Pocius vien per pirmą kėlinį pelnė 10 taškų
Pocius vien per pirmą kėlinį pelnė 10 taškų
Nuotr. Fotodiena.lt/A.Koroliovas
Kauno „Žalgirio“ ekipa naujajame Eurolygos sezone startavo pergalingai. Žalgiriečiai namuose užtikrintai 71:52 (20:15, 20:12, 13:12, 18:13) įveikė Mindaugo Lukauskio Vilerbano ASVEL ekipą.

Šeimininkams apčiuopiamą persvarą pavyko įgyti 13-tą minutę, kuomet iš toli pataikė Tadas Klimavičius ir „Žalgirio“ pranašumą padidino iki 8 taškų – 27:19.

Po ilgosios pertraukos kauniečiai spurtavo 9:2 ir ASVEL ekipos deficitas išaugo iki 16 taškų ribos – 45:29.

Rungtynių pabaigoje svečiai dar bandė gelbėtis tolimais metimais, tačiau kelis kamuolius iš eilės perėmęs Martynas Pocius palaidojo jų visas viltis pakovoti dėl pergalės.

Lukauskis per 31 minutę pelnė 2 taškus (1/2 dvitaškių, 0/5tritaškių), atkovojo vieną kamuolį, perėmė tris kamuolius, atliko tris rezultatyvius perdavimus, vieną kartą suklydo ir sykį prasižengė.

„Žalgiris“: Mantas Kalnietis (3/11tritaškių) 17, Marcusas Brownas ir Martynas Pocius – po 16, Travisas Watsonas (14 atk.kam.) 8, Tadas Klimavičius 7.

ASVEL: Curtis Bortchardtas (7 atk.kam.) 20, Bobby Dixonas (9 atk.kam.) 10, Ericas Campbellas ir Kristjanas Kanguras – po 7.

Dabar kauniečiai kitą ketvirtadienį jėgas išmėgins Italijoje su Sienos „Montepaschi“ ekipa, kurios gretose rungtyniauja Kšyštofas Lavrinovičius.

Rungtynių vaizdo reportažas:


Gintaras Krapikas (Kauno „Žalgirio“ vyr. treneris): „Norėčiau visus pasveikinti su Eurolygos pradžia ir pirmąja pergale. Prieš rungtynes vyrų elgesyje jautėsi įsitempimas, nes visus slėgė atsakomybė. Sveikinu komandą, kuri sugebėjo susikaupti ir pademonstravo gerą žaidimą gynyboje ir puolime.

Bijojome, jog Lukauskis gali gerai sužaisti, kadangi lietuviai dažniausiai visada gerai žaidžia prieš lietuviškas komandas. Sirgaliai šiandien sukūrė labai gerą atmosferą ir prisidėjo prie pergalės.

Dainius Šalenga šiandien nepasižymėjo puolime, tačiau kol visi dirbame gynyboje kaip kumštis, nėra skirtumo kas pelno taškus. Dainius prisidėjo ne taškas , o darbu gynyboje bei pagalba komandos draugams“.

Vincentas Collet (Vilerbano ASVEL vyr. treneris): „Žalgiris“beveik visą rungtynių laiką savo rankose laikė rungtynių kontrolę. Gaila, jog paleidome kauniečius į priekį ir vėliau juos buvo sunku pasivyti. Rungtynių lūžis įvyko antrajame kėlinyje, kuomet sėkimingo žaidimo gynyboje, o vėliau ir puolime „Žalgiris“ pabėgo į priekį. „Žalgiris“ nusipelnė pergalės, jie įrodė, kad šiandien yra stipresni“.

Mindaugas Lukauskis (Vilerbano ASVEL): „Rungtynės šiandien susiklostė blogai, sunkiai sekėsi užpulti. Padarėme daug klaidų, jautėme startinį jaudulį ir tik dalį trenerio nurodymų įvykdėme. Gaila, jog dauguma mūsų metimų skriejo pro šoną. „Žalgiris“ pasikeitęs, atjaunėjęs ir demonstruoja neblogą žaidimą, kauniečiai nusipelnė pergalės“.

Krapiko komentaras:

Komentarai:
orbit
Ūkio bankas gražiai sužaidė ir net kol kas solidų taškų pranašumą turi, jei pabaigoje prireiktų juos skaičiuoti. Vistik žaidė namie ir su autsaideriu. Žiūrėsim kaip bus sekančiame ture išvykoje ir su favoritu.
2009-10-23
+19
Atsakyti
GotNasty.xxGražios rungtynės vakar buvo. Gražiai žalgiriečiai sužaidė.;} Likimo ironija, bet lietuviams, žaidžiantiems užsienio klubuose, Kaune žaisti tikrai nesiseka. ^^


Nepyk, bet arba tu gimiai siandien arba esi nesusipratelis: kaiptik visi lietuviai kai tik atvaro i Kauna Zalgiri nuzudo savo zaidimu. Lukauskis, aciu jam, yra tik labai reta isimtis. Bet sezonas tik prasidejo... Dar bus matyt.

Manau Zalgiriui jau laikas ieskoti normalaus centro, nes kitaip bus labia liudna.
2009-10-22
-10
Atsakyti
su pergale visus Zalgirio fanus ! ;) gynyba buvo lemiamas faktorius siose rungtynese :) linkiu ir toliau demonstruoti toki zaidima, galbut kiek pasitempti puolime ir siek tiek sumazinti klaidu skaiciu, tada viskas turetu buti gerai ;)
2009-10-22
-6
Atsakyti
na ka labai saunu sezona pradet pergale. Grazios rungtynes, geras rezultatas ir grazus zaideju pasirodymas (ne visu). Kas labai maloniai nustebino tai pociaus zaidimas, atrode tarsi zaistu EL senbuvis o ne naujokas, ir toliau jam sekmes taip zaisti. Perdege Salenga bet cia tik pirmos rungtynes ir tikrai dar suzais kaip moka. Centru zaidimas - jau cia daug diskutuota ir situacija labai liudna nes ju nauda kazkiek apciuopiama gynyboje o puolime visiskas nulis. Taip nejucia prisiminiau Woodsa bliamba kaip dabar tiktu i komanda, ehhh gaila. Galejo det visas pastangas koki Valanciuna nusiviliot irgi butu neblogai isipaises o dabar tai turim ziauru vaizdeli. Watsonas su Klimavicium viso sezono nepatemps taip losti taigi....Net nezinau ka reikia daryt ar bandyt isigyt kzka nauja, nors nezinau ar jau begalima registruoti kazka nauja, ar laukti stebuklo kol Begicius prades zaisti nes kitos rungtynes nebus toks lengvas pasivaiksciojimas. Sekmes kita savaite
2009-10-22
+2
Atsakyti
ZALGRYBIS
Pasiseke ZALGRYBIUI pries luzerius laimet tai nezino kas darosi:DDDDDd
2009-10-22
-2
Atsakyti
fog
deivids>> rytas jo net nekviete,ir kam rytui dar vienas sg ? tipo ju mazai yra ryte ? :D ,mazeika uz ji geresnis,tai jis irode kai zaide kartu su pociu
2009-10-22
-2
Atsakyti
2 Skaiciu_kalba
kalbant apie skaicius tai esme yra tame, kad reikia ivardinti kokiame turnyre nuolat zaisdavo zalgiris ir kokiame makulaturke, akivaizdu kokiam turnyrui reikia suringti koki biudzeta, kalbant apie zalgiri isvis jokiu budu neimanoma pateikinet jo statistikos, nepateikiant sabo laiku komandos statistikos, nes tai tas pats kas kalbeti apie chicagos bulls nuo 1999 metu, taip tai buvo eiline nba komanda, bet visiems ji asocijuojasi su komanda buvusia iki 1998 metu su mj priesakyje, tas pats ir su zalgiriu, imti ir iskirpti kas buvo iki makulaturkes gali tik zalgirio istorijos pavydintys rytfaniai, galiausiai esminis titulas visada yra ir buvo ir bus lkl finalas nes jis laimimas ne vienose varzybose, kur gali ir pasisekti, bet serijoje, o ten jau sekmes nera yra tik geresne komanda pries blogesne, o ten zalgiris laimi 8:4 su makulaturke ir 12:4 jei imti visus lkl sezonus, o jei dar pridetume ir prie tai buvusia lietuvos auksciausia lyga butu ir 15:4, enough said...
2009-10-22
+18
Atsakyti
Malonu ir labai svarbu,kad Zalgiris laimejo pirmasias varzybas eurolygoje ir dar namie dideliu skirtumu,kas gali buti buti svarbu veliau,prancuzu zaidimas buvo tipiskas prancuzu zaidimo stiliui galingi aukstaugiai,greiti gynejai ir metimai is tritaskio zonos,dazniausiai netaiklus.Isvykoje bus sunkiau,bet ir ten reikia pasijimti pergale
2009-10-22
-13
Atsakyti
Gražios rungtynės vakar buvo. Gražiai žalgiriečiai sužaidė.;} Likimo ironija, bet lietuviams, žaidžiantiems užsienio klubuose, Kaune žaisti tikrai nesiseka. ^^
2009-10-22
+8
Atsakyti
deivids
Snargliai vaikai dabar pavydi kad Pocius nejo i Ryta lost . Kalnietis-Pocius siemet bus geras tandemas. Dar +Brown su Salenga.
2009-10-22
+17
Atsakyti
Su pergale Zal fanai, senokai nebuvo tokio gero starto - Norisi tiketi, kad sezonas bus GUT!!

Sekmes :)
2009-10-22
+5
Atsakyti
fog
balerina tai tikras snaiperis 3/11 :DDD 5 klaidos zvaigzde :D,gerai kad lenkas isgelbejo ZK ,bet nusigyveno zk savininkas rusas komandos lyderis lenkas, ziauru :D
2009-10-22
-14
Atsakyti
JK
Skaiciu_kalba

beje mesle, tycia ar netycia, 1998 ka laimejo zalgiris, kad gavo kvietima i eurolyga? Tuo metu vadinosi kitaip, bet ulebe 2-0 rasyt gali tik lenkisku akiniu savininkas. Zodziu kaip suprantu tu isvadas darysi tik per tuos akinius, bet faktas tas, kad lyginant zalgiri ir ryta titulais, tai kazin ar isvis kadanors rytas ju tiek pasieks, ir tokiu pasieks.
2009-10-22
-25
Atsakyti
JK
Skaiciu_kalba

Vel auka per savo akinius viska surasei. Neprasiau taves biudzetu gaideli tu. Prasiau tik titulus. Ir nerasinek nuo kada kas egzistuoja, paciu valdzia kalta, kad pakeitet pavadinima i laikrasti. Taigi vel eiliniai rytfanio ligonio skaiciai, islaidos, pajamos ble. gaidose tu geriau buhaltere eik dirbt, nes tau krepsinis - tik skaiciukai. Nesupranti krepsinio grozio. Ziuri (jei vapsie ziuri varzybas) ir be emociju vedi lentele. Gaidys tu.
2009-10-22
+7
Atsakyti
Su pergale zalieji!!

Siandien ir Zalgiris buvo uzsivedes ir stiprus, ir varzovai atrode juokinga, tad rezultatas desningasi. Su pergale!
2009-10-22
+28
Atsakyti
rolkis121Ech, smagu buvo siandien halej - nuotaika kuo puikiausia, belieka tokiu upu ir savaite pabaigti:)


Pritariu žiauriai smagu buvo, tikrai nuotaikos užteks visai savaitei.
2009-10-22
+5
Atsakyti
Žalius su pergale. Deja, rungtynių nemačiau, tad nelabai galiu ką pakomentuoti :)
2009-10-22
+2
Atsakyti
lkl
to skaiciu kalba

nu neblogai tu cia pasiknisai po interneta.tau tik referatus rasyti :):):)
2009-10-22
+9
Atsakyti
Ech, smagu buvo siandien halej - nuotaika kuo puikiausia, belieka tokiu upu ir savaite pabaigti:)
2009-10-22
-7
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.