Po metų pertraukos stipriausioje Senojo žemyno lygoje vėl varžysis du Lietuvos krepšinio grandai – Vilniaus „Lietuvas rytas“ ir Kauno „Žalgiris“.

Rimo Kurtinaičio ir Gintaro Krapiko vadovaujamos ekipos Eurolygoje sau išsikėlė tikslus pasiekti bent „Top 16“ etapą.

„Žinoma, tai bus labai didelis iššūkis mūsų komandai, nes žaisime stipriausioje Europos lygoje – Eurolygoje. Nebus lengva laimėti. Tačiau mes turime savo tikslus. Visų pirma, turime patekti į „Top 16“ etapą. Kai padarysime tai, tada ir kalbėsime apie kitus uždavinius“, – kalbėjo Europos taurę praėjusį sezoną iškovojęs Kurtinaitis.

„Tarpsezoniu praradome komandos lyderius, tačiau pasirašėme sutartis su tokiais žaidėjais kaip Travisas Watsonas ir Mirza Begičius, todėl būsime pajėgūs kovoti grupėje ir pasisiekti „Top 16“ etapą. Toks ir yra mūsų sezono tikslas“, – kuklesnius išsikeltus uždavinius atskleidė Krapikas.

Ir Vilniaus, ir Kauno klubų treneriai sutartinai tvirtino, jog Eurolygoje visos komandos yra stiprios ir bus sunku kautis kiekvienose rungtynėse.

„Eurolygoje silpnų komandų nėra. Dabar visi turi daug pinigų ir gali prisipirkti daug gerų žaidėjų. Laukia labai sunkus sezonas. Turime labai daug ambicijų, kaip ir praėjusiame sezone, stengsimės būti viršūnėje“, – užtikrintai kalbėjo Kurtinaitis.

„Grupėje turime labai dvi stiprias komandas – Sienos „Montepaschi“ ir Barselonos „Regal Barcelona“ klubus. Stambulo „Fenerbahce Ulker“ ekipa taip pat surinko gerą komandą, tačiau mes kausimės ir padarysime viską ką galėsime. Manau, sezono tikslą įgyvendinsime“, – ryžtingai kalbėjo Krapikas.

Praėjusį sezoną kauniečiai Eurolygoje buvo lengvas grobis daugeliui komandų. Tačiau atėjus naujiems savininkams, „Žalgiris“ žada su kaupu atsidėkoti sirgaliams už praėjusį sezoną.

„Visų pirma, esame laimingi, jog suradome naują savininką ir rėmėją. Naujasis savininkas – Vladimiras Romanovas mus padarė solidesniais, negu buvome praėjusiais metais. Mes tikimės, jog susikoncentruosime tik krepšiniui, o ne pašaliniams dalykams. Geriausi fanai yra kauniečiai, stengsimės jiems atsilyginti už praėjusį sezoną, kuomet jų nelepinome pergalėmis“, – pažadus dalijo „Žalgirio“ strategas.

Kauno ekipai 2009/10 metų sezonas bus paskutinis senutėlėje Sporto Halėje. „Žaisime paskutinį sezoną senoje Kauno Sporto Halėje, todėl su ja atsisveikinsime geru žaidimu“.

Trenerių video reportažus galite pamatyti paspaudę čia  ir pasirinkę Kurtinaičio ir Krapiko vaizdo įrašus.

Komentarai:
as
Deividelis (+0.14)

Kas tiesa, tas tiesa, kad Zalgiris ypatingai ruosiasi kovom pries Ryta, matosi si ju nusiteikimo, taciau nemanau, kad Eurolyga buna paskutineje vietoje... Beto, si sezona manau viskas pasikeis, nes atejus naujam savininkui keiciasi ir komandos braizas, jau ir Krapikas, ir Motiejunas kalbejo, kad prioritetas - Eurolyga, beto yra nauju zaideju, kurie galbut nesupras Zalgirio-Ryto kovu svarbos, praeita sezona buvo patriotiska komanda, kuri nepaisant krizes kovesi, ir mazai truko, kad laimetu LKL medalius :)

Tau su galva viskas gerai? Tokia serija ,kai isnese Zalgiri i ora vadinasi mazai truko ? :DDDD
2009-10-17
-2
Atsakyti
vytas
a jus girdit ka sneka brownas kad geriausia geriausi fanai arenoi maccabi,prisiplakelis koune zaidzia ta pati sneka zaistu vilniui irgi ta apti sakytu kad geriausia kur teko zaist fanai vilniaus geriausi :D juokas ima man garbinkit savo dievuka kounieciai kuriam nusiperst ant jusu visu kaip jis tai ir yrode pabego is komandos pac pirmas kai krizikas aplanke komanda

Įvertinimas:-4(vertina tik prisijungę)2009-10-16 12:52vytas

geriausi fanai kaunieciai sako krapikas kuom geriausi? kad keikiasi per varzybas izeidineja negrus teisejus ir visa kita? uz tai jie geriausi ka tu krapike sneki
2009-10-17
Atsakyti
kaunas
kas ten per dintakas lopu lopas gaidy dusk tu viena karta portugale
2009-10-16
+1
Atsakyti
Anonimas
kolkas galingai atrodo lr ir zalgiris :]
2009-10-16
-4
Atsakyti
SirgaleNr1,manai,kad Zalgirio fanai geruciai yra? Ir taip rytieciu,ir tarp zalfaniu yra debilu.Sekmes LT komandoms
2009-10-16
+7
Atsakyti
SirgaleNr1Aš tai visada buvau už abi komandas ir aplamai už Lietuvą nu bet čia kai kurie Lryto fanai taip nusišneka ir man net nebesinori palaikyt ta Lrytą nes blogą nuomonę sirgaliai sudaro..bet vistiek noriu tikėt kad galėsim džiaugtis ABIEJŲ komandų rezultatais ir Lryto sirgaliai toliau nežlugdys savęs ;)


Tu nepagalvojai, kad pati nusišnekėjai? :) Kaip suprast "noriu tikėt, kad LRyto sirgaliai toliau nežlugdys savęs"?.. Juokinga kažkaip. :))) "Nebesinori palaikyt" - na tai ir nepalaikyk... Bent jau nesakyk, kad kiti nusišneka. ;) Ir gal skyrybos ženklų daugiau padėk, bus aiškiau. :)))
2009-10-16
+2
Atsakyti
Chesterdintakkaip liaudies ismintis skelbia boba sporte ne boba :)))Ne, cia tavo "ismintis". Be to is jos pavardes sprendziant ji dar ne boba :)


o is isvaizdos jau boba
2009-10-16
-12
Atsakyti
EbolaLTChesterPifasJurgita GrigalaitytėTikiuosi ne tik BANDYS, bet ir PASIEKS ;] sekmes abiem klubam. Siek tiek slubuoja, kaip ne keista abieju Lietuvos grandu, centrai, bet, tikiuosi, laikui begant viskas susitvarkys ;]boba prie puodu!!!EbolaLTJurgita GrigalaitytėTikiuosi ne tik BANDYS, bet ir PASIEKS ;] sekmes abiem klubam. Siek tiek slubuoja, kaip ne keista abieju Lietuvos grandu, centrai, bet, tikiuosi, laikui begant viskas susitvarkys ;]kokios kekses cia fotke ydejai?Kaip skelbia lietuviu liaudis:2 gaideliai 2 gaideliai. :D Ant merginu stumt tokiom nesamonem gali tik:a) Gejaib) Visiski dalbajobai.Prie kuriu jus?sau tinkama pasirinka) putgrauzisb) putlaizisc) zalciulpis


:DDD Matau pasirinkai b.
2009-10-16
+6
Atsakyti
Aš tai visada buvau už abi komandas ir aplamai už Lietuvą nu bet čia kai kurie Lryto fanai taip nusišneka ir man net nebesinori palaikyt ta Lrytą nes blogą nuomonę sirgaliai sudaro..bet vistiek noriu tikėt kad galėsim džiaugtis ABIEJŲ komandų rezultatais ir Lryto sirgaliai toliau nežlugdys savęs ;)
2009-10-16
Atsakyti
dintakkaip liaudies ismintis skelbia boba sporte ne boba :)))


Ne, cia tavo "ismintis". Be to is jos pavardes sprendziant ji dar ne boba :)
2009-10-16
+2
Atsakyti
PifasJurgita GrigalaitytėTikiuosi ne tik BANDYS, bet ir PASIEKS ;] sekmes abiem klubam. Siek tiek slubuoja, kaip ne keista abieju Lietuvos grandu, centrai, bet, tikiuosi, laikui begant viskas susitvarkys ;]boba prie puodu!!!


EbolaLTJurgita GrigalaitytėTikiuosi ne tik BANDYS, bet ir PASIEKS ;] sekmes abiem klubam. Siek tiek slubuoja, kaip ne keista abieju Lietuvos grandu, centrai, bet, tikiuosi, laikui begant viskas susitvarkys ;]kokios kekses cia fotke ydejai?


Kaip skelbia lietuviu liaudis:

2 gaideliai 2 gaideliai. :D Ant merginu stumt tokiom nesamonem gali tik:

a) Gejai

b) Visiski dalbajobai.

Prie kuriu jus?
2009-10-16
+4
Atsakyti
Jurgita GrigalaitytėTikiuosi ne tik BANDYS, bet ir PASIEKS ;] sekmes abiem klubam. Siek tiek slubuoja, kaip ne keista abieju Lietuvos grandu, centrai, bet, tikiuosi, laikui begant viskas susitvarkys ;]


boba prie puodu!!!
2009-10-16
+7
Atsakyti
Tikiuosi ne tik BANDYS, bet ir PASIEKS ;] sekmes abiem klubam. Siek tiek slubuoja, kaip ne keista abieju Lietuvos grandu, centrai, bet, tikiuosi, laikui begant viskas susitvarkys ;]
2009-10-16
+5
Atsakyti
kad man atrodo, kad tik pavadinimas ant marskineliu keisis
2009-10-16
-20
Atsakyti
Kas tiesa, tas tiesa, kad Zalgiris ypatingai ruosiasi kovom pries Ryta, matosi si ju nusiteikimo, taciau nemanau, kad Eurolyga buna paskutineje vietoje... Beto, si sezona manau viskas pasikeis, nes atejus naujam savininkui keiciasi ir komandos braizas, jau ir Krapikas, ir Motiejunas kalbejo, kad prioritetas - Eurolyga, beto yra nauju zaideju, kurie galbut nesupras Zalgirio-Ryto kovu svarbos, praeita sezona buvo patriotiska komanda, kuri nepaisant krizes kovesi, ir mazai truko, kad laimetu LKL medalius :)
2009-10-16
+1
Atsakyti
Vargu ar akylesnis sirgalius nepastebi, kad ŽG jau keletą metų rodo ypatingą motyvaciją lošiant su LR. Užsidegimas žaidėjų akyse neprilygsta matomam tarptautiniuose mačuose, ir dažnai tai pasiteisina. Kita vertus, tai yra abiejų komandų problema. Viena vertus, ŽG labai retai sugeba kažką panašaus parodyti Eurolygoje. Kita vertus, LR dažnai pernelyg nuvertina amžiną varžovą, atsižvelgdamas daugiausia į savo gerus rezultatus tarptautiniuose turnyruose.

Tam tikra prasme tai primena Izraelio derbį, kur Makabis periodiškai gauna nuo Hapoelio.
2009-10-16
-4
Atsakyti
kitas islindo is kazkur... tai tau dar neaisku, kiek kartu tai buvo sakyta, kad zalgiriui eurolyga turbut px, tu paziurek kaip jie su rytu zaisdavo, kad ir pernai, iki kraujo, nesaugodavo saves, o pries sopotus kas, px px, nu tai va pagrindinis planas aplost ryta, nes eurolygoj ar taip ar taip tokia nesekmiu lemtis, turbut iki kito amziaus bus, tai kad sarmatos maziau butu, nuo pat rugsejo yra daromi planai kaip aplost ryta... o rytas svarbu nesako, kad buvom pavarge, kad vyrai neatsigave po pralaimetu varzybu... rytas turi ka analizuot ir be zalgirio, o zalgiris tik ryta ir analizuoja, nes pats pripazink zalgiris graudziai atrodo eurolygoj, jau eile metu, bet pries ryta zaidzia uzsivede, tai jiem gal taip liepia kas is auksciau, gal naudojasi savo padetim, turim a licenzija tai nebutina vargt, nzn, rytas europoj zymiai geriau atrodo..
2009-10-16
-12
Atsakyti
dintakDeividelisdintaknu blet realiai ziurint, tai abi silpnos komandos, bet rytas treneri geresni turi, ir zaidejai zino kaip europoj laimet. jau geriau kas antrus metus eurolygoj lost, bet iki finalo euro cupe nuezygiuot, nei visada eurolygos dugne sedet ir losiant su lenkais ar prancuzais dievo pagalbos melst Jei visada Zalgiris dugne sedetum, o laikrastis pergales skintu, tai nepamastei, kad tavo mylimasis rytas butu gaves A licencija? Su kiek esu zmoniu esu kalbejes, visi kalba vienodai: kiek rytas zaide Eurolygoje, jiem ten sekesi del burtu, ir del to, kad varzovai juos nuvertindavo. Nieko pries neturiu pries ryta, bet tokie fanai kaip Dintak tik ir nori kirstinti fanus... O poto lieka nepatenkinti, kad i barzda Estijoj gauna...durnas tu gal??? prie ko cia tie burtai asile, jei kitam etape gaunam tau ceramica, nuo kurios gaudavo zalgiriukas daugiau nei 20 tasku, o rytas namie aplosia ir vos vitorijoj neaplosia, tai tu mastai ka sneki? tada pamastyk taip, kai komanda visada gauna, tai europos grandai labai ja vertina??? o ryta matyt visus sezonus nuvertino, tai suprantama, nu ka padarysi, kvaili treneriai matyt buvo varzovu :))) juokuti tu juokuti :))) tai vat kad ir yra klaida padaryta su ta a licenzija, nebutumet praeitam amziui eurolygos laimeje, tai dabar su azovmasais patys kovotumete ir regztumete planus kaip ik top 8 nueit............................ HA HA, tikra tiesa


Jei Zalgiris gaudavo nuo visu Tau Ceramicu, ir kitu, o rytas vos nelaimedavo, tai kodel pries du metu Rytas Zalgirio LKL, LKF,BBL finaluose netraiske???
2009-10-16
+6
Atsakyti
ir beje, pernai zalgiriukui tokie geri burtai buvo, supistu lenku ir prancuzu grabo neaploset, aisku dabar kliedesi apie krize, o ryto nepaliko australas su serbu??? na ir ka visi saket pize bus, atejo kurtinaitis ir vat prasau chimki zvaigzdyna nugalejo, tai ka i tai pasakysi, kad prancuzai geresni uz chimki, kad sopotas jam pakroves butu??? nejuokauk
2009-10-16
+1
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.