Komentaras: Kas nors meskite baltą rankšluostį! (video)

2009-05-10 00:55
Jonas Miklovas, „BasketNews.lt“ koresp.
[image=9705 left Stebėti „Žalgirio“ žaidimą LKL finale yra sudėtinga]Boksas yra žiaurus sportas. Vyrai galingais smūgiais vieni kitiems talžo veidus, šonkaulius ir visa kita, kas yra „aukščiau juostos“. Kai kurie boksininkai netgi kandžiojasi.

Bet boksas tam tikra prasme yra humaniškas sportas. Jei vienas iš varžovų yra beviltiškai triuškinamas, jo treneris ant ringo grindų gali tiesiog numesti baltą rankšluostį. Taip paskelbiama, kad pripažįstamas pralaimėjimas ir teisėjas anksčiau laiko nutraukia dvikovą.

Bežiūrint antrą Lietuvos krepšinio lygos (LKL) finalo dvikovą, pradėjau norėti, kad krepšinis būtų panašesnis į boksą. Tada jau trečiame kėlinyje „Žalgirio“ treneris Gintaras Krapikas būtų galėjęs išmesti rankšluostį ant parketo ir važiuoti namo.

„Taip nedaroma, – „BasketNews.lt“ paklaustas apie baltą rankšluostį, atsakė Krapikas. – Norisi ar nesinori, tokiose rungtynėse jaunesni ir mažiau patyrę žaidėjai gavo laiko pažaisti. Aišku neplanuotai, nes jeigu rezultatas būtų lygesnis, jie nebūtų tiek žaidę. Bet jie turėjo progą pasirodyti“.

Jeigu pirmosiose LKL finalo serijos rungtynėse „Žalgiris“ dar sugebėjo garbingai pabaigti mačą, tai antrojoje dvikovoje jie neturėjo jokių šansų nuo keturioliktos mačo minutės.

Tada „Lietuvos ryto“ spurtavo 28:2 ir pasiuntė „Žalgirį“ į nokdauną.

Trečiame kėlinyje jie dar kartą smogė – šįkart 15:1. Rezultatas tapo 67:34. Antras nokdaunas „Žalgiriui“.

Sunku buvo patikėti, kad žaidžia „Lietuvos rytas“ ir „Žalgiris“ – dvi stipriausios šalies krepšinio komandos.

Galutinė pergalė – 42 taškų pažeminimas – visiems laikams įeis į LKL istoriją. Tai – didžiausias skirtumas tarp komandų per visą LKL finalų istoriją.

Šis sezonas Kauno klubo treneriams ir žaidėjams buvo vienas didžiulis išbandymas Jie nusipelno pagarbos vien dėl to, kad liko kartu nepaisant visų negandų ir neišsibėgiojo po užsienio klubus. Komanda, kurios amžiaus vidurkis – vos 23,9 metų – apskritai daug pasiekė nesubyrėdama anksčiau.

Tačiau LKL finale žalgiriečiai tiesiog yra žymiai silpnesni nei stipriausia Europos taurės komanda.

Šįkart „Žalgiris“ vien per pirmą mačo pusę prarado 16 kamuolių, o iš viso suklydo 28 kartus. Chuckas Eidsonas ir Mindaugas Lukauskis perėmė po 6 kamuolius – kai kurie iš jų skriejo tiesiai į rankas po to, kai Kauno klubo krepšininkai beviltiškai įstrigdavo varžovų gynyboje.

„Žalgirio“ krepšininkai gaudavo progas mesti laisvi iš toliau, tačiau visi keliai baudos aikštelėje buvo aklinai uždaryti. Netgi Paulius Jankūnas – stabiliausias „Žalgirio“ krepšininkas šį sezoną – antrajame mače metė vos 4 dvitaškius ir 3 tritaškius. Rimo Kurtinaičio komandos gynyba baudos aikštelėje yra klampi kaip pelkė.

Vilniečių ne tik gynyba, bet puolimas veikia lyg laikrodis. Kamuolys „vaikšto“ tol, kol pasiekia laisvą žmogų. Atakuojama tik tada, kai krepšininkai yra tikri dėl metimo kokybės. O progos randamos taip lengvai, kad didesnių problemų nekilo net tada, kai visas rungtynes atakos laikas buvo skelbiamas balsu – dėl gedimo „Siemens“ arenoje krepšininkai nematė, kiek likdavo iki atakos laiko pabaigos.

Ir kai „Lietuvos ryto“ krepšininkų metimai vienas po kito skrodė „Žalgirio“ tinklelį, norėjosi to balto rankšluosčio.

Gaila, kad krepšinyje negalima pritaikyti bokso taisyklės. Nes dar du raundus teks stebėti „Žalgirio“ agoniją.

Rungtynių vaizdo reportažas:

Komentarai:
teisybe
maciulis yra duxu duxas! visiskai kaimas krc pats laikas jam suaugti butu mazvaikiui, jai kas nesugebejo perskaityt is lupu tai jis sake eik tu na.. asile yu plet tad argi jis ne kaimas? geda turetu buti jo tevams kad toki nepraustaburni isaugino
2009-05-11
-3
Atsakyti
Xi
Meskit balta ranksluosti - gelbekit lizinginius cempionus nuo pazeminimo!
2009-05-11
-1
Atsakyti
as nesakyciau kad viskas prarasta. taip lietuvos rytas laai gera komanda. as labai dziaugiuosi kad jie laimejo. bet pasiziurejus i zalgerio komanda atrodo kad jie nebemoka zaisti po tam tikro laiko... pradzioje eina lygiai o po to STOP. nu taip didziosiomis raidemis. kas cia darsi? jau psihologiskai vyrai nebesugeba susitvarkyti? gaila net man Ryto fanui buvo ziureti i zalgeri...
2009-05-10
+1
Atsakyti
negerai labai jau jie pasimetę aikštelėje taciau manau atsities ir iškovos pergale nes nėra vidutiniokaii ir gali laimėt sekančias rungtynes.
2009-05-10
-3
Atsakyti
Kiek man zinoma, po tokiu rungtyniu blesta ir ta belikusi pagarba legendinei Kauno ekipai, finale toks pralaimejimas neleistinas, tiesiog negalima taip imti ir viska paleisti, Zalgiris pradejo klimpti, o kuo labiau (greiciau) stengesi islipti is to meslo, jiems tuo blogiau sekes, zaidimas siaubingas, ir man neapsakomai gaila. Nors paciu rungtyniu gerai nemaciau, bet kiek uzmesdavau aki Zalgiris daugiausiai klysdavo, arba sviesdavo tritaski. Po antro kelinio jau galejome matyti Zalgirieciu nuleistas galvas, o aiksteleje, kaip ir Ryto, taip ir Zalgirio atsarga begiojo. Cia yra bullshit - ne finalas.
2009-05-10
-6
Atsakyti
tai jau jo
17 kmeciui bicheliui galva prakirto , gerai , kad nenusuko dar . ne tokiem zaisti tokiose varzybose ... per daug nosi uzries kad zalgirio narys , nes dar protas nesusiformaves , galvos viska pasieke :D
2009-05-10
-3
Atsakyti
to anonimas
sako 42 tai ne 50 :D krc graudu :D Yra ziauriai didelis skirtumas ar 42 ar 50 ? arbu skaiciai reiskia sutrynima , pazheminima ir kaip pavadinsi taip nepagadinsi , Vaikeli gyni looseriu komanda ir taip aisku , tau vkr faktus pateike per tv . neimanoma cia tau ka pasakyt
2009-05-10
Atsakyti
to anonimas
Tu durnas ar apsimeti ?
2009-05-10
+6
Atsakyti
Londons ezhis
nu sunku suprast, palaikiau ryta,bet kai zhali ishsoko 7+ i prieki - tai padare gan graziai ir kovingai, buvo akivaizdu kad kiti ryto zhaidejai laukia eidsono, ir patys per daug jaudinas(kaip ir zhaliu beje). Paskui jau viskas pasisuko keista vaga - man atrodo akivaizdus centro trukumas, konsoliduojancio gynyba. Juk aisku kiekvienam kad Jankunas ir Klimavicius prie geriausiu noru nera centrai - cia tik zalgirio beda kad nerado sprendimu.

As net nelinkes sakyt kad LR sudetis individualiai daug sipresne - jie neturi Jankuno(faktiskai vienintelis tokio kalibros zaidejas toj pozicijoj visoj LKL), Kalnietis akivaizdziai kandidatuos is rinktine, Maciulis jau senai turi vieta ten. Salenga nezaidzia rinktinej del savo ishsishokimu. Kai is LR tai Petras ir Lukauskis tik kiek aiskesni.

Is tikruju nubalsavau kad LR laimes finala sausai - bet manau kad cia ne tik ju paciu uzhsitarnauta bet ir zalgirio varginancio sezono(su pastovia bankroto gresme).

Sveikinimai LR fanams, uzuojauta zaliuju - jie nenusipelne to(savo palaikymu) - geda buvusiai zalgirio vadybai(as manau reiktu paviesint visus faktus ir esant leshu svaistymo faktams patraukti juos pagal baudziamaja atsakomybe)
2009-05-10
-2
Atsakyti
to to anonimas
tu tai asilas 42 taskai tau cia beveik 50? :D
2009-05-10
Atsakyti
to anonimas
Nu ir optimistas :D juk komanda prakisho beweik 50 tashku :) tu bent suvoki ka tai reiskia? :D
2009-05-10
+2
Atsakyti
Dangis (+0.55) >>>

zinok kyla abejones, nes manau dvi likusias varzybas RYTAS zais trecia sudetim, taigi ant 50 nedarysim, nu bet po +20 tai turetu but liuosiai.
2009-05-10
-7
Atsakyti
Po tokiu varzybu gali dingti noras buti profesionaliu krepsininku. Jau geriau gatves sluotu negu aikstelej geda darytu Kawnuj
2009-05-10
-14
Atsakyti
geras straipsnis :)
2009-05-10
-1
Atsakyti
Na va, yra naujas LKL rekordas, kuri Rytas gali pagerinti per ateinancius du macus :)

Kaune gal to ir nepavyks padaryt, bet ketvirtadieni - Vilniuje, tai zali bus laimingi jei gaus maziau nei 50 tasku :D:D:D
2009-05-10
+2
Atsakyti
Anonimas
man tai juokas ima laimejo rytas cia dvi rungtynes is eiles tai visi ir mano kad zalgiris nieko nesugeba. o as tai tikiu kad zalgiris laimes lkl finala ir pofik kad dvi rungtynes is eiles pralaimejo dideliu skirtumu. Paprasciausiai nereikia kreipti demesi i ta skirtuma dideli, iseju juk i nauda tokie spendrikai lkl finale pazaide patirties igavo taisingai krapikas ir sako. ir eidsonas juk ne robotas paprasciausiai zalgirio zaidejams labiau reikia susikaupti ir pasitiketi savim bei treneriu.
2009-05-10
-3
Atsakyti
Saunuoliai Basketnews
va man patinka tokie straipsniai kur pasikapstoma ir parasoma kaip ir kas negerai, aisku apie sias varzybas daug rasyti ir nereikia nes za\lgiris zaide kaip pirma karta susirinke tad pas juos nebuvo ne vieno teigiamo dalyko
2009-05-10
-2
Atsakyti
Dainius
Geras klausimas-kas mes ranksluosti?Bokse,isties garbingoje sporto sakoje,musasi du,vienas pries viena.Kada matosi akivaizdus pranasumas,kovanutraukiama,kad nezaloti priesininko.Reiskia mintis yra viena-nugaleti varzova garbingoje kovoje ir tiek.Jokiu is to sekanciu isvadu nera.

Su Kauno sirgaliais visai kitaip.Tai infantilus zilsteleje "dziadai" kartu su snargletu jaunimu,bet kokia pergale pries Ryta(bet kokia kaina) ,tai pateikia kaip mazu maziausiai Lietuvos ryto zaideju neigaluma su komentaru"portugalai" i kuri sudeda visa sarkazma.Ryto gi pergale yra tik pergale ir tai sumenkinama iki begalybes.JUk "portugalai" neturi teises laimeti pries"mus".O kas jie tokie?Daktarines kulturos sekejai.Ir nieko daugiau.Skardinemis apmete varzovus.Neturedami ne vieno juodzio uz milijona negali zaisti su normalia komanda.Duok "Rudupiui" tiek brangiu juodziu
Ne mielieji ,ne ranksluosti mesti,o dasmaugti iki gedingo galo(nors kame cia geda?),kad suprastu,tai Lietuva ,tai dvi vienodos lietuviskos komandos,o istorija apie slovinga kieno nors praeiti,palikime istorikams.Gerbkite kauniokai varzova,kaip bokso ringe ir nereiks jokiu skardiniu lietaus ant "portugalu" galvu.Nebukite isproteje rusu ar anglu futbolfaniai,kurie zudo zmones del niekalo.
2009-05-10
+7
Atsakyti
Tiek pirmose, tiek antrose norėjos, kad anksčiau pabaigtų.
2009-05-10
+3
Atsakyti
Prinokęs
Bet uz tuos 3 metus dabar reikia lizinga atidavinet (26 limonai ne suns papas).
2009-05-10
+4
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.