Motiejūnas: „Benetton“ ir iš futbolininko padarytų krepšininką (video)

2009-09-30 09:25
Jonas Miklovas, specialiai „BasketNews.lt“ iš Rygos (Latvija)
Motiejūną žavi Trevize suteikiamos sąlygos tobulėti
Motiejūną žavi Trevize suteikiamos sąlygos tobulėti
Nuotr. BasketNews.lt
Vasarą su Trevizo „Benetton“ sutartį sudaręs Donatas Motiejūnas žino: norėdamas žaisti, jis turės nukonkuruoti vyresnius krepšininkus. Tačiau Lietuvos krepšinio talentas yra įsitikinęs, kad jam nereikės daug laiko pranokti veteranus – Sandro Ničevičių ar Jasminą Hukičių.

„Aš jiems pasakiau į akis – praeis pora mėnesių ir aš jus apžaisiu, – pokalbį su vyresniais komandos draugais prisiminė devyniolikmetis lietuvis. – Stengiuosi sau ir treneriams įrodyti, kad noriu žaisti ir nesiruošiu čia ant suolo sėdėti“.

Vienu talentingiausių Lietuvos krepšininkų laikomas kaunietis vasarą nusprendė pradėti legionieriaus karjerą. Tapęs antru pagal rezultatyvumą Lietuvos krepšinio lygos žaidėju, jis pasirašė ilgalaikę sutartį su „Benetton“ ekipa.

Nors debiutas su žaliais „Benetton“ marškinėliais buvo galingas – draugiškame mače pelnė18 taškų, – tačiau Motiejūnas ne visada rungtyniauja tiek, kiek norėtų. Antradienį su komanda jis Rygoje žaidė pirmas oficialias sezono rungtynes – atrankos į Eurolygos varžybas mačą ir aikštėje praleido tik 10 minučių.

Tačiau išvykdamas į stiprią komandą 213 cm ūgio aukštaūgis nieko kito ir nesitikėjo.

„Vasarą tėvas paklausė, ar esu pasiruošęs išvažiuoti. Atsakiau, kad taip. Buvau pasiruošęs tam, žinau, kad ne visas rungtynes gausiu žaisti tiek, kiek noriu. Bet tai rodo, kad yra kur tobulėti ir dirbti“, – tinklalapiui „BasketNews.lt“ Rygoje kalbėjo Motiejūnas.

Nuo pirmosios dienos Trevize jis dirba tiek, kad laiko pramogoms nelieka. Rytais – daugiausia individualios treniruotės su asmeniniu treneriu, vėliau – taktikos šlifavimas. Sportuoti tenka tiek, kad kartais pratybas skiria vos 2 valandos – per tiek laiko krepšininkai nespėja nė numigti.

Moiejūnas neslepia, kad būtent dėl tokių darbo sąlygų jis ir jo šeima nusprendė, kad „Benetton“ yra geriausia vieta tobulėti.

Trevizo ekipos vadovai vasarą net skrido į Kauną, kur susitiko su krepšininko tėvais. Jau tada buvo pažadėta, kad su žaidėju bus dirbama asmeniškai, garantuojama aukščiausio lygio priežiūra.

Pažadai nebuvo tušti. Pirmąsias savaites Trevize Motiejūnas žavisi suteikiamomis galimybėmis tobulėti.

„Lietuvoje nieko panašaus nemačiau. Pareiname vos gyvi. Lieka laisvo laiko pamiegoti ir pavalgyti. Daugiau apie nieką negalvoji, viskas taip padaryta, kad galvotumei tik apie krepšinį. Sakiau šeimai, kad „Benetton“ ir iš futbolininko padarytų krepšininką“, – šyptelėjo aukštaūgis.

Treniruotėse Motiejūnui tenka konkuruoti su amerikiečiu vidurio puolėju C.J. Wallace‘u. Lietuvis žavisi savo tiesioginio konkurento ir komandos draugo sugebėjimais.

„Retai sutiksi tokį gerai nugara į krepšį žaidžiantį amerikietį. Yra prieš ką dirbti. O as džiaugiuosi, kad tiek daug darbo. Pasirinkau tokį kelią ir nėra kada galvoti apie ką nors kita“, – įsitikinęs krepšininkas.

Komunikabiliam lietuviui neprireikė daug laiko apsiprasti naujoje aplinkoje. Nors pirmąkart liko be šeimos, Trevize jis nesijaučia vienas.

„Susiskambiname su komandos draugais, nuvažiuojame į Veneciją“, – pasakoja Motiejūnas. Ir tuoj pat prisimena tai, kad Trevize jam daugiau nei iki šiol tenka praleisti laiko ant atsarginių žaidėjų suolo: „Ne vienas ant suolo sėdžiu, yra visa palaikymo komanda. Renci, mes kaip sirgaliai, ar ne“, – netoliese sėdinčiam dvidešimtmečiui italui Andrea Renzi šūkteli Motiejūnas.

Tačiau jaunasis lietuvis į Italiją atvyko ne sirgaliu būti. Ir jis ketina daryti viską, kad vyresniems žaidėjams duotas pažadas išsipildytų.
  • Vaizdo reportažas apie Motiejūno karjerą Trevize:


Komentarai:
Saunu jog Motiejunui yra suteiktos geriausios salygos tobuleti ;) pries sezona daugelis mane atvirksciai- jog zaidimas uzsienyje sugadins musu didziausia talenta, bet atrodo jog pats Motiejunas suprato, kad Lietuvoje negalima tiketis geriausiu treniruociu salygu :) sekmes jam artejanciame sezone ir linkiu nesustoti tobuleti ;)
2009-10-02
+6
Atsakyti
She's
Sveiki, Lockerz.com, tai puiki, bet uždara svetainė, ieškantiems laiko užmušimo būdų ir įvairių daiktų gavimo. Ką jums reikės daryti? Žaisti žaidimus, klausyti muzikos, žiūrėti vaizdo klipus. Už kiekvieną jūsų atliktą veiksmą gausite taškus, kuriuos galėsite iškeisti į prizus. Prizų yra pačių įvairiausių - marškinėliai, iPhone skinai, kompiuteriniai žaidimai, iTouch, netgi Xbox 360 ir PS3! Prizai yra papildomi kiekvieną mėnesį, plius, visus juos atsiunčia į Lietuvą! Taigi paskubėkite, parašykite man į E-Mailą prašymą ir aš jum atsiūsiu pavietimą! Patvirtinimai netikintiems: http://www.youtube.com/watch?v=x_Mji1c1x...

MANO E-MAIL : drozdalia0726@yahoo.co.uk

Arba rašykite savo e-mail'us :) Sėkmės
2009-10-01
+3
Atsakyti
Su sakalais neidomu Doncei buvo zaist? Baik bajerius - Suprasciau Aisciai butu pasieke daugiau uz Sakalus ,dabar gi praejusi sezona Sakalai buvo akivaizdziai stipresni tiek LKL,tiek BBL-Challenge uz Aiscius...
2009-10-01
Atsakyti
lenovomotiejunui tai tik nauda iseis patobules pasimokis is kitu zaideju nes LKL'e jam jau neidomu beuvo bus nuostabus Centras


Sakai neįdomu buvo? Nejuokink. Taip, žaisti su Marijampolės "Sūduva" ar su Vilniaus "Sakalais" gal ir neįdomu buvo. Bet jeigu pažiūrėtum "Aisčių" rungtynes su LR ar su "Žalgiriu", jis buvo tuščia vieta. Jau, kad jis ten tobulės, sėdėdamas ant suolo, tai tikrai.
2009-10-01
+9
Atsakyti
Juokutis
Kazkada andriuskevicius,kai isvyko i klivlenda, irgi panasiai kalbejo. Tipo kad tikras del ateities, juo ten rupinas, daug dirba ir t.t Kur jis dabar? Beabejo, benetonas yra ne klivlendas, o donatas ne martynas,bet kai toks snarglys nieko nepasiekes vyru krepsini, ateina pas niceviciu,kuris kroatijos rinktinej zaidzia, ir sako,kad uz poros menesiu (!) ji aplos, jau nejuokinga. O anksciau man jis atrode ziauriai protingas berniokas. Bet vistiek linkiu jam sekmes. Tikiuosi,kad nebus dar vienas zluges talentas, ir ateity lietuvos rinktine tures superzvaigzde.
2009-09-30
+3
Atsakyti
jaska irgi pasirinko indiana... jo norejo... o gavos? jei nelos rungtynese, tai jokios trenitruotes jam nieko neduos. taskas.
2009-09-30
Atsakyti
alex
va del to jis Z nepasirinko... as gerbiu ji... puikus sprendimas :) tobuleja...
2009-09-30
-3
Atsakyti
as
man tai jis tikras yzaidejas
2009-09-30
-8
Atsakyti
motiejunui tai tik nauda iseis patobules pasimokis is kitu zaideju nes LKL'e jam jau neidomu beuvo bus nuostabus Centras
2009-09-30
-17
Atsakyti
Na jeigu bachuras nori tobulet,o tikrai yra kur manau gali buti geru zaideju ateityje,tikrai ne db bet po kokiu 2 metu gali daug ka irodyt.
2009-09-30
-2
Atsakyti
profas:

o as tau dar syki sakau, akd nelose jis JOKIU centru niekur - jis yra tipinis PF zaidejas, galintis palosti ir SF, galima sakyti alergiskas baudos aikstelei. Paziurek i Nowitzki, Bargnani zaidima ir pasakyk, kad jie centrai, tai as tada smagiai pasijuoksiu...
2009-09-30
+4
Atsakyti
TaikiusKownieciai, kada jus pagaliau pripazinsit, kad Benetton tobulejimui yra mijona kartu geresne vieta nei Z??? principus pastumkit i sona ir pripazinkit, kad Motiejunas tikrai nesuklydo!


Tenka pripažinti, kad tai vėl buvo ne jo, o jo tėvo, sprendimas. Matyt, savo laiku, negavo senis iš "Žalgirio" to, ko tikėjosi gauti, tai dabar atsigraina.....O bananas, kaip neturėjo savo nuomonės ir žodžio, taip ir neturi.
2009-09-30
+4
Atsakyti
Sakykite ka norite, bet svarbiausia, kad pats krepsininkas patenkintas turi tikslu, daug dirba ir todel manau jis nebus, kaip seniau nemazai pervertintu krepsininku :)
2009-09-30
+3
Atsakyti
madmax009profasvadini save profu, o sneki pievas - Motiejunas visu pirma JOKS ne centras, paziurek nors vienas jo varzybas ir kaip losia, ir tada rask jo zaidime centro zaidimo elementu, jis nenori ir vengia kovos baudos aiksteleje, tipinis Nowitzki tipo zaidejas. O Bennetton megsta tokius zaidejus - Bargnani jau islydejo i NBA...


Vengia jis kovos po krepsiu, todel kad jaunas dar ir raumenu mases truksta. Aisciuose zaide uz centro puoleja dazniausiai, kadangi Benetone jam ten nera vietos ir fiziniu duomenu, tai zaidzia sunkiu krastu. 213 cm ir 95 kg, bent jau tiek buvo, dabar kiek neaisku, ateity manau 110 kg bus, atsiras jega ir po krepsiu.
2009-09-30
-3
Atsakyti
juozasLT
as nesuprantu,ko jus tokie nepatenkinti ir pesates.kiekvienas zmogus daro tai ka nori.kai po keliu metu visi kvies i Lietuvos rinktine tai tikrai bus fainiai
2009-09-30
-2
Atsakyti
dead_eye
Pritariu Taikius:

Lietuvoje visi klubai atsilieka savo salygomis daugeliui uzsienio klubu... Ir tikrai fainai, jei jam ten pasiseks daug pasiekti... Sekmes darbuose Donce!
2009-09-30
-7
Atsakyti
Kownieciai, kada jus pagaliau pripazinsit, kad Benetton tobulejimui yra mijona kartu geresne vieta nei Z??? principus pastumkit i sona ir pripazinkit, kad Motiejunas tikrai nesuklydo!
2009-09-30
+4
Atsakyti
Pagaliau normalus Motiejuno interviu :) o tai snekedavo kaip superzvaigzde :) Aisku, kad jam dar daug dirbt reikia ir daug mokytis ir pakolkas jis gali buti tik atsarginis centras. Viskas jo rankose ir jei labai nores - po metu kitu bus tikrai geras zaidejas, o dabar yra tik medziaga, is kurios gali iseiti superinis zaidejas :) viskas jo paties rankose ir sekmes jam :)
2009-09-30
Atsakyti
VanGizmo
sliekioks jisai ... valgyti koses dar daug reikia ;-)))
2009-09-30
+1
Atsakyti
-->Lordass

Apie Zalgiri sneku . Jeigu jau auginam jaunima ,tai reikia tai daryti rimtai .Taip toli grazu nera ,kad minuciu skaicius tiesiogiai butu proporcingas tobulejimui ...

Kas liecia Janki,Maciuli,Kalna ,tai tu prisimink kokie jie buvo ateje i Zalgirio pagrinda:

Kalnas 19ikinis is karto puikiai isiliejo i Sireikos sistema ir be dideles konkurencijos zaide rinktinej 2006 PC .

Jankis rinkes dubleriuose po 40 tasku irgi iskart nuostabiai isiliejo i komanda sekmingai suzaides iskart pirmas Eurolygos rungtynes...

Maciulis tik pora menesiu gal uztruko iki kol atejo Eurolygos rungtynes isvykoj su Bambergu -,kur kardinaliai pasikeite visu poziuris i ji -tik gaves proga per paskutines rungtyniu 5 minutes istrauke Zalgiri nuo pralaimejimo pelnydamas 16 tasku ...

Ka as sakau -sie zaidejai jau vos ateje i Zalgiri irode kad yra geri ir gerais jie tapo visu pirma savo talento ir gal dar Sabonines deka...Nesakau ,kad jie Zalgiryje netobulejo ,bet galbut jie galejo but dar geresniais jei tik Zalgiris butu dares viska. Ir galbut dabartinis jaunimas sedintis Zalgirio pagrinde turetu geresniu galimybiu tapt auksto lygio zaidejais jei jais tinkamai butu rupinamasi ...
2009-09-30
+12
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.