Kauno „Žalgirio“ ekipa neliko abejinga Eurolygos inicijuojamam projektui „Special Olympics“, kurio tikslas bendromis pastangomis įtraukti negalią turinčius sportininkus į platesnį visuomenės ir sporto gyvenimą, skatinti kitų pagarbą ir supratimą.

Žalgiriečiai prieš mačą su „Fenerbahce Ulker“ komanda prisidėjo prie kilnios akcijos ir pademonstravo solidarumą šiems gyvenimo nelepintiems žmonėms. Baltijos krepšinio lygos (BBL) taurės laimėtojai ilgai nedvejodami sutiko dalyvauti „Special Olympics“ programoje, nes tai puiki proga prisidėti prie krepšinio populiarinimo įvairių žmonių tarpe, taip pat ir galimybė kažkam suteikti džiaugsmą bei duoti papildomą motyvaciją nenuleisti rankų ir aktyviai dirbti toliau.

Eurolygos ir „Special Olympics“ tikslas – per sportą padėti negalią turintiems asmenims gyventi pilnavertišką gyvenimą, pajusti džiaugsmą, visuomenės pagarbą ir supratimą. Šioje palaikymo akcijoje dalyvaus ne tik komandų krepšininkai, tačiau ir treneriai, ekipų vadovai bei teisėjai.

Prieš „Žalgirio“ ir „Fenerbahce Ulker“ rungtynes Kauno sporto halėje krepšininkai pasirodė vilkėdami specialius marškinėlius su „Special Olympics“ simbolika, taip apsirengę abejų komandų žaidėjai dalyvavo ir ekipų pristatyme, į kurį ybuvo pakviesti ir dešimt likimo nuskriaustų, tačiau nepalaužtų sportininkų.

„Special Olympics“ programa šiuo metu rūpinasi daugiau nei trimis milijonais įvairias negalias turinčiais sportininkais. Jiems suteikiamos visos sąlygos sportuoti, organizuojamos įvairios rungtynės bei skatinama tolerancija šių žmonių atžvilgių visuomenėje.

„Krepšinis skirtas visiems“ – šis reklaminis šūkis puikiausiai atspindi Eurolygos, „Žalgirio“ ir kitų klubų bei sportininkų požiūrį į šią akciją. „Special Olympics“ programą Eurolyga skatins viso sezono metu – ketvirtojo turo rungtynėse ji buvo įgyvendinama ir Zagrebe, kur vietos „Cibona“ rungtyniavo su žalgiriečiais.

Lietuvoje žmonės su negalia aktyviai sportuoja jau ilgą laiką, o įvairių olimpinių sporto šakų atstovai gali pasigirti ir pačiais aukščiausiais pasiekimais, kurie dažnai lieka fone tų, kurie jokių sveikatos komplikacijų neturi. Visas „Žalgirio“ kolektyvas kviečia akcijos metu ir po jos išlikti tolerantiškiems bei nepamiršti, kad visuomenės dalis yra kiekvienas žmogus, kad ir koks jis bebūtų.

Komentarai:
Gera sveitaine filmus ziureti internete http://www.filmai.in/uzeik-69903.html
2009-11-27
-3
Atsakyti
Galiu lazintis, kad zaidejai net nesuprato kas vyksta, tiesiog buvo pasakyta: "uzsidedi - gauni alga".

O nuo kada BN patapo tokiais tendencingais zk remejais?! Kazkaip smirda, kad prie sio straipsnio vel pasidarbavo [ne]gerbiamas miklovas..
2009-11-27
-10
Atsakyti
domas
o jum gaila bl supraskit bus daugiau pinigu gal tuos pinigus kis i komanda bus ir centru eurolygos lygio ir izaideju , ir gal butu gerai kad suolelis butu geresnis. :D
2009-11-26
+4
Atsakyti
sa
blt debiloidai ... kai rytas prisidejo prie sio judejimo tai niekas nerase jokiu straipsniu o kai ukio bankas tai skelbiama kokie jie gerieciai .
2009-11-26
-4
Atsakyti
albanas
prisidetu geriau prie savo rezultatu, idiotaiDDDDDDDDDDDDDD
2009-11-26
-1
Atsakyti
Ace
O tau gaila ?
2009-11-26
-4
Atsakyti
nauja marketingo strategija, speju nukopinta is idealizuojamosios Barcos. pergaliu ji neatnes bet pinigu zalgirio vadovai pasidarys
2009-11-26
+4
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.