A.Paulauskas: „Pralaimėjimą lėmė bloga gynyba“

2005-09-04 00:37
Rokas Buračas, „BasketNews.lt“ koresp.

Lietuvos moterų krepšinio rinktinė Turkijoje vykstančiame Europos čempionate patyrė pirmąją nesėkmę. Šeštadienį (09.03) lietuvės turėjo pripažinti Serbijos ir Juodkalnijos rinktinės pranašumą.

Pralaimėjimą lėmė gynyba

[image=4669 right]Po pralaimėjimo vyriausiasis Lietuvos moterų krepšinio rinktinės treneris Algirdas Paulauskas tinklapiui „BasketNews.lt“ tvirtino, kad pagrindinė pralaimėjimo priežastis buvo prasta lietuvių gynyba: „Rungtynių pradžioje blogai gynėmės, o paskui ta „uodega“ (toje atkarpoje Serbijos ir Juodkalnijos krepšininkių įgyta persvara, – Red.) mums vilkosi visą susitikimą“.

Strategas teigė, kad komandai nepavyko išspręsti gynybos problemos, kuri Lietuvos rinktinę kamavo ir per Rygoje vykusį draugišką susitikimą su Serbijos ir Juodkalnijos ekipa, kurį lietuvės pralaimėjo 63:67.

Čempionato atradimas – Eglė Šulčiūtė

„Iš dalies gynybos problemą išspręsti pavyko – turnyre Ispanijoje serbėms pralaimėjome 5, turnyre Latvijoje – 4, o čia jau trimis taškais, todėl progresas yra“, – liūdnai juokavo A.Paulauskas.

Jis pripažino, kad iš priekinės linijos žaidėjų jį džiugino vienintelės E.Šulčiūtės pasirodymas: „Iš trijų „centrų“, kurie yra funkcionalūs, šiandien liko tik Šulčiūtė. Po dviejų pirmenybių rungtynių ją galima pavadinti čempionato atradimu, tačiau jis dar tik prasidėjo. Pirmuosius du mačus ji sužaidė labai gerai“, – tinklapiui „BasketNews.lt“ teigė A.Paulauskas.

[image=4672 left]Šiandien – su agresyvia Turkijos komanda

Sekmadienį (09.04) Lietuvos moterų rinktinė žais trečiąsias Europos pirmenybių rungtynes su Turkijos krepšininkėmis. Rinktinės strategas sakė, jog turkės yra čempionato šeimininkės, todėl tai komandai prideda jėgų.

„Tai labai agresyvi ir greita komanda. Visas keturiasdešimt minučių Turkijos krepšininkės spaudžia varžoves. Ekipa turi lygiavertę sudėtį, todėl dažniausiai aikštelėje pasirodo visos krepšininkės, kurios demonstruoja agresyvų krepšinį“.

Per pirmąsias čempionato rungtynes Turkijos krepšininkės 81:69 nugalėjo Serbijos ir Juodkalnijos ekipą, o šeštadienį (09.03) po atkaklios kovos 87:91 pralaimėjo pirmenybių favoritei Rusijos rinktinei.

Nors prieš čempionatą Turkijos rinktinės niekas nelaikė favorite, po dviejų pirmųjų šios komandos rungtynių galima susidaryti nuomonę, kad aikštelės šeimininkes, nepaisant to, kad jos nedalyvavo pastarųjų 15 metų Europos čempionatuose, turi gerbti visos varžovės.

Komentarai:
Na Sulciute tai tikrai maloniai nustebino.
2005-09-04
-2
Atsakyti
netgi labai negerai... jei butu laimejusios pries serbes, butu praktiskai uzsitikrinusios vieta ketvirtfinalyje, o dabar velnias zino kaip ten bus... su turkemis bus labai sunku vien del to kad seimininkes, o jei dar ir agresyviai losia ir presinguoja po visa sale, gali klaidos vel pasipilt...
na tikekimes, kad viskas bus ok
2005-09-04
Atsakyti
blogai,taciau tures daudiau stimulo iveikti turkes..
2005-09-04
-1
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.