Vilniaus „Lietuvos ryto“ krepšininkai pradeda kontrolinių varžybų ciklą. Šį sezoną Eurolygoje debiutuosianti vilniečių ekipa išvyko į Vokietiją, kur sužais trejas rungtynes,  praneša oficiali Vilniaus klubo svetainė internete.

Komandoje šiuo metu yra 10 žaidėjų: Frederickas House'as, Haris Mujezinovičius, Andrius Šležas, Povilas Čukinas, Matthew Nielsenas, Ivanas Tomas, Sandis Buškevicas, Steponas Babrauskas, Artūras Jomantas ir Giedrius Jankauskas.

[image=4754 right]Iš Lietuvos rinktinės stovyklos užvakar paleistas Tomas Delininkaitis gavo keletą dienų poilsio ir į Vokietiją nevyko.

Dar trys „Lietuvos ryto“ krepšininkai – Robertas Javtokas, Simas Jasaitis ir Mindaugas Lukauskis – su šalies rinktine ruošiasi Europos čempionatui.

Pirmąjį mačą Vokietijos mieste Špergau ULEB taurės turnyro laimėtojai penktadienį žais su Heno Monso „Dexia“ (Belgija) klubu. Šeštadienį startuos keturių ekipų turnyras, kurio pusfinalyje vilniečiai rungsis su Berlyno ALBA (Vokietija). Rugsėjo 11 d. „Lietuvos ryto“ varžovas bus arba kitas Vokietijos klubas Veisenfelso „Mitteldeutscher“, arba „Dexia“.

Per varžybas Vokietijoje į aikštę pirmąsyk po daugiau nei pusmečio pertraukos turėtų žengti F.House'as. Sunkią kelio raiščių traumą išsigydęs amerikietis iš pradžių tikriausiai žais po kelias minutes. Iš JAV su nemažu antsvoriu sugrįžęs F.House'as jau sugebėjo atsikratyti aštuonių kilogramų. Šiuo metu jis sveria 103 kg, o iki sezono pradžios turėtų numesti dar 7 kg.

Grįžusi iš Vokietijos „Lietuvos ryto“ komanda savaitę treniruosis Vilniuje, o rugsėjo 20 d. išvyks į Slovėniją. Ten taip pat numatytos trejos kontrolinės rungtynės – rugsėjo 21 d. su Rūtenio Paulausko treniruojama Maskvos srities "Dinamo" ekipa. 23 d.turnyro pusfinalyje vilniečiai žais su Liublianos „Olimpija“, o dar po dienos – su „Dinamo“ arba Domžalų „Helios“ (Slovėnija) klubu.

Parvykę iš Slovėnijos „Lietuvos ryto“ krepšininkai rugsėjo 28 d. ketina sužaisti pirmą kontrolinį mačą Vilniuje. Šeimininkų varžovas bus Vloclaveko „Anwil“ (Lenkija) klubas.

Tuomet vilniečiai savaitei persikels į treniruočių stovyklą Druskininkuose, o spalio 5 d. planuoja išskristi į Ispaniją, kur numatytos dvejos varžybos su Alikantės „Etosa“ ir Madrido „Estudiantes“.

Komentarai:
nemanau, kad Rytas ka nors Eurolygoj pasiex, bet gal...
2005-09-09
+3
Atsakyti
pasiruosimas tikrai ispudingai atrodo, kaip rezulatati bus- kas kita...
2005-09-09
Atsakyti
Na skamba kaip profesionaliai paruostas pasiruosimas :)) Ziuresim kas gausis per pirmas EL rungtynes arba per graju Zalgiriu :)
2005-09-09
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.