Lietuvos jaunučių (iki 16 metų) rinktinė beveik iššvaistė 21 taško pranašumą, bet užsitikrino vietą Europos čempionato ketvirtfinalyje. Lietuvaičiai antradienį 75:65 (19:10, 22:13, 16:17, 18:25) nugalėjo Juodkalnijos krepšininkus ir iškovojo antrą pergalę E grupėje.

Dariaus Dikčiaus auklėtiniai atitrūko dar pirmoje rungtynių pusėje. Pirmo kėlinio pabaigoje ir antro pradžioje jie pelnė 9 taškus be atsako ir įgijo 13 taškų persvarą (23:10). Iki ilgosios pertraukos šis skirtumas pasiekė 18 taškų ribą (41:23).

Trečiame kėlinyje skirtumas kelis kartus buvo pasiekęs 21 tašką (46:25, 51:30), bet varžovai nebuvo linkę nuleisti rankų. Ketvirtame kėlinyje juodkalniečiai priartėjo iki 6 taškų (63:69), bet mačo pabaigą sėkmingiau sužaidė lietuviai.

Pergalės iškovoti nesutrukdė nė tragiškai didelis klaidų skaičius. Mūsiškiai net 32 kartus prarado kamuolį.

Lietuvos jaunučių rinktinė: Mantas Mockevičius (9/10 dvtaškių) ir Tauras Jogėla po 18, Rokas Narkevičius 16, Tomas Lekūnas ir Vaidas Kariniauskas po 8, Osvaldas Olisevičius 4, Paulius Semaška 2 (8 rez. perd., 5 kld.), Simonas Krymantas 1.

Juodkalnijos jaunučių rinktinė: Nikola Ivanovičius 24, Marko Mugosa 18 (8 per. kam), Nemanja Gavraničius 6.

[image=9082 left]Darius Dikčius (Lietuvos jaunučių rinktinės vyr. treneris): „Juodkalnija primetė mums savo žaidimą. Stojo į 1-3-1 zoninį presingą. Ruošėmės ir žinojome, kaip jie taip ginsis, bet žaidėjams kažkas atsitiko, užsispazmavo smegenys gal. Įsivėlėme į jų pasiūlytą žaidimą. Mūsų pagrindinis įžaidėjas Semaška pelnė 2 taškus ir padarė 5 klaidas. Jo nebuvo.

Šiandien norėjome leisti kuo mažiau žaisti Jogėlai, Semaškai, Ramašauskui, bet tai nepavyko. Patys sau šiandien prisidirbome.

Psichologiškai nėra svarbu su kuo žaisti ketvirtfinalyje, nes ten išlygina abiejų komandų galimybes, daug lemia sėkmė“.

E grupės turnyrinė lentelė:

Pos Komanda GM W L Diff
1 Rusijos jaunučių rinktinė 4 4 0 93
2 Lenkijos jaunučių rinktinė 4 3 1 -4
3 Lietuvos jaunučių rinktinė 4 2 2 16
4 Turkijos jaunučių rinktinė 4 2 2 -8
5 Juodkalnijos jaunučių rinktinė 4 1 3 -48
6 Italijos jaunučių rinktinė 4 0 4 -49

Vaizdo reportažas:


Komentarai:
saunuoliai kad laimejo, bet gasdina didelis klaidu skaicius jei mes ir toliau metysim kamuolius i uzribi tai medaliu nematyt
2009-08-12
+5
Atsakyti
nuomone
Ziurovai kritikuoja klaidas padariusius zaidejus, treneris varo ant savu vaiku tokiomis frazemis, kurios prasilenkia su elementaria kultura! Zuvis puna nuo galvos: kai su psichologinemis problemomis susitvarkys pats treneris, tures drasos garsiai ivardinti savo klaidas, tada ir komanda zais taip, kaip ji gali. Bet kai po pralaimetu rungtyniu treneris net neuzeina pas savo treniruojama komanda, tai daug pasako apie Dikciu, kaip apie treneri ir apie zmogu.
2009-08-12
-1
Atsakyti
Algis
Iš klaidų juk mokomės
2009-08-12
-2
Atsakyti
Anonimas
pokolkas E grupej visas rungtynes laimejo buvusios B grupes komandos. tai reiskia kad lietuviam likus vienam turi nebepavyks pakilt auksciau 3 vietos, bet ir nenurkris zemiau 4.

jei turkai prakis pries rusus net pir pralaimeje liktume 3vt.

laimejus viskas butu aisku. cia vienintelis klaustukas likes musu grupej pries paskutine diena. kas bus 3.. kas 4vt.
2009-08-12
-2
Atsakyti
$$$$$$$
uztat semaska atliko 8 rezultatyvius perdavimus, sio zaidejo trukumas tai klaidos ypac kai pasuoja zaidejui prie kurio tris varzovai, nemasto ir metimas is tritaskio zonos ypac per pirmas trys rungtynes mete kol rankos paskaudo:). Bet turi jis ir pliusu puikiai atlieka perdavima atsidengusiam komandos draugui tai reiskia kad turi puiku aikstes matyma, taip pat gerai izaidineja kamuoli, nors kamuolio varymo technika kiek slubuoja bet tai jam netrukdo apsivaryti tris varzovus. Man dar patinka centras ramasauskas jis puikiai blokuoja kamuolius gal kiek slangas atrodo pasimetes bet ir komandos draugai jam mazai asistoja. toliau Narkevicius dirba savo darba meta uztikrintai ir nesimaivo. uzknisa lekunas labai jau mandras gincijasi su teisejas per rungtynes su turkais maciau kaip jis parode zenkla teisejui nu tipo tu durnas ir t.t bet siaip jis zaidzia stabiliai. Tuoliau Jogela taip jis sios komandos lyderis bet jau per daug maivosi. Mockevicius turi gera prasiverzima greitai pabega i kontroataka gerai pataiko is tritaskio bet jo kaip ir jogelos problema savanaudiskumas galetu kamuoli dazniau atmesti laisvam zaidejui. Na ka snd laimi preis italija ir jie treti grupeja bet mano nera jokio skirtumo treti ar ketvirti vistiek reikes visus iveikti norint tapti ciampionais o tai pavyks jai zais drausmingai tausodami kamuoli ir atliks derinius iki galo tai yra mes paruostus metimus. sekmes
2009-08-12
-13
Atsakyti
Apie komentatoriuTai man norėjosi garsą nuimt ...Tiesa, tą ir padariau...R.Petrauskas smerkia savus, visiškas pesimistas, jokių emocijų teigiamų, giria varžovų metimus ir pranašauja mum pralaimėjimą. Krepšinis tai šventė iki paskutinio švilpuko. Jie vaikai, o mes žiūrovai sergam už juos, kad ir kaip klostytųsi. Gerb.komentatorius gadina aurą tvyrančią rungtynių metu...Jei tavo vaikas ten žaistų irgi taip komentuotum? Yra skirtumas tarp KOMENTATORIUS ir KRITIKAS..Ačiū, man jau lengviau


didysis Petrauskas net nesugeba pajudint savo užpakalio ir atvažiuot iš Vilniaus į Kauną, kad tas rungtynes pakomentuot. tai ką čia kalbėt apie jo darbo kokybę..
2009-08-12
+2
Atsakyti
to apie komentatoriu
tikriausiai tavo vaikas ten zaidzia,tai taip skausmingai priimi tokius pasalinius dalykus,jau neturi prie ko kabinetis,tai kad blogai zaidzia tie vaikuciai,tai ko cia dziugaut???
2009-08-12
+6
Atsakyti
na susidaro toks dvejopas ispudis po siu rungtyniu, visu pirma gerai kad laimejo bet ar buvo naudingos tokios rungtynes su tokio lygio komanda tai abejoju, o tai ir pasimate klaidu skaiciuje, netaikliu metimu is patogiu padeciu ir kitas brokas, tikiuosi neissiderins musu zaidimas po tokiu rungtyniu nors italai taip pat numanau bus panasaus lygio kaip juodkalniai, bet reikia zaisti o ne zioplineti, sekmes
2009-08-12
Atsakyti
Apie komentatoriu
Tai man norėjosi garsą nuimt ...Tiesa, tą ir padariau...

R.Petrauskas smerkia savus, visiškas pesimistas, jokių emocijų teigiamų, giria varžovų metimus ir pranašauja mum pralaimėjimą. Krepšinis tai šventė iki paskutinio švilpuko. Jie vaikai, o mes žiūrovai sergam už juos, kad ir kaip klostytųsi. Gerb.komentatorius gadina aurą tvyrančią rungtynių metu...Jei tavo vaikas ten žaistų irgi taip komentuotum? Yra skirtumas tarp KOMENTATORIUS ir KRITIKAS..Ačiū, man jau lengviau
2009-08-12
+3
Atsakyti
Anonimas
Kip tas jogela ar kaip ten bbd zvieris;D
2009-08-12
+1
Atsakyti
Pritariu. O del Semaskos, tai ne tau adresavau, o tiem, kurie ant jo stume pirmas keleta rungtyniu.
2009-08-12
+5
Atsakyti
Net negalvoju, kad nors vienas musiskis yra grybas, taciau cia kitos bedos, o ne susizaidimo stoka - juk jie jau ilga laika kartu zaidzia, tuo labiau jau Suomijoje auksa paeme. Man tai Semaska tai kartais palieka gera ispudi, taciau daznai viska galetu daryti paprasciausiau kaip tu sakai. Nors kita vertus, tai jaunimas, jie nori pasirodyti, retas kuris is ju stabdo ataka, kai gali vienas prasiverzti pro visa gynyba ir imesti taskus, o uz tai sulaukti aplodismentu salves. Isaugs siuos kartais neapgalvotus pozymius, taciau kalbant apie Semaska, jei jis vienas is geriausiu MKL'e, tuomet arba neparodo dar visko ka moka, arba vaikis dar pakankamai neuzsigrudines rimtesnems situacijoms aiksteleje
2009-08-12
+4
Atsakyti
Atleiskite susimaisiau del pirmo punkto! Semaska du kartus kiso kamuoli po kasiu Narkeviciui, o ne Ramasauskui, kai buvo 3x2! ;)
2009-08-11
+6
Atsakyti
Na zinoma, jei isvengtumem paciu paprasciausiu klaidu, tai gal net finalas butu musu kiseneje! Tiesa ir del centru sakai, puolime ju visiskai neturime, taciau gyneju linija stengiasi kompensuoti centru trukuma ir kolkas gaunasi neblogai. Bent jau, kaip tu sakai, ginasi. Seip istikro yra DU faktoriai, kurie, mano numone, labai sumazintu klaidu skaiciu:

1. Viska reikia daryti paprasciau! Pasai tiesiai i krutine arba nuo zemes, o ne pro nugaras, aley-oop'ai ir panasej!

2. Poziciniame puolime nesimetyti skersai aiksteles! As asmeniskai, net nustebau, kaip Dikcius nedave velniu vaikams poto kai jie gal 20 kartu metesi kamuoliu skersai aikstes!

O, jei kalbant apie pagrindini izaideja - Semaska, tai pasakysiu taip: nera jis kazkoks zioplas, ar klysas ar kazka, kaip cia daug kas loja! MKL'e vienas geriausiu zaideju savo metu! Ir pats ziurejau visas Kedainiu varzybas, kurios vyko Vilniuje, ciuvas turi ta metima! Tiesiog stresas ir per didele nasta kaip ant jo vieno! O kaip del JO siandieniniu klaidu, tai net nzn... Stai pavyzdziu pora:

1.Semaska du kartus kiso po kasiu kamuoli Ramasauskui ir sis nesugavo nors situacija buvo 3 ant 2! Semaska - 2 klaidos, nors nepasakyciau, kad jis ka nors dare blogai.

2.Semaska palei galine linija tiksliai pasajo Jogelai, o sis nesugavo! Semaska - dar viena klaida! Taipogi, buvo geras sprendimas, tik Jogela nesusiprato.

3.Semaska du kartus bande zaisti 2x2 su Ramasausku, taciau sis net nebande graibyti kamuoliu ir Semaska vel gauna dvi klaidas uz komandos draugu neatiduma!

4.Semaska bando pamesti Jogelai aley-oop'a nuo vidurio, pries 5 zaidejus. Na taip, cia jau jo nesamone.

Mano nuomone ne izaidejas blogas, ar grybas, o zaidejai dar nelabai supranta vienas kita.
2009-08-11
Atsakyti
na klaidos tai tikrai nenustebino, juk wisos musu rinktines, tiek pradedant jaunuciais ir baigiant wyrais, pasizymi dideliu klaidu skaiciumi ;D i tai treneriams labai reiketu atrkeipti demesi, nezinau ar tai psichologines problemos ar susizaidimo stoka bet su tokiu klaidu kiekiu weliau bus labai sunku ;)
2009-08-11
-2
Atsakyti
Numbah1Sveikinu su pergale! As asmeniskai labai nesijaudinciau del tu klaidu, visdelto klaidos buvo ne piktybines, ta prasme, kad klaidas dare patys lietuviai, stengdamiesi primesti greitesni zaidimo stiliu ar tiesiog sukurti geresnias progas savo komandos nariams, kas jau yra labai geras zenklas! Vat jei tiek kamuoliu butumem prarade grynai del varzovo kaltes, tarkim spaudimo, tai butu del ko nerimauti, nes zinotumem, kad esame silpni tam tikromis akimirkomis. Siek tiek nuvyle tai, kad galejome laimeti net ant 30, taciau bet kokia pergale yra pergale. Vytis yra lengviau nei islaikyti turima pranasuma. Jogelai netureciau priekaistu, jis dar vienas amerikietisko stiliaus fenomenas su sviesia ateitimi, taciau nereiketu taip daznai visko priimti asmeniskai, o agresyvuma islaikyti sveiko proto ribose. Beje siandien pirma karta pamaciau antrojo centro - Kymanto zaidima ir galiu pasakyti, kad po Ramasausko, tai tikra atgaiva akims! Ciuvas turi koordinacija, yra labai aktyvus ir greitas, kaip centras mato aikstele ir turi uzsidegima akyse! Man jis tikrai atrodo daugiau zadantis, jei Ignas!


Siaip tau pritariu, todel dedu pliusa, taciau del tam tikru dalyku drisciau abejoti: 1. Butent del klaidu labiausiai ir reiketu jaudintis, kadangi jei ju skaiciu sumazintumem iki 10-12 per rungtynes, tuomet sviesi ateitis cempionate laukia lietuvaiciu

2 Dar blogiau, kai lietuviai patys klysta situacijose, kur net apie klaidas pagalvot nereiketu: kai atiduoda atsikovota kamuoli, kai per stipriai papasuoja. Na esme, kad ir presingo metu klaidu neivengem, taciau ju buvo zymiai maziau nei paprastesnese zaidimo akimirkose, todel reiketu kamuoli labiau branginti ir nelekti i prieki kaip akis isdegus

Na ir 3 dalykas - man tai tragiski abudu centrai lietuviu: taip, jie kamuolius nusiima, taip jie blokuoja, taciau puolime tikrai reikes zymiai didesnio ju indelio, todel reiketu atidirbti nors 2x2 derinuka, kad centras nors kamuoli sugraibytu ir imestu karts nuo karto

Na o siaip dziugu kad yra zmoniu, kurie domisi ne tik vyru rinktine, taciau stebi ir jaunesniu amziaus grupiu cempionatus bei palaiko musiskius
2009-08-11
-1
Atsakyti
Nemaciau varzybu, bet atsigavo jaunimas, turi parako pasirodo, saunu.. sekmes rytoj
2009-08-11
+3
Atsakyti
šeip apie tokį treneri net šnekėt nesinori, kartais man kyla toks vaizdas kad jis net nevisai supranta kas yra krepšinis... 16- mečiai šiemet yra labai stiprūs ir auga labai stipri karta, bet treneris parinktas tikrai nevykęs, kuris nesugeba jaunimo nuteikti rimtai kovai ir parengti psichologiškai... beveik garantuoju, jog jei jaunimas ir laimės medalį treneris prie to beveik nebus prisidėjęs, ir manau, kad bent jau jo kitais metais šioje rinktinėje neliks....
2009-08-11
+1
Atsakyti
Sveikinu su pergale! As asmeniskai labai nesijaudinciau del tu klaidu, visdelto klaidos buvo ne piktybines, ta prasme, kad klaidas dare patys lietuviai, stengdamiesi primesti greitesni zaidimo stiliu ar tiesiog sukurti geresnias progas savo komandos nariams, kas jau yra labai geras zenklas! Vat jei tiek kamuoliu butumem prarade grynai del varzovo kaltes, tarkim spaudimo, tai butu del ko nerimauti, nes zinotumem, kad esame silpni tam tikromis akimirkomis. Siek tiek nuvyle tai, kad galejome laimeti net ant 30, taciau bet kokia pergale yra pergale. Vytis yra lengviau nei islaikyti turima pranasuma. Jogelai netureciau priekaistu, jis dar vienas amerikietisko stiliaus fenomenas su sviesia ateitimi, taciau nereiketu taip daznai visko priimti asmeniskai, o agresyvuma islaikyti sveiko proto ribose. Beje siandien pirma karta pamaciau antrojo centro - Kymanto zaidima ir galiu pasakyti, kad po Ramasausko, tai tikra atgaiva akims! Ciuvas turi koordinacija, yra labai aktyvus ir greitas, kaip centras mato aikstele ir turi uzsidegima akyse! Man jis tikrai atrodo daugiau zadantis, jei Ignas!
2009-08-11
+9
Atsakyti
super - atsigavo jaunimelis!!! oi pamatysit, jie dar duos tokiu vaizdu, kad oi oi!!!

GO LT!!!
2009-08-11
+7
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.