Vilniaus „Lietuvos ryto“ klubas išskrido į Ispaniją, kur rungtynėmis Alikantėje su „Etosa“ bei Madride su „Estudiantes“ krepšininkais pabaigs ikisezoninių varžybų ciklą.

Lapkričio 2 d. startuosiančiam Eurolygos sezonui vilniečiai paskui toliau rengsis SEB BBL bei LKL pirmenybėse, pranešė „Lietuvos ryto“ tinklalapis internete.

„Eurolygoje rungtyniausiančių „Lietuvos ryto“ žaidėjų dvyliktuką treneris Nevenas Spahija žada paskelbti komandai sekmadienį grįžus namo. Į Ispaniją išvažiavo 12 iš 14 sąraše esančių krepšininkų. Po stovyklos Druskininkuose dar truputį pailsėti leista Europos čempionate didelį krūvį atlaikiusiam Robertui Javtokui, o Artūras Jomantas liko už dvyliktuko ribos“, – teigė klubo vadovas Jonas Vainauskas.

Tapti A.Jomanto likimo draugu gali kitas šių metų pasaulio jaunimo čempionas Stepas Babrauskas arba Lietuvos vyrų rinktinės gynėjas Mindaugas Lukauskis.

„Dviem į dvyliktuką nepatekusiems žaidėjams klubas ieškos kitos komandos, kurioje jie tobulėtų. Norėtųsi, kad tai būtų ULEB taurės varžybose dalyvaujanti komanda ir kad krepšininkai gautų daug žaidimo laiko“, – paaiškino J.Vainauskas.

Per bemaž savaitės treniruotes Druskininkuose su sostinės ekipa kurį laiką darbavosi trenerio asistentai Robertas Kuncaitis, slovėnas Gašperas Okornas ir fizinio rengimo treneris Juozas Šapalas. Naujasis strategas N.Spahija keletui dienų buvo sugrįžęs į Zagrebą tvarkytis buitinių reikalų. Kroatas prie savo kolegų prisidėjo prieš keturias dienas.

„Stovyklos pabaigoje pagaliau normaliai galėjo sportuoti prieš tai Vilniuje gydęsis „centras“ Matthew Nielsenas. Dėl apsinuodijimo ir aukštos temperatūros jam net prireikė lašelinių. Sunkoka spręsti, per kiek laiko tinkamą sportinę formą galės įgyti po sunkios traumos atsigaunantis amerikietis gynėjas Frederickas House'as, – samprotavo R.Kuncaitis. – Mums, treneriams, jį jau norėtųsi matyti geresnės kondicijos“.

Komentarai:
kazkokias nesamones daro tas LR. grybams leidzia lost, o normaliems zaidejams ne? Debilai treneriai, o Vainauskas prieky
2005-10-06
-1
Atsakyti
Na LR tai duoda vaizdų. Na Luakauskis patenka į Lietuvos rinktinę ir ten lošia gerai. LR įsigytas sandis buskevics ar kaip ten jis į latvių rinktinę nepatenka, bet užtat jis patebka į LR sudėtį, o Lukauskis po klaustuku. dėl Jomanto i vis neaišku kam LR su juo sutartį sudarė jei pastoviai kitom komandom skolina. ir nesuprantu Vainausko logikos, ka jomantas geriau tobulės zaisdamas ulebe nei euro lygoje? geriau jau eurolygoije leistų žaisti saviems jauniems žaidėjams nei ,,perspektyviems" latviui su kroatu. visvien kitais metais LR eurolygoje nebežais, tai vienom rungtynėmis daugiau ar mažiau šį sezoną laimės nedidelis skirtumas. o man maloniau kai už lietuviškus klubus žaidžia lietuviai nei legionieriai.
2005-10-06
+1
Atsakyti
Labai graziai Rytas elgiasi: prisipirko antrarusiu legionieriu, kuriuos ant suolo laikys rungtynese, o supirktus Lietuvos talentus skolins uzsienieciams.
2005-10-06
+2
Atsakyti
Labai teisingai, Jomantui dar per anksti Eurolygoj žaisti. LKL jis dar gal ir tiktų, tačiau EL tikrai ne.
2005-10-05
-4
Atsakyti
jei latvis kuris nelosia rinktineje geraiu uz pasaulio cempiona arba uz nacionalines rinktines krepsininka tai asilas irgi geraiu vadovautu komandai negu vainauskas :)
2005-10-05
-1
Atsakyti
iš kur čia taip išgirdai?
2005-10-05
+1
Atsakyti
kiek esau girdejes tai Sireika nori Lukauskio,bet ciuju rytas nenuomos jo z:)
2005-10-05
+2
Atsakyti
na del yomanto ir stepo tai tikrai gaila... bet ka padarysi. Na tikrai zalgirio pasaulio cempionai atrodo daug solidziau, ypac jankunas ir maciulis. o siaip tai man jomantas ir nelabai patinka.....visu pirma ar jis turi tolima metima??? kiek rungtyniu nestebejau... metio daug, o pataiko tik ish po krepsio.. na bet fizines galimybes turi, neveltui cempionu tapo
2005-10-05
+3
Atsakyti
yoa,kol vainauskas rupinasi komandos komplektavimu ir reikalais is ryto nieko nebus. kad ir kaip butu gaila;(
2005-10-05
-1
Atsakyti
arwis >>> tai LR ir neuzkariaus europos, kol vainauskas sedi!!!
2005-10-05
Atsakyti
Nesamone kad Jomantas liko uz 12 ribu. Niekaip netikiu kad jis yra blogesnis zaidejas uz Sandi ar Thomasa. Negana to dar zada ismest Stepa arba Lukauskis. LR reiketu pasidaryt ne uzsenieciu krepsininku ir treneriu, o geriau pasieiskot uzseniecio klubo vadovo pareigoms uzimti. Puse komandos uzsenieciai na tiesiog siaubas. Zalgiris kazkaip sugebejo ir su 3 uzsenieciais uzkariauti europa.
2005-10-05
+4
Atsakyti
na jei lukauski ismes tai bus tikrai klaida si sezona as i ji dideles viltis dedu ir manau jis gali buti tikrai lb naudingas komandoje, del jomanto tai gal dar metus jis ir geriau patobules vistik praejes sezonas jam sekmnigas lb nebuvo viskas spresis butent siais metais. na o stepas manau realiausias kandidatas keliauti i kita komanda nors jei mano vvalia butu as koki tomasa ta ismesciau ir lietuviam leisciau daugiau lost.. tai tiek
2005-10-05
-1
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.