Algirdas Brazys grįžo į „Žalgirį“
Algirdas Brazys grįžo į „Žalgirį“
Daugkartiniai Lietuvos krepšinio lygos (LKL) čempionai nuo šiol turi žmogų, kuris rūpinsis visais sportiniais Kauno „Žalgirio“ sistemos reikalais. Buvęs ilgametis komandos žaidėjas bei treneris Algirdas Brazys „Žalgirio“ administracijoje užims sporto direktoriaus kėdę.

Rūpinimasis „Žalgirio“ pagrindinės komandos ir dublerių ekipos žaidėjais, naujų krepšininkų į abi komandas paieška, jaunųjų A.Sabonio krepšinio mokyklos ir kitų Lietuvos sporto mokyklų talentų stebėjimas – tai tik kelios iš sričių už kurias bus atsakingas naujasis sporto direktorius.

A.Brazys į „Žalgirį“ grįžta po septynerių metų pertraukos. Daugiau nei dešimtmetį atidavęs legendinei Kauno ekipai kaip žaidėjas, 1995 metais kaunietis pradėjo trenerio karjerą. A.Brazys buvo Jono Kazlausko asistentu „Žalgiriui“ skinant įsimintinąsias pergales Europoje, o vėliau tapo ir komandos vyriausiuoju treneriu bei 2001 metais iškovojo LKL čempiono žiedą.

Vyriausiojo trenerio poste 47 metų specialistas du sezonus darbavosi ir Sankt Peterburgo „Spartak“ komandoje, su Tartu „Rock“ krepšininkais 2007 m. tapo Estijos čempionu, o praėjusį sezoną A.Brazys baigė būdamas Krasnojarsko „Enisey“ ekipos strategu.

„Sporto direktoriaus pareigos bus nauja patirtis. Tačiau mano gyvenime viskas vyko nuosekliai: krepšininkas, vėliau – žaidžiantysis treneris, dar vėliau trenerio asistentas ir vyriausiasis treneris. Sporto direktoriaus darbas yra neatsiejamas nuo krepšinio, kuriame sukaupiau pakankamai patirties. Labai malonu, kad „Žalgirio“ vadovai parodė pasitikėjimą pakviesdami mane į tokias pareigas, – oficialiai „Žalgirio“ interneto svetainei sakė Brazys.

– Kokias konkrečias funkcijas atliks „Žalgirio“ sporto direktorius?
– Mano darbas daugiausiai apims visos Kauno „Žalgirio“ piramidės koordinavimą. Juk „Žalgiris“ turi ne tik pagrindinę komandą, bet ir jaunimo ekipą bei šalia esančią A.Sabonio krepšinio mokyklą, kuri yra tikra talentų kalvė. Norint pasiekti rezultatus reikia, kad visos grandys funkcionuotų sklandžiai. „Žalgirio“ treneriai turi pakankamai darbo su pagrindinės komandos žaidėjais ir tikrai ne visada spėja pažiūrėti dublerių ekipos rungtynes ar juo labiau perspektyviausių A.Sabonio krepšinio mokyklos krepšininkų žaidimą. Tad mano užduotis bus tapti ta viską apjungiančia dalimi, kuri padėtų ne tik klubo vadovams priimti sprendimus, tačiau ir pagelbėtų komandos treneriams, padėtų jiems aprėpti visą informaciją.

– Pastaruoju metu dirbote užsienyje. Ar nebuvote atitrūkęs nuo „Žalgirio“ aktualijų?
– „Žalgirį“ seku visą gyvenimą. Nuo pat vaikystės iki šių dienų man „Žalgiris“ yra brangus. Jei kurį laiką nedirbau klube, tai nereiškia, kad buvau atitrūkęs nuo komandos aktualijų. „Bastytis po svietą“ irgi yra pakankamai įdomu, kad ir pabuvoti Sibire, kuriame dirbau praėjusį sezoną, tačiau visada maloniausia grįžti į savo namus. Kai pabūni 5000 kilometrų nuo savo šalies, supranti, ką reiškia patarlė „svečiuose – gerai, bet namuose – geriausia“.

– Kaip vertinate „Žalgirio“ žaidimą šiame sezone?
– „Žalgirio“ žaidimo kokybė nėra bloga. Žinoma, kaip sakoma, geriau yra blogiau žaisti, bet daugiau laimėti. Nepaisant to, LKL ir BBL čempionatuose žalgiriečiai laimi viską. Eurolygoje iš tikro galima pastebėti problemą žaidžiant išvykose, tačiau turime labai neblogą šansą tai paneigti jau šią savaitę. Šiek tiek apmaudu, kad nepavyko pasinaudoti savo aikštės pranašumu žaidžiant namuose, kur esame tikrai galingi. Tačiau „Žalgirio“ tikslai šiai dienai nesikeičia. Manau, kad ir su šia sudėtimi komanda yra pajėgi būti tarp šešiolikos stipriausių. Papildymas komandai galbūt yra reikalingas, tačiau, visų pirma, mažiau rungtyniaujantys krepšininkai turi suprasti, kad jei jų indėlis bus pakankamas, to papildymo gali net neprireikti. Jaunimas turi visus šansus įrodyti, kad jie yra verti būti „Žalgirio“ dalimi.

– Kokius uždavinius esate išsikėlęs pats sau?
– Norisi, kad tavo darbus vertintų po to, kai juos atliksi. Stengsiuosi būti naudingas kuo įvairesniais klausimais. Mano darbas nebus vien tik administracinis, dalyvausiu ir komandos treniruočių procese. Nors viskas susiveda į pergalių-pralaimėjimų stulpelį, tačiau krepšinis nėra tik skaičiai, laimėjai ar pralošei. Tai darbas su žmonėmis, todėl bendrausiu tiek su visų komandų treneriais, tiek su žaidėjais. Kiekvieno jų charakteriai, norai ar galimybės gali skirtis, tačiau dirbsime tam, kad rastumėme bendrą kalbą. Visą tai stengsimės paversti į tuos kuo didesnius skaičius laimėjimų grafoje.

– Darbuositės tik sporto srityje ar prisidėsite ir prie kitos „Žalgirio“ veiklos?
– Manau, kad darbo sporto srityje tikrai netrūks, tačiau, žinoma, jei reikės prisidėsiu patarimais ir kitose srityse. Iš tiesų, galima tik džiaugtis, kad atėjęs į paprastas LKL ar BBL varžybas išvysti beveik pilną Kauno sporto halę. Nors „Žalgiris“ žmonėms rūpėjo visada, tačiau anksčiau gerbėjai būdavo aktyvūs tik per Eurolygos rungtynes. Dabar galima atkreipti dėmesį, kad varžybas stebi vis daugiau jaunimo. Jis yra pritraukiamas į rungtynes įvairiomis akcijomis.

Labai sveikintina idėja yra ir „Žalgirio“ garbės Klubo įkūrimas. Suteikiama galimybė visiems komandos gerbėjams tapti „Žalgirio“ dalimi mane tikrai žavi. Džiugu, kad šiose srityse yra neblogai darbuojamasi.

Galiu pasidžiaugti ir „Žalgirio“ treniruočių centro lygiu. Man treniruojant „Žalgirį“ tekdavo dirbti daug prastesnėmis sąlygomis. Labai gerai, kad dabar nebereikia rūpintis tokiais elementariais dalykais kaip temperatūra salėje ar skųstis dėl neerdvios rūbinės.

Komentarai:
Viasat gaidziai
http://www.prekybostinklas.lt/component/...

Kam nesunku uzsiregistruokit, o jei susidomesit galesit ir jus rinkti taskus.
2009-12-01
-2
Atsakyti
zalia balta
ka ce pezi zoles agente gal zoles apsirukiai
2009-12-01
+7
Atsakyti
LAZYBOS
Megsti sporta, lazybas? Nori laimeti nike kamuoly, marskinelius, dezute sokolado ar PS3? Tuomet registruokis cia: http: beterz.com?Referer=10211. Tereikia tik speti sporto varzybu rezultatus! Tai visiskai NEMOKAMA! Is pradziu gausi 10000 tasku kurios galesi statyt uz norimas sporto varzybas. Naktimis sistema atsinaujina ir jei turi bent kiek maziau nei 10000 tasku, sistema automatiskai ju prideda, taigi niekada ju nepritruksi. Registruokis: http: beterz.com?Referer=10211 (pasvirus bruksnius susidekite patys)
2009-12-01
-9
Atsakyti
ass
blogiau turbut negalejo but
2009-12-01
+5
Atsakyti
Jo
kirvisoficialuGreitu metu Zalgiris sulauks pastiprinimo is uz Atlanto.Mindaugas Lekerauskas atsisako furos vairuotojo duonos ir pades Zalgiriui kovot del pergaliu EL.Klubo vadovai pabrezia ypatinga istikimybe Zalgiriui todel dziaugiasi kad Mindaugas taip pat grys i seima.


:))) Geras,prajuokinai :))
2009-12-01
+24
Atsakyti
tomasella
Zalgiris stiprinasi.Jega!bet ne ziadejais, o svogeriais.Sitas klounas yra Zalgirio luzeriu treneriu tope.Dabar jis rinks jau direktorius.O ka, ponas Motiejunas veiks nuo siol?:).

Dieve, atleisk jiems , nes jie nesupranta , ka daro.......
2009-12-01
+3
Atsakyti
Anonimas
nu ka gal kas nors gero iseis...svarbu rytbybi sezone iveikt
2009-12-01
+2
Atsakyti
re
brazi lauk! brazi lauk!
2009-12-01
+9
Atsakyti
Lukas
Druzokus savo renka Sabas. Kas tik dar karta patvirtina, kad Krapis niekur nedings :D

Viva Rytas, atrodo Eurolygoj busim ir kitamet :D
2009-12-01
+3
Atsakyti
Edvardas
Mes visi atsimename Brazi, kaip labai bloga treneri. Pagaliau visa sutve susirinko. Ir toliau nebus ne vienos pergales Eurolygoje. Gaila, kad taupo pinigus ten, kur labiausiai reiketu ju netaupyti kvalifikuoto trenerio isigyjimui. Gaila, bet deja...................
2009-12-01
+2
Atsakyti
na
Brazys tai zinomas krepsininkas,ne taip kai L.ryto sporto direktorius Purlys is viso mazai kam zinomas krepsininkas ir zaide antrusese komandose.
2009-12-01
-8
Atsakyti
.
Šią savaitę lemiamas mūšis,jei gaunam jokių šansų Eurolygoje.Tada skubiai būtina šalinti Krapiką,

aukštaūgis ir normalus tikras įžaidėjas privalo papildyti komandike,aišku ne Čiukino lygio,ir ,būtinai,

solidesnis už Begič.
2009-12-01
+3
Atsakyti
Klounas tas Brazys. Negana to, kda Žalgiris ir taip dugne, jis jį dar ir į kitą pasaulį išvis. Ką jie daro> Keiskit Krapiką po velnių
2009-12-01
-4
Atsakyti
Bebras
Pradėkim nuo to, kad sporto direktoriaus postas buvo visais laikais ir nuo pavasario (kai motiejūnas pakilo karjeros laiptais) liko laisvas. Buvo ir konkursai ir pan. Taip kad ne iš oro sugalvotas.

O ar čia Brazys tinka, ar ne - čia kitas momentas. Pamatysim.
2009-12-01
+11
Atsakyti
Tik tokiu dabar ir reikia siekiant lipti is duobes....Naujiems zaidejams pinigu ner - visi perbrangus, bet kokiam...direktoriui(draugeliui be darbo) ju visada atsiranda. Tapkimk visi zalgirio klubo nariais - kad pasikviestu dar pora direktoriu: 1-na atsakinga uz orus, 2-a atsakinga uz rysius su ateiviais.
2009-12-01
-2
Atsakyti
Jonas Vainauskas
Sveiki, vienam lažybų forume aptikau įdomią nuorodą, kur statant taškus gali užsidirbti įvairių prizų nuo gero šokolado iki ps3 ar ipod nano. Tik prisijungus turėsite 10000 taškų, už pakviestą draugą gausite dar 5000 (pvz jei registruositės per mano linką aš gausiu tuos taškus, dėkui). Tinklapyje galima sutikti daug lietuvių, ir ne vienas jau yra pasiėmęs po keletą prizų. Aišku norint pasiimt ps3 reiks laaabai daug pasistengt, bet pvz NIKE firmos kamuolį pasiimt ilgai neužtruktų, juo labiau jei pralošiate pirmus 10000 taškų jie automatiškai atsigeneruoja kasnakt. Pasiūla įvairi yra net Livebet, savo pinigų kišt nereikia nė cento, tai kodėl nepamėginus? Be to šioks toks azartas stebint sporto varžybas nepakenks.

http://beterz.com/?Referer=7242

p.s. registruodamiesi jei įvesite bonus code FEEDMYAPP, turėtumet gaut dar 5000, deja veikia ne visiem, bet pamėginkit.

SĖKMĖS!
2009-12-01
-2
Atsakyti
Martcius.
Legendiniai ;DD
2009-12-01
+8
Atsakyti
kirvis
oficialu

Greitu metu Zalgiris sulauks pastiprinimo is uz Atlanto.Mindaugas Lekerauskas atsisako furos vairuotojo duonos ir pades Zalgiriui kovot del pergaliu EL.Klubo vadovai pabrezia ypatinga istikimybe Zalgiriui todel dziaugiasi kad Mindaugas taip pat grys i seima.
2009-12-01
+2
Atsakyti
madmax009hehe, legenda vis tik sumane stiprintis legendiniais klounais - turbut neuzilgo ivyks klounu rokiruote ir vienas bukas pakeis kita bukesni klouna DDD Belieka tik normalius legendos fanus uzjausti su siuo cirku ir palinketi laimeti dar bent viena maca Evrolygoje...


Pasiklausykime didžiojo experto maxiuko, kuris viską žino ir yra pats geriausias expertas visoje europoje, jį jau kalbina Vainauskas, kad būtų Ryto direktorius Ryto komandoje, nes tokie expertai tikrai nesimėto, tuoj bus pasirašyta ilgalaikė sutartis.
2009-12-01
+10
Atsakyti
madmax009hehe, legenda vis tik sumane stiprintis legendiniais klounais - turbut neuzilgo ivyks klounu rokiruote ir vienas bukas pakeis kita bukesni klouna DDD Belieka tik normalius legendos fanus uzjausti su siuo cirku ir palinketi laimeti dar bent viena maca Evrolygoje...


Neizhvelgiu ash chia kazkokios dideles klaidos ar sensacijos, reikejo zhmogaus kuris supranta krepshini kad statytu zhaidejus i vietas, parashyta va kad Zalgiris turi tris komandas ir dar pilna krepshinio mokyniu taigi i shia pozicija gauti zhmogu ilgus metus dirbusi treneriu tikrai manau neblogai. Geriausiu atveju galvojau tas sporto direktorius bus koks veikejas trenerio kursus baiges. Treneris gal ir nebuvo kazkoks neapsakomas Brazys bet juk tada buvo jo patys pirmi metai treniruojant o po to jau viskas neitin gerai klostesi, prisiminkit ka Kurtinaitis savo pirmais metais treniravo ;).

Jeigu butu Brazi treneriu paskyre buchiau nusivyles bet dabar tai nelabai mane jaudina, svarbu dirbtu.
2009-12-01
-14
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.