Chomičius: „Man tai nebuvo didelė staigmena“

2009-06-04 13:50
Giedrius Janonis, Alfa.lt

Su Kazanės „Uniks“ jaunimu tapęs Rusijos čempionu, Valdemaras Chomičius sulaukė įvertinimo.

Vakar 50-metis lietuvis pasirašė vienerių metų trukmės kontraktą su pagrindine „Uniks“ komanda.

Vyriausiojo trenerio poste jis pakeis Aleksandrą Petrovičių, kuris šį sezoną su ekipa iškovojo Rusijos taurę ir šalies pirmenybių bronzos medalius.

„Man tai nebuvo didelė staigmena, – naujienų portalui Alfa.lt tikino strategas. – Sulaukiau atsako už indėlį į jaunimą. Klubo vadovai visą sezoną stebėjo mane ir pamatę didelį potencialą pakvietė. Kaip aš sakau, norint tapti vyriausiuoju vedliu, turi sutapti tam tikri profesiniai taškai“.

Buvusių žalgiriečių greičiausiai nekvies

Šiuo metu Chomičius kartu su klubo vadovybe pradėjo burti komandą kitam sezonui. Vakar žiniasklaidoje pasirodė pranešimai, jog „Uniks“ į Kazanę ketina prisivilioti buvusius Kauno „Žalgirio“ krepšininkus Paulių Jankūną ir Joną Mačiulį, tačiau, pasak stratego, šios žinios – kalbų lygmenyje.

„Na, turbūt mane ne taip suprato. 2007-2008 metų sezone rimtai svarstėme šią galimybę. Noriu, kad jie atstovautų mano komandai, tačiau tai tik norai, daugiau nieko. Ateityje – galbūt. Šiuo metu galvojame, kaip sustiprinti „centro“ poziciją“, – teigė Chomičius.

Kartu su Petrovičiumi ekipą paliko ir asistentas Andreja Gavrilovičius. Jo vietą užims lietuvis Mindaugas Lukošius, kuris iki šiol vadovavo Libano sostinės Beiruto „Blue Stars“ krepšininkams.

Daugiau pasikeitimų trenerių štabe neplanuojama.

Užduotis – pagerinti puolimą

Chomičiaus pirmtakas Petrovičius daugiausiai kritikos strėlių sulaukdavo dėl padriko puolimo. Pasak stratego, norint įgyvendinti iškeltus tikslus, pirmiausiai reikės sustyguoti įžaidėjų veiksmus, kurie įneša daug erzelio į ekipos puolimą.

„Laukia išties sunkus darbas, – sakė Chomičius. Reikia daug ką gerinti. Net tą pačią gynybą, kuri buvo taip liaupsinama. Labiausiai į akis krenta prastas pataikymas nuo tritaškio linijos. Tai ištaisę, turime grįžti į pergalingą kelią“.

Nacionalinėse šalies pirmenybėse „Uniks“ krepšininkams bus keliami tie patys tikslai. Tuo tarpu Europos taurės turnyre rusai privalės mažiausiai nužingsniuoti iki finalo aštuoneto.

„Nepasitikėčiau savo jėgomis – neičiau dirbti, – dėstė treneris. – Kaip ir kiekvienas žmogus turiu ir blogų, ir gerų savybių. Nesu iš tų trenerių, kurie neduoda atsikvėpti savo auklėtiniams. Bandysiu kiek įmanoma maksimaliau spausti žaidėjus. Jei tai, su kai kuriais nepavyks, spausiu ne 100 proc, o 70 proc. Vis tiek, tai duos naudos“.

Komentarai:
Gal ir klystu, bet, mano nuomone, Chomičius yra treneris vidutinybė. Po Garasto pasitraukimo labai norėjo rinktinės vairą perimt. Laimei, rinktinės treneriu buvo paskirtas Kazlauskas. Savo nuomonę pakeisiu nebent tada, jei Chomičius su "Unics" įgyvendins klubo keliamus kito sezono tikslus (čia su sąlyga, jei kitp sezono komandos sudėtis nebus silpnesnė už šiemetę). Kitu atveju taps aišku, kad žmogus eilinį kartą gražiai šneka, bet tos kalbos realiais rezultatais taip ir nevirsta.
2009-06-04
+3
Atsakyti
pirmas zingsnis puikios trenerio karjeros link. po sio sezono jis tikrai to wertas
2009-06-04
+8
Atsakyti
Tai puikus karjeros šuolis Chomičiui, pats kažkada yra užsiminęs kad norėtų treniruoti pagrindinę Uniks komandą, todėl liks Rusijoje ir sieks to tikslo, o čia staiga visiems netikėtai trenerio kėdę gavo anksčiau ir norisi tikėti kad ne dėl blogo gyvenimo ar kito trenerio kroato prasto pasirodymo, o dėl to kad pats iškilo su Uniks jaunimu, dėl savo nuopelnų. Petrovičius šiemet sugebėjo tik taurę Rusijos lygoje pasiekti, o bronzos medaliai Uniks vadovybei nėra tokie mieli kaip būtų sidabro, nekalbu apie nevykusį pasirodymą euro cup, viską sudėjus sezonas tik patenkinamas. Sėkmės jam kuo dižiausios, o jos tikrai prireiks nes Uniks ambicingi, kito sezono tikslai bus vėl kalnus versti.
2009-06-04
+1
Atsakyti
lt bus geresne:D
2009-06-04
-3
Atsakyti
slimas666666
Giedrius Janonis jo smegenis vilnonines,raso ta pati per ta pati.
2009-06-04
-5
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.