Kauno „Žalgirio“ legionierius E.Cota, iš Niujorko į  laikinąją Lietuvos sostinę sugrįžęs vos prieš šešias valandas, nesijaučia naujoku. Amerikietis puikiai prisimena tuos du sezonus, praleistus Lietuvos čempionų ekipoje ir džiaugiasi vėl galėsiantis prisidėti prie žalgiriečių pergalių. Pateikiame interviu, kurį amerikietis davė Kauno klubo svetainei internete.

– Edai, kaip praleidote vasaros atostogas. Ką veikėte?
– Truputį keliavau, daug ilsėjausi, vasaros pradžioje žaidžiau krepšinį Vašingtono „Wizards" stovykloje. Bet po ilgo ir sunkaus sezono norėjau tik atsipalaiduoti, todėl daug laiko praleidau su draugais ir šeima.

– Sugrįžimas į „Žalgirį” jums buvo netikėtas?
– Aš turėjau grįžti į Rusiją, tačiau „Dinamo” atsisakė mano paslaugų. Todėl nepraleidau progos žaisti tokioje geroje komandoje kaip „Žalgiris”, o ir geresnių pasiūlymų nesulaukiau, nes vasarai pasibaigus, visos komandos buvo jau daugiau mažiau sukomplektuotos.  Aš buvau labai nustebintas, kai „Dinamo” nutraukė sutartį, tačiau esu maloniai nustebintas, kad vėl esu čia.

– Praleidote du sezonus „Žalgiryje”, vienerius metus Sankt Peterburgo „Dinamo” klube. Koks skirtumas tarp abiejų šių klubų?
– Didelio skirtumo nepajutau. Žaidybine prasme, „Dinamo” komanda buvo greitesnė, nes neturėjo daug aukštaūgių krepšininkų.

– Ko Lietuvoje pasiilgote labiausiai?
– Aš Lietuvoje palikau daug draugų, taigi jų labiausiai ir pasiilgau. Taip pat visų „Žalgirio” gerbėjų, Eurolygos, sėkmės, pergalių... Jaučiuosi tarsi sugrįžęs namo, tai beprotiška ar ne? (juokiasi, – Red.)

– Kaip manote, koks „Žalgiris” bus naujame sezone?
– Iš tikrųjų, aš dar nežinau ko tikėtis. Laikas parodys, kokie bus rezultatai, tačiau aš pasiruošęs atlikti savo darbą ir padėti komandai siekti kuo daugiau pergalių.

– Kokia jūsų fizinė savijauta?
– 
Man dar reikia grįžti į įprastas vėžes, bet per kelias savaites atgausiu sportinę formą.

– Ką žinote apie R.Freemaną?
– Mes abu esame iš Niujorko. Labai gerai jį pažįstu. Kaip žaidėjas jis labai geras, nes supranta krepšinį, gali žaisti net trijose pozicijose, yra puikus metikas.

– Edai, kur vis dėlto geriau buvo – „Žalgiryje” ar „Dinamo”?
– Man buvo geriau „Žalgiryje". Labiausiai todėl, kad čia kitokie santykiai tarp žmonių... Ir Rusijoje žiemos šaltesnės (juokiasi, – Red.).

Komentarai:
ERP
studzentas: shalengai net nuo lentos navesus pakabindavo - visa hale atsistodavo po cota pasiuku :) o su beardu LKL irgi ne viena alley-op'a padarydavo :)
2005-09-27
-2
Atsakyti
unreal zaidejas :)) labai dziaugiuos kad jis grizo
2005-09-26
-4
Atsakyti
bleen prisiregistravau vien kad tokie debilai kaip studzentas
nemates zalgirio varzybu shneka nesamones :D telika isijunk arba i hale ateik.... su shalenga su beardu dazniausia budavo. Kibiras net suparino
2005-09-26
+1
Atsakyti
Sekmes Zalgiriui, su tokiais zaidejais turetu labai gerai losti!!!:)
2005-09-26
+6
Atsakyti
nebus tu "alley-up'u"!!! jie tik paprasciausiai du pries du gerai susizaide yr!! Be to as ne karto per 2 sezonus nemaciau, kad cota navesus padavinetu kam nors...
2005-09-26
-1
Atsakyti
bet bus nerealus tandemas cota su beardu :D alley-oop'u daug bus ;)
2005-09-26
+14
Atsakyti
Geras zaidejas. Gerai kad ji atgavom
2005-09-26
-4
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.