„Rūdupis“ – viena koja LKL ir BBL, „Juventus“ ieško lėšų

2009-07-09 11:57
Jonas Miklovas, „BasketNews.lt“ koresp.
[image=10150 left Prienų salėje tvarkomos rūbinės, tribūnos]Prienų „Rūdupio“ komandos vadovai yra tikri, kad kitą sezoną jie žais Lietuvos krepšinio lygoje (LKL). Utenos „Juventus“ taip drąsiai kalbėti kol kas negali.

Dvi komandos, pernai rungtyniavusios Nacionalinėje krepšinio lygoje (NKL), šiemet siekia vietos LKL, tačiau joms skirtingai sekasi.

„Rūdupis“, kaip NKL čempionas, teturi susitvarkyti salę ir surinkti reikiamą biudžetą.

Trečiadienį susirinkę šio klubo vadovai patvirtino, kad kitą sezoną jie surinks 600 tūkst. litų biudžetą, paskyrė trenerius ir pradeda burti komandą. Prienų salėje rekonstrukcijos darbai verda jau kurį laiką ir neabejojama, kad iki rugsėjo 1 dienos viskas bus padaryta.

„Juventus“ ekipa turi modernią salę, tačiau jai reikia sumokėti stojamąjį 350 tūkst. litų mokestį. Būtent tai ir kiša koją Aukštaitijos ekipai.

Salės rekonstrukcijos darbai – visu pajėgumu

Į LKL žemėlapį besiveržiančiam „Rūdupio“ klubui svarbiausia yra pagal lygos standartus susitvarkyti salę. Darbai arenoje pradėjo virti dar birželio pabaigoje. Dabar ten tvarkomos rūbinės, praplečiamas balkonas, įrengiama kilnojama tribūna salės gale.

Po rekonstrukcijos salėje galės tilpti ne mažiau kaip 800 žiūrovų.

Pakankamai erdvi aikštė, pasirodo, iki šiol neatitiko FIBA standartų – ji buvo 40 cm platesnė ir 1 metru trumpesnė. Po rekonstrukcijos viskas bus sutvarkyta kaip reikia. Neabejojama, kad iki rugsėjo 1 dienos – termino, kurį iškėlė LKL – visi darbai bus baigti.

„Naujos krepšių konstrukcijos bus atvežtos tik rugsėjo 10 dieną, bet LKL vadovai sako, kad tai neturės įtakos“, – kiekvieną smulkmeną yra numatęs „Rūdupio“ klubo direktorius Aurimas Bartuška.

Tarp kandidatų – Maceina

Trečiadienį „Rūdupio“ vadovai suformavo valdybą, kuri patvirtino, kad kitą sezoną bus surinktas reikiamas 600 tūkst. litų biudžetas. Be to, komandai toliau vadovaus Virginijus Šeškus ir Mindaugas Arlauskas.

Treneriai pradės komandos formavimą. Tikimasi, kad iš praėjusio sezono komandoje liks bent 5 žaidėjai. Anot Bartuškos, dabar svarbiausia rasti įžaidėją ir vidurio puolėją.

„Ieškome pajėgių įžaidėjo ir vidurio puolėjo, nes tai svarbiausios pozicijos. Kai paaiškės šie krepšininkai, galėsime prie jų derinti ir kitus žaidėjus“, – „BasketNews.lt“ kalbėjo Prienų ekipos direktorius.

Tarp galimų kandidatų į „Rūdupio“ ekipą minimas praėjusį sezoną „Šiauliuose“ žaidęs Gediminas Maceina.

Prienų ekipa artėjantį sezoną žais ne tik LKL, bet ir Baltijos krepšinio lygos (BBL) Iššūkio taurėje.

„Juventus“ ieško lėšų

Jeigu Prienuose jau kvepia LKL varžybomis, tai Utenoje situacija visiškai kitokia. „Juventus“ vadovai kol kas nėra radę būdo, kaip sumokėti 350 tūkst. litų stojamąjį mokestį, todėl nežino, ar kitą sezoną pravers stipriausios Lietuvos lygos duris.

„Mes nusiteikę optimistiškai, tačiau bijau, kad neatsimuštume į nūdienos realybę, – „BasketNews.lt“ sakė „Juventus“ prezidentas Žydrūnas Urbonas. – Surinkti stojamąjį mokestį pernai ar užpernai nebūtų buvę problemos, tačiau šiemet turėti ir didelį biudžetą, ir sumokėti mokestį gali būti nerealu“.

Klubo prezidentas džiaugiasi bent tuo, kad dėl situacijos žaidėjų rinkoje šiemet klubas nieko nepraras, jei komplektaciją pradės vėliau. Žaidėjai ir treneris bus renkami tik tada, kai bus žinoma, kurioje lygoje – LKL ar NKL – kitą sezoną žais Utenos ekipa.

Urbonas tikisi, kad situacija dėl stojamojo mokesčio išaiškės iki rugpjūčio 15 dienos – maždaug tuo metu jau norima komplektuoti komandą.

Jei Utenos ekipa būtų priimta į LKL, Urbonas neatmeta, kad pats gali apsivilkti šio klubo marškinėlius.

„Dar norėtųsi pažaisti užsienyje ir užsidirbti, juolab, kad galimybių tam yra. Tačiau gal teks padėti Utenos komandai. Jeigu tik ši žais LKL“, – šyptelėjo Urbonas.

Komentarai:
fkwmlfnkf
jei liks giedraitis sestokas jurgo ir ras normalu centra ir izaideja bus visai normali komanda.
2009-07-09
-1
Atsakyti
qwe
kas juokingiausia tai,kad rusijos lygoj stojimo mokestis tik 140 tukstanciu litu,o pas mus 350 tukst.manau visiem aisku,kad bet kuriai rusu komandai tokia suma pinigu yra pakankamai juokinga,o va lietuvos silpnesniem klubam tai jau skausmingas kisenes pakratymas.
2009-07-09
+1
Atsakyti
justas
ostikas taip.
2009-07-09
-1
Atsakyti
Anonimas
Prienai tau saunuoliai, manau tikrai neturetu but paskutinej vietoj lkl. Dziugu, kad juos palaiko ir remia savivaldybe, galetu tokiu pavyzdziu pasekt ir daugiau miestu.... Linkiu sekmes jiems :)
2009-07-09
-1
Atsakyti
Jei neklystu, Maceina iš Prienų yra, ar ne? Kaip vietinis, turėtų padėti savo komandai debiutuojant LKL. Aišku, vviskas atsimuša į pinigus. Bet kažin ar dabartinėmis sąlygomis algos labai skirtųsi visose LKL komandose, išskyrus Žalgirį ir Lietuvos rytą.
2009-07-09
-2
Atsakyti
akivaizdu, kad Prienai rimtai nusiteikę ir neturėtų būti pastumdėliai LKLe. o Utenos gaila. turi salę, bet surinkti tokią sumą iš tiesų sunkoka..
2009-07-09
-1
Atsakyti
Tomas
o kam tu daug komandu reikia 2 komandas padarit geros ir kist litus o ne daug komandu naudos is tos nera
2009-07-09
-3
Atsakyti
Reikejo laimeti NKL,tuomet nebutu problemu,o dabar kabinkites komerciniu budu ir neverkslenkit kaip bobos,kad nesumazino stojamojo mokescio
2009-07-09
+12
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.