Pristatytas Nacionalinės krepšinio lygos čempionatas

2005-08-30 14:49
Rokas Buračas, „BasketNews.lt“ koresp.

Kitą sezoną Lietuvos krepšinio A lygos (LKAL) pirmenybes pakeisianti Nacionalinė krepšinio lyga (NKL) antradienį (08.30) buvo pristatyta Vilniuje.

Nacionalinės krepšinio lygos prezidentu išrinktas Šilutės rajono meras Antanas Jakas teigė, jog pagrindiniai NKL siekiai – apimti kuo daugiau šalies regionų, kelti klubų autoritetą, padėti atsiskleisti jauniesiems krepšinio talentams.

[image=4575 left] Čempionai paaiškės gegužę

Kitą sezoną pirmenybėse rungtyniaus 16 komandų, padalintų į dvi grupes. Į atkrintamąsias varžybas pateks 3–6 vietas grupėse užėmusios ekipos, o 1–2 vietas užėmę klubai iš karto rungtyniaus antrajame atkrintamųjų varžybų etape. 

Finale ekipos žais iki 3 pergalių, o paskutinę vietą NKL pirmenybėse užėmusi ekipa dėl išlikimo čempionate iki dviejų pergalių kausis su LKBL čempionais.

Spalį prasidėsiančių NKL varžybų nugalėtojai paaiškės gegužės mėnesį.

Lyga stengsis padėti klubams

„Daug dėmesio skirsime lygos vadybos tobulinimui, rėmėjų pritraukimui, atviram ir aktyviam bendravimui su visuomene ir žiniasklaida. Skatinsime tai daryti ir lygos narius – klubus“, – tvirtino A.Jakas.

Paklaustas apie varžybų prizinį fondą, NKL prezidentas teigė, jog turnyro nuostatuose jis yra numatytas, tačiau kol kas konkretūs skaičiai neaiškūs. Siekiant klubams sudaryti kuo palankesnes sąlygas dalyvauti čempionate buvo nuspręsta atsisakyti nario mokesčio. A.Jakas minėjo, jog ir pati lyga stengsis padėti klubams.

NKL – tarpinė lyga tarp MKL ir LKL

[image=4579 right]Spaudos konferencijoje dalyvavęs Lietuvos krepšinio federacijos prezidentas Vladas Garastas pasidžiaugė, kad yra organizuojamos tokios varžybos: „Mūsų nuomone, tai pusiau profesionali lyga, kuri yra tarp Lietuvos moksleivių ir Lietuvos krepšinio lygų.

Daugelis vaikinų, žaidžiančių Lietuvos moksleivių lygoje yra per silpni iš karto pradėti rungtyniauti LKL, todėl rungtyniaudami tarpinėje Nacionalinėje krepšinio lygoje jie galės tobulėti ir pasiruošti profesionaliam krepšiniui“.

Galimybė tobulėti jaunimui

Šarūnas Marčiulionis taip pat teigė, jog ši lyga yra labai svarbi norint, kad jaunieji krepšininkai tobulėtų. „Kurdami krepšinio mokyklą mes susidūrėme su maža problemėle. Baigę mokyklą vaikai neturi kur sportuoti, todėl daugelis jų išvyksta į JAV.

Praėjusį sezoną įkūrėme krepšinio komandą „Akademiją–MRU“, kuri gerai pasirodė LKAL čempionate“, – pasakojo Š.Marčiulionis. Jis viliasi, jog nemažai Lietuvos krepšinio mokyklos auklėtinių galės siekti profesionalios karjeros tobulėdami NKL varžybose.

Š.Marčiulioniui pritarė ir Rimas Kurtinaitis. „Jauniesiems krepšininkams privalome sudaryti sąlygas žaisti, nes daugelis jų neturėdami tokios galimybės išvyksta rungtyniauti į užsienį“.

Planuojama išsiaiškinti, kuri Lietuvos lyga stipriausia

[image=4577 left]Panašiai kalbėjo ir pasaulio jaunimo čempionate aukso medalius su Lietuvos rinktine iškovojęs vyriausiasis rinktinės treneris Ramūnas Butautas. „Tai didelis žingsnis į priekį. Turime rūpintis jaunimu, kad jis tobulėtų. Lietuvoje yra nemažai perspektyvių krepšininkų, tačiau su jais reikia dirbti“.

Beje, Lietuvos krepšinio federacija kitų metų pavasarį planuoja organizuoti krepšinio turnyrą, kuriame dalyvautų keturių Lietuvos krepšinio lygų rinktinės: 1988–1989 metais gimusių Moksleivių krepšinio lygoje žaidžiančių krepšininkų komanda, stipriausių NKL krepšininkų ekipa, Lietuvos studentų krepšinio lygos rinktinė bei jungtinė LKL komanda, kuriai neatstovautų „Lietuvos ryto“ bei „Žalgirio“ klubų žaidėjai.

Kitą sezoną Nacionalinėje krepšinio lygoje rungtyniaus šios ekipos: Klaipėdos „Nafta–Uni–Laivitė“, „Šilutė“, Tauragės „Bremena“, Joniškio „Žiemgala–Šiaurės Vilkas“, Pakruojo „Meresta“, Pasvalio „Pieno žvaigždės“, Kauno „Žalgiris–Sabonio mokykla“, „Alytus“ (visos I pogrupyje); Jonavos „Sporto klubas“, Vilniaus „Akademija–MRU“, Vilniaus „SSK–Perlas“, Anykščių „Puntukas–Jarimpeksas“, „Prienai“, Kauno „LKKA–Atletas“, Kauno „Albara Lagiva“ ir „Druskininkų krepšinio klubas“.

Komentarai:
bet jus paziurekit i pogrupius.... „Žalgiris–Sabonio mokykla“ pateko i Vakaru pogrupy.... nesamone kazkokia..... jiems vien ilgos keliones... :/ kazkokia neteisybe
2005-08-31
+1
Atsakyti
nuo: ju domenas siek tiek kitoks:)
nklyga.lt
2005-08-30
+10
Atsakyti
Juokingiausia, kad nkl.lt domeną nusipirko ne organizatoriai :)) Dabar galės kukuoti arba po teismus tampytis :)
2005-08-30
-5
Atsakyti
neaisku, kokie tie autsaideriai bus. Visi paskutiniai LKL klubai neblogai stiprinasi, visi los BBL, visi tures ne maziau negu 0.5 mln. biudzeta, todel abejoju ar bus tokia konkurencija, kaip praejusiais metais.
2005-08-30
-6
Atsakyti
jo del makulos sutinku. pats laikas jam buvo i pensija jau... o siaip tai as lieku prie tos nuomones, kad dalis nkl komandu turi eiti i lkl... kazkoks susijungimas turi ivykti, nes lkl dabar komandu mazai kaip niekad, o nkl ekipos yra pajegios, tikrai gali varzytis su lkl autsaideriais
2005-08-30
+4
Atsakyti
Bosas: bet jis dar liko Sostines ir LKBL lygose. Nezinau kas organizuoja LKCL, bet gali but, kad irgi jis:)
2005-08-30
+4
Atsakyti
Labai laiku Makula (aka A.Makulaviciu) isspyre is LKAL.
2005-08-30
+3
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.