenirawes ne wiena gera komanda ir turi praktiniu ziniu ne tik teoriniu
2009-03-14
Atsakyti
sveikintina!
2009-03-13
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.